Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
Медицинска електроника 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение Медицинска електроника
Имам проблем относно един проект. Трябва да се проектира схема на устройство за контрол на честотата на сърдечния ритъм с възможност за задаване на прагови нива и сигнализация при излизане на честотата на сърдечния ритъм извън зададените граници. Това е всичко по заданието. Търсила съм материали из нета, нонищо не мога да открия. Ако можете да ми помогнете по някакъв начин или поне да ме насочите къде да търся? Благодаря предварително.

Съб Дек 15, 2007 1:50 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ами правиш си едно устройство за измерване на сърдечен ритъм и след това с някакъв контролер си правиш обработката на сигнала - измерваш граници на изменение,скорост на изменение,честота.Устройството трябва да е с галванична изолация.Ако си от ТУ-Варна в лабораторията където го преподават със сигурност има материали и кого да питаш!А има и IEEE библиотека :wink:
И имам един въпрос - не е ли малко късно за курсов проект по медицинска електроника?

Съб Дек 15, 2007 2:41 pm
Профил

Мнение 
От ТУ Пловдив съм, в библиотеката на университета има литература от 68-71 година. Не съм намерила нищо досега, затова може да ви се струва късно. Някакъв сайт или нещо такова да ми препоръчате?

Съб Дек 15, 2007 2:48 pm
Профил

Мнение 
Бегло ровене с чичко гугъл ме натресе на таз страница:

http://electronicdesign.com/Articles/In ... cleID=6343

Можеш да го ползваш като начало... Това е най-важното... да успееш да преобразуваш пулса в подходящи по форма електрически сигнали... Натам е хамалогия... Миктоконтролер, индикацийка, нялколко бутона за управление и си готова...

ЕДИТ: Ползвайте интернет бре хора... По мое време ако имаше интернет ехеееее... сега имате всичко на тепсия поднесено... а дори ви мързи да поровите... искате абсолютно всичко на готово...

Съб Дек 15, 2007 3:10 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Напротив, сега е по трудно, навремето намериш 1-2 книжки и започваш да четеш. Сега ти излизат 100 000 резултата, докато пресееш плявата, а може и да пропуснеш нещо в плявата, минават дни ... :)

Съб Дек 15, 2007 4:58 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
http://www.e-dsp.com/how-to-build-your- ... imple-ecg/

http://fuzzymonkey.net/software/heartmonitor/#schematic

http://www.cpureadyconsulting.com/heart ... reader.php

http://engnet.anu.edu.au/DEpeople/Salma ... ng/TA1.pdf

само едно не мога да разбера. По тия университети, няма ли асистенти, преподаватели, та се налага ние да "обучаваме" студентите. Ако отиде и попита преподавателя - къде да намери материали за проекта, той ще и каже.

Съб Дек 15, 2007 8:23 pm
Профил ICQ

Мнение 
Из нета рових, излязоха ми както каза човека 100 000 резултата. Преподаватели има но точно тази която ни е по тази дисциплина стана декан на факултета и сега освен на лекции иди я намери, пък и дори да я питаш нещо по време на лекциите, тя ще ти каже че си има приемно време затова. А дори и да отидеш по време на това "приемно време " няма да я намериш. Както и да е, много благодаря за отделеното време и за предоставените материали, свършиха работа

Съб Дек 15, 2007 10:06 pm
Профил

Мнение 
Доц.Петрова е свестен човек, но ще и направя дискретна забележка. :)
Ама и системата там е такава, че дипломантите се приемат като тежест. Често се случва някой студент да не може да си намери дипломен ръководител. Впрочем до защитите има доста време и щом isena я е подхванала от сега, сигурно ще се получи добра работа.

Съб Дек 15, 2007 11:13 pm
Профил

Мнение 
Не става въпрос за дипломна работа а за курсов проект :) просто търсех помощ за него и намерих за щастие. Няма нужда да се прави забележка :)

Съб Дек 15, 2007 11:44 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
isena написа:
От ТУ Пловдив съм, в библиотеката на университета има литература от 68-71 година.

Тогава ориентирай се към четворен операционен усилвател и аналогов таймер '556!

Аз пак се поизбъзиках ама то е за да не забравя българския. А вие защо се бъзикате?

В общи линии хващането на сигнала е елементарна работа, става и аналогово. Номерът е да се избере подходящ датчик в зависимост от приложението на устройството: най-популярният е оптрон надянат на някой пръст обаче в случая...? Оттам нататък със следенето на минимална/максимална честота и '556 би се справил ама в 21и век е задължително да има програмируем PIC с индикация :)

Нед Дек 16, 2007 12:00 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]