Отговори на тема  [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Галавнично разделяне на USB? 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Галавнично разделяне на USB?
Някой да е срещал такава схема?

Нед Дек 02, 2007 12:07 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Много ще е трудно решение с оптрни или нещо от сорта.. Имал съм подобен проблем и не измислих рационално решение. Има на пазара някакви Wirelless USB решения, но не съм се задълбавал по въпроса.

Нед Дек 02, 2007 1:13 pm
Профил ICQ

Мнение 
И аз мислих за оптрони, НО не ми е ясна много USB комуникацията и сега чета за нея.
Въпросът е дали няма да са "бавни" оптроните" :?:

Нед Дек 02, 2007 2:40 pm
Профил

Мнение 
аз съм ползвал 6N137 имат аналог HCPL нещо си, които ги дават доста бързи, но има и по бързи

първи резултати в гоогле

http://www.edn.com/article/CA6347257.html
http://www.cel.com/pdf/brochures/highspeed.pdf

Нед Дек 02, 2007 3:01 pm
Профил

Мнение 
Nik, благодаря! Полезен линк.

Някаква надежда да го намеря? За сега го открих само тук http://search.digikey.com/scripts/DkSea ... ywords=sop

Прикачени файлове:
il710.pdf [271.91 KiB]
242 пъти
Нед Дек 02, 2007 5:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Интересно как си представяш начинанието да изолираш USB сигналите D+ и D- с оптрон. Поне на мен ми се струва многократно по-лесно да се направи изолацията след USB контролера. Ама това става само ако ти ще разработваш устройството дето се включва към USB шината. Ако ще ползваш готово - незнам :) .
Ето ти тук едно линкче да видиш пример на Maxim:
http://www.maxim-ic.com/images/appnotes ... 1Fig06.pdf
http://www.maxim-ic.com/appnotes.cfm/an_pk/3891

Нед Дек 02, 2007 6:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Точно това се опитвам да ви кажа, мазохистично начинание е да развързвате самата USB среда. Бързината не е проблем. Ако прочетете малко физическата спецификация на интерфейса ще видите че няма да стане тая работа.

По лесно начинание е да развържеш едната от двете страни пред/след USB средата.

По добре кажи каква е точно постановката, за да можем да не ти даваме глупави и безполезни съвети.

Нед Дек 02, 2007 7:12 pm
Профил ICQ

Мнение 
Идеята за развързването след или преди USB средата ми стана ясна, но в моя случай е неприложима :(

Последната постановка беше следната:
1.Лаптоп
2.USB аудиокарата
3.Смесителен пулт ... усилватели и други....

и въпрост е че когато лаптопа е на зарядно от USBто пере ток, ама много. Вярно е че зануляването на усилвателя обира всичко, но все пак е доста неприятно.

Прикачени файлове:
PCM2707.pdf [326.45 KiB]
247 пъти
Нед Дек 02, 2007 7:45 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И затова искаш да развързваш галванично USB-то :? ? По-добре си купи един траф 1:1 и си зареждай лаптопа през него или пък вземи си оправи връзките и инсталацията за да не те пере ток от USB-то 8) . Иначе излиза, че се опитваш да правиш като докторите, т.е. да лекуваш симптомите а не проблема, който ги предизвиква. Все пак нашата наука не е занаятчийска като тяхната :D .

Нед Дек 02, 2007 8:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
не става...

Нед Дек 02, 2007 8:32 pm
Профил ICQ WWW
Ранг: Почетен член

Мнение 
Ето как става - аз съм музикант и бачкам в студио...

Търсиш си едно или тоест 2 за стерео трансформаторчета 1:1 - има ги в някои микрофони - и разделяш аудио сигнала. Предполагам че такива трансформатори може да има и по разни други машинарийки...

Нед Дек 02, 2007 9:04 pm
Профил WWW

Мнение 
"Инсталацията" е ОК (ако може да се говори за такава при преносима техника). Всичко е занулено.
Проблемът явно е в зарядното на лаптопа, но предположих, че работата там е дебела ( а и не съм сигурен че бих се справил с него) , затова реших да лекувам "симптомите". Предполагам, че и други са се сблъсквали с този проблем и ще бъде полезно да се открие решение. Да, но работата явно е по-сложна! Не знам защо пак започват съветите - "ми резни му кабела и всичко ще е наред" , "не се занимавай като не разбираш" , "вземи си оправи .... първо"... и т.н.

Много уважавам форума и хората които пишат в него, Но моля Ви спрете да се отнасяте с пренебрежение към хората с по-малко постове. Не е коректно!

Цитат:
не става...

Балгодаря!

Нед Дек 02, 2007 9:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Tanev написа:
... Всичко е занулено.
Проблемът явно е в зарядното на лаптопа...
Предполагам, че и други са се сблъсквали с този проблем и ще бъде полезно да се открие решение.

Проблемът ти е стар колкото електрониката :D
- Това, че "пере ток" може и да не е толкова опасно - идва от кондензаторите на входния филтър на захранването. Би се премахнало с по-изолирано захранване или с прерязването на някое-друго зануляване (напр. между захранването и лаптопа). Надявам се корпусът на лаптопа да не го зануляваш :)
- "Зануляване" може да има с поне 1кв.мм. жица от корпуса на лаптопа, картата и миксера/усилвателя но не и към мрежата. Ама това е краен вариант.
- Изведи специален разклонител от който вземаш ток за електрониката и не свързвай нищо друго към него
- Въобще: при всяко свързване трябва да се спазва "дървовидна" схема и да се отбягва "кръгова". Напр. ако от крайният усилвател връщаш сигнал в лаптопа това почти сигурно е проблем.

Да те успокоя: аз съм почти "на ти" с проблема и много съм си патил (пушили са ми аудио жици при уж "нулево" напрежение) но универсален подход с 99% сигурност няма!

А ако ще разделяш галванично: направи го в аудио изхода с някое чипче, не траф (бррр! -телефонно качество). Или за по-лесно и евтинко разбутай някой безжичен комплект - качествени безжични слушалки напр.

Нед Дек 02, 2007 10:00 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Tanev - къде видя "отнасяне с пренебрежение" бе човек. Напротив опитахме се да ти помогнем и аз не виждам някой да ти е написал нещо пренебрежително. Ако всичко е наред, тогава защо ще те пере тока по USB-то. Ако го разделиш галванично самото USB проблема пак си остава, само дето вече си го маскирал. Та наистина е по-добре да премахнеш причината - затова ти споменах аналогията с докторите :) .

Нед Дек 02, 2007 11:34 pm
Профил

Мнение Mda
Dimitar написа:
Tanev - къде видя "отнасяне с пренебрежение" бе човек. Напротив опитахме се да ти помогнем и аз не виждам някой да ти е написал нещо пренебрежително. Ако всичко е наред, тогава защо ще те пере тока по USB-то. Ако го разделиш галванично самото USB проблема пак си остава, само дето вече си го маскирал. Та наистина е по-добре да премахнеш причината - затова ти споменах аналогията с докторите :) .

Така е, и пак ще го пере тока и галванично да го раздели , а помислил ли е че и захранване на тия чипове трябва да мисли, а там какъв шум може да вкара, бе изобщо не е добра идеята с галваничното разделяне.
Най добре е да се оправи зарядното , ако не разбира толкова най добре е да се купи друго , виждал съм в конрад има доста добри на прилична цена и са за лаптопи, все пак е добре да се съобрази с напрежението което изисква лаптопа.

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Пон Дек 03, 2007 1:19 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 27 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща