Отговори на тема  [ 272 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Следваща
Изработка на платка в домашни условия 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член

Мнение 
Добре, пич заинтересува ни! :D Дай повече инфо за фрезата и от къде ще си я купим или как да си я направим?! :idea: Поздрави!

Вто Дек 04, 2007 12:41 pm
Профил
Ранг: Форумен бог

Мнение 
fan написа:
Добре, пич заинтересува ни! :D Дай повече инфо за фрезата и от къде ще си я купим или как да си я направим?! :idea: Поздрави!

Не ме разбирай погрешно но аз не правя реклама на машината нито пък я продавам :D Във форума доста е разисквана темата хоби CNC. Ние се сдобихме с машина не отдавна и просто постнах няколко снимки.
Сам едва ли можеш да си я направиш (е сигурно срещу доста сериозна сума) но най-важен е софтуера който според мен е толкова сложен колкото и направата на самата машина.....

Вто Дек 04, 2007 2:03 pm
Профил WWW

Мнение 
Разбирасе, това което написах е в кръга на шегата! :) Но, все пак преглеждам периодично списания и виждам все по нови и по достъпни CNC фрезички. Та, затова се интересувам, ако някой знае нещо достъпно и добро за прототипни разработки, то нека сподели! :)

Вто Дек 04, 2007 2:56 pm
Профил
Аватар

Мнение 
A това е моята фреза :)

Вто Дек 04, 2007 4:06 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
ps66
Колко пари струва фрезата

Вто Дек 04, 2007 4:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цитат:
Метода със ширмовката е трудноприложим при наличие на пад под корпуса.Още повече при малък растер много ще си измориш очите ако трябва да преглеждаш един 80 изводен чип.

Охоо, момче, ако знаеш колко чипа са запоени по този начин... до TQFP100. Това е широко проктикуван метод.
А пасивностите до 0402 ги ма...ам с поялник за 5лв. С лупа естествено. А за умората на очите - риск на професията. Аз вече 30г. съм с цайси.

Вто Дек 04, 2007 9:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Cvetanov написа:
ps66
Колко пари струва фрезата

CNC фрезата струва 6750 USD + трансп. разходи от US: 460-680 USD
http://www.accuratecnc.com/products.html

от сайта можете да си свалите демо версия и описанието на софтуера. Демо версията включва и симулатор на машината:
http://www.accuratecnc.com/PhCNC_Demo_Setup.ZIP

всеки може да си инсталира демото и да го тества със своите файлове (gerber RS274X & Excellon/Excellon2) - пълното описание е включено в ZIP

машината е изключително прецизна: 0.1mil резолюция ... 8 mil не са проблем

в софтуера освен изолация - може да прави и rubout (премахване на излишната мед) ...

Стана като реклама ( каквато си е :) )

Ако някой открие проблем с неговите гербери - ще има :partyman: ot men :)

Сря Дек 05, 2007 9:53 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Почти съм готов с изработката на една фреза,е не е такова хувабо нещо като това на снимката ама ще върши работа на според цената си.Ще излезе към 250лв заедно с дремела.Моторите са доста скъпички в нашата страна.Но ако потърси достатъчно човек всичко се намира.Ако някой се интересува да пита.До седмица две ще постна снимки и спецификации на проекта

Сря Дек 05, 2007 1:13 pm
Профил

Мнение 
Ето и проторип на прототипа :).Неможах да чакам да намеря всичко което е нужно за направата на качествена машина за това ще се занимавам с това до тогава :)

http://www.bgphoto.net/photos/28932/o63 ... 925000.JPG

Тепърва ще кажа каква точност постига.Имайте предвид че изпълнена със стройтелни шпилки :)

Съб Яну 05, 2008 10:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Еми само мога да те поздравя,най-накрая да видим нещо което е сглобено,а не е само на етап "сега събирам частите".Даи малко повече инфо и цъкни нещо дето си издялал с нея :D

Нед Яну 06, 2008 5:38 pm
Профил

Мнение 
Имам само малък проблем.Не мога да обърна движението на оста с KCAM.Трябва ми,защото Z върви надолу докато цифрите растът което не върши работа.Опитах да сменя фазите на мотора обаче си е същото незнам защо тъй.Програмата има опция да обраща движението,но не работи нещо.Препоръчайте някоя друга програма.Под ХР турбоснс не що забива както и цнцпро.

Нед Яну 06, 2008 8:20 pm
Профил

Мнение 
Преди време Никола Киров беше пуснал линк към работещ Mach3 в библиотеката

Нед Яну 06, 2008 11:26 pm
Профил

Мнение 
Вече имам и първи впечатления :).Ето едно видео пъро да я видите в действие:

http://vid.data.bg/cnibpszf#vid

Това е готов G-code на платката на драйвера който ползвам.Не мога за сега да се оправя с това от рисунка да направя код.Имам доста рисунки в PDF ама трябва да почета оше малко май.Ако знаете нешо подходящо за начинаещи казвайте.

Та за фрезата.Преди да почне да рисува си направих една координатна система на плота и слойих химикалката на 0.После нулирах показателите за осите от програмата,зададох в home всичко на 00 и пуснах рда исува.След като приключи с рисуването (което отне 4 часа).Ето снимка на кода

http://www.bgphoto.net/photos/28932/o63 ... 425000.jpg

И след като приключи му дадох (move to home) броячите се нулираха а химикалката отиде точно в началото на координатната ос.Мисля,че има достатъчно точност машината (като се има впредвид от какво е сглобена)

Пон Яну 07, 2008 5:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Евала! Нечовек просто. Дай малко инфо за двигателите, конструкцията, цената (без дремела). Аз имам достатъчно двигатели от принтери и нищо чудно някой ден да седна и да го направя. Ако имаш достатъчно желание можеш да направиш някакви чертежи и да дадеп насоки как и ние простосмъртните да си сглобиме :P И пак - R.E.S.P.E.C.T. :prayer:

Чет Яну 10, 2008 12:48 am
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран

Мнение 
За феновете на метода с ютията това звучи добре: http://www.darkcreek.com/detective_equi ... _paper.htm

Пет Яну 11, 2008 1:50 pm
Профил ICQ YIM
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 272 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 19  Следваща