siropuch , ти се появи бе човек! Ние тука цяла дисертация написахме за тебе
Дори и аз ейся "на коляно" ти начертах една схемичка ама за нея по-надолу.
Що не изхарчих 10-на лева и да си купиш качествена термопроводяща паста за процесора? Аз тука имам к'во ли не, на всичко съм натиснал газта до дупка, но най-горещото ми е някакво Целеронче под 65'С (ама то ми е и най-безшумното). И съм на "вятърно" охлаждане - ха на бас, че е по-безшумно и далеч по-евтино и безопасно. А ти с водното нямаш проблем да включиш вентилаторите на 5V. Ако не помогне пастата смени си помпата.
Обаче днес за 100-на евро можеш да скалъпиш приличен комп. за мултимедия...
Колкото за схемичката: поне 2/3 от елементите ще ти се сторят излишни но ги отстранявай на собствена отговорност. Става дума за операционен усилвател работещ добре на 12 V или на +-5V. Транзисторчето трябва да държи поне 300mA, да разсейва поне 1W и да усилва по ток поне 100 пъти. R1 и R2 са измервателния мост: едното е терморезистор поне 5К при стайна температура а другото е обикновен резистор с подобна стойност. Местоположението им зависи от начина на промяна на съпротивлението на терорзистора. Имай си обеца, че транзисторът инвертира, т.е. инвертиращия вход на усилвателя е неинвертиращ. И т.н. - ако ти стане интересно ще ти доизясня.
Късен Edit: ама к'ъв идиот съм!!! Отиваш до най-близкия сервиз/магазин за резервни части и си купуваш тъп електромеханичен термостат, напр. за 20-60 градуса. И за бойлер става. През диод подаваш 5V на вентилатора а термостата подава 12V