Отговори на тема  [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Tочно и защитено измерване на разхода на дизелово гориво 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Измерване в зоната с високо налягане е нереалистично. Аз започвам да се замислям за нивото в резервоара като най-универсален метод.

Сря Дек 05, 2007 9:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз пак ще се намеся некомпетентно. :) Защо всички слагат турбинки и никой не ползва тръбата на Вентури?

Сря Дек 05, 2007 11:55 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ооо!!! Има толкова други начини за мерене на дебит. Аз съм виждал поне още два метода в действие. Но турбинковия мисля е най-директен. Мериш обем преминал за определено време. При това е и много прост за изпълнение. На един кораб съм виждал система за мерене на разхода на гориво използваща доплеровия ефект. Да отбележа че системата обаче не работеше и стоеше без някой да се наеме да я вкара в действие.

Последна промяна Zdrav на Чет Дек 06, 2007 3:18 pm, променена общо 1 път

Чет Дек 06, 2007 2:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Инерцията в мисленето е по-големия проблем.
Турбинковите датчици могат лесно да се направят реверсивни.
И ако маркуча, по който помпата връща се заусти не в резервоара директно, а непосредствено след датчика, дори да се получи обратен поток, което е малко вероятно, ще бъде точно и надеждно отчетен.
Аз съм работил по такива датчици (реверсивни), а преустройството на маркучите се свежда само до един тройник между помпата (тя е смукателна!) и датчика.
Ако има сериозно намерение за разработка в това направление, бих споделил опита си с удоволствие.
И евтино :D :D

Чет Дек 06, 2007 2:28 pm
Профил WWW
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Реконструктор написа:
Аз пак ще се намеся некомпетентно. :) Защо всички слагат турбинки и никой не ползва тръбата на Вентури?

аз съм си го мислел, но реализатзията и чарковете не ми се връзваха - как и откъде? Трябват две такива тръбички, входяща и изходяща. Да ама ако изходящата нафта е малко и не тече достатъчно бързо? Или не уплътнява тръбичката - ще трябва с някакъв наклон след нея. А какви датчици, колко минимум? Въобще мъгла ми е и не съм много в час, но звучи добре.

Чет Дек 06, 2007 2:54 pm
Профил ICQ YIM
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Ето една препратка и от мен:
http://toplofikacia.hit.bg/RAZHOD.htm

и тук нещо готово, ама май е доста скъпичко:
http://www.unisyst.bg/articledetails.php?ArticleID=62

Чет Дек 06, 2007 3:42 pm
Профил
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Мнение 
Ето една идея и от мен - всички съвременни автомобили имат достатъчно диагностични възможности; обикновено всички двигатели с инжекция предоставят информация за моментния разход на горивото, която е по-точна от всички останали методи. Предложението е да се използва диагностичния интерфейс на компютъра на мотора.
Моментния разход разбира се, изключва върнатото в резервоара гориво - отчита само реалната консумация на двигателя.
Най-точното и невъзможно за манипулиране следене според мен е използването на тази информация.

Проблемът тук е че не винаги може да се намери нужната информация ... но който търси - намира :)

Съб Дек 08, 2007 12:27 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Balkana написа:
Ето една идея и от мен - всички съвременни автомобили имат достатъчно диагностични възможности; обикновено всички двигатели с инжекция предоставят информация за моментния разход на горивото, която е по-точна от всички останали методи. Предложението е да се използва диагностичния интерфейс на компютъра на мотора.
Моментния разход разбира се, изключва върнатото в резервоара гориво - отчита само реалната консумация на двигателя.
Най-точното и невъзможно за манипулиране следене според мен е използването на тази информация.

Проблемът тук е че не винаги може да се намери нужната информация ... но който търси - намира :)

Устройство реализирано по този начин няма да е универсално и ще става само за определен модел камион.

Съб Дек 08, 2007 3:00 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 38 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3