|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Окт 05, 2026 2:08 am
Евроком вече филтрират по съдържание...
| Автор |
Съобщение |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: Няма начин
Според отговорите ми как мислиш дали не знам , със сигурност съм ти прочел мненията за да ти отговоря ? Опитът ми в тази област е от ерата на телефонния интернет до кабелния и АДСЛ в момента , през всички тези години съм в тази област.! Това че имаш DDNS-и е добре и от тук нататък всичко зависи от твоя комп, ако си имаш mail сървър на компа не виждам причина да не работи.! Ако не работи търси причината вътре в него, може да имаш нещо криво в настройките ! Може и MX записа да не ти е наред в твоя name сървър . Пусни си конфигурацията и ще ти кажа къде грешиш ?
Да така е относно сигурноста но не е надеждна система за защита , интернет не е само от 10000 адреса и да опише 100 и всичко да е приключило , трябва постоянно ръчно да добавяш нови и нови списъци със адреси , има и други начини който са доста по малко ресурсоемки и по лесно управляеми .
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Пет Ное 23, 2007 4:07 pm |
|
 |
|
HCL
|
Proxy-то само по себе си не може да се определя като "система за защита". Proxy-сьрвьри се използват като част от Firewall-концепт. Идеята е ясна, има различни варианти на имплементация. Мисля че отклонихме темата достатьчно. Sorry за offtopic-а. По темата.
Абе ти опитай да пуснеш SMTP server в мрежа администрирана от мен, в случай, че аз сьм на друго мнение, да видим как ще ще стане тая работа.
Като са решили да налагат подобни ограничения, освен да се свьрже човеk с админа им друго решение няма.
|
| Пет Ное 23, 2007 5:38 pm |
|
 |
|
bobyper
Ранг: Ориентиран
Регистриран на: Вто Яну 31, 2006 11:11 pm Мнения: 295 Местоположение: София
|
Ама нали SMTP server на собствената машина за да прати писмо трябва да се върже към smtp server-a получател на майла. Е точно това неможе да стане сега в мрежата на евроком
|
| Пет Ное 23, 2007 6:28 pm |
|
 |
|
plameniv
|
Ако искаш да имаш клиенти няма смислъл да режеш портове на клиентите си , иначе ще има такива който ще бягат другаде при друг доставчик !
Концепцията на доставчика винаги е да ти даде реален IP адрес без да ти налага рестрикции по портове, в последно време се налага да се ползват по големи рестрикции за раздаването на адресите а не за ограничения на портове на клиентите. Именно за това те се правят по DHCP с по малък lease time , за да се сменят по често и да се оползотворяват по пълноценно, иначе от RIPE ще си ги поискат обратно ако някоя мрежа не се ползва .
Това какво си имаш на компа надали някой го е грижа, понякога се опитват да ограничат комповете зад клиентския ако го играе на рутер но и това се преодолява
"tgi" кажи си хоста и ще ти кажа дали ти бачка 25 порт, ще направя един телнет на него от моя комп ако влиза значи проблема ти е в конфигурациите в компа !!!
_________________ Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
Няма невъзможни работи - има много трудни работи!
----------------------------------------------------------------------------------
"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !
|
| Съб Ное 24, 2007 2:54 am |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Ето една интересна статия от днешния брой на в-к "Монитор" по темата:
http://www.monitor.bg/opinions/article? ... 0&eid=1225
|
| Съб Ное 24, 2007 10:45 am |
|
 |
|
tgi
Регистриран на: Нед Юни 10, 2007 2:22 pm Мнения: 6492 Местоположение: София
|
Мерси.
Пак да попитам - сигурен ли си, че прочете останалите ми постове в темата...

_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Ное 24, 2007 9:23 pm |
|
 |
|
tgi
|
Интересно наблюдение направих току-що.
Освен до техния SMTP сървър (mail.cablebg.net) и този на моя домейн,
който "отпушиха" след като им дадох IP адреса му (статичен е),
връзка имам и до 25-ти порт на SMTP сървърите на mail.bg
(mx1.mail.bg и mx-balancer.mail.bg)... Не и до останалия свят (доста
опити направих).
Някакви идеи защо така? Евроком искат да не лишат mail.bg от спама
им ли, какво ли?

_________________------------------- www.tgi-sci.com------------------- http://www.flickr.com/photos/didi_tgi/
|
| Съб Ное 24, 2007 9:30 pm |
|
 |
|
HCL
|
Работата е ясна, админа на Евроком си има акаунт в mail.bg и е турил един access statement на 25-и порт кьм сьрвьрите на mail.bg в ACL-а за да може да си чеква пощата по-удобно 
|
| Съб Ное 24, 2007 11:15 pm |
|
 |
|
tgi
|
А бе точно това не, 110-ти порт е незасегнат, става дума за 25-и.
Но една от възможностите, които ми минават през ума е, че когато някой даде статичен IP
адрес на smtp сървър, до който да му дадат достъп, просто дават на всичките си клиенти
достъп до там (т.е. нямат софтуер, който да прави ограниченията им уникални откъм
клиент - което е странно, дават ми DDNS-и по 2 MAC адреса, които съм им дал).
Бихме могли лесно да го проверим, има ли някой клиент на евроком, който
може да се свърже с telnet://mail.tgi-sci.com:25 ? (аз имам откак им се помолих
да ме пуснат дотам, това го правят).
Ако има, значи ги пускат глобално.
|
| Съб Ное 24, 2007 11:45 pm |
|
 |
|
HCL
|
@tgi човекьт е Администратор, срамота е да си проверява пощата по POP3. ще го изхвьрлят от гилдията за прилагане на неелитарни юзерски техники  . Има една интересна команда SMTP-TURN  или по точно казано Extended Turn, че предното много vulnerable нещо.
Така си чекват пощата админите, през 25-и порт, "сьрвьр кьм сьрвьр", като "админ кьм админ", няма тука място за user-и и клиенти.
P.S. Това беше с известна доза ирония разбира се, да не си помисли някой че се ползва това нещо. Не че не може, просто ... абе не е това идеята на този extension. Но както и да е, за интересуващите се
http://tools.ietf.org/html/rfc1985
По темта: според мен не че няма софт, просто ги мьрзи. Някой отгоре е казал да се реже наред и като е дошло време админа да позволява достьпа на оплакали се клиенти един по един, му е писнало и слага всичко под един знаменател. По-малко работа, разбираемо. Дреме му на човека за политиката на фирмата.
|
| Нед Ное 25, 2007 12:26 am |
|
 |
|
goose
Ранг: Популярен
|
 договор?
Ако не стане по нормалния начин, хвани някой юрист да погледне договора ти с тях, както и общите условия, много често се случва като им се заговори с конкретни текстове от договори и закони набързо да си променят мнението за филтрите ...
|
| Вто Ное 27, 2007 12:07 am |
|
 |
|
bobyper
|
 |  |  |  | tgi написа: ... Бихме могли лесно да го проверим, има ли някой клиент на евроком, който може да се свърже с telnet://mail.tgi-sci.com:25 ? (аз имам откак им се помолих да ме пуснат дотам, това го правят). Ако има, значи ги пускат глобално. |  |  |  |  |
Пускат го глобално за всички. ПРедполагам и за това се вижда и mail.bg. Някой е поискал да му го добавят.
Връзвам се без проблем към твоя SMTP
220 server318.com ESMTP
|
| Вто Ное 27, 2007 12:39 pm |
|
 |
|
tgi
|
Благодаря за теста!
Клиент на ЕК в София ли си? (аз да, Кокаляне - водят го част от Софийската си
мрежа поне  )
|
| Вто Ное 27, 2007 8:28 pm |
|
 |
|
bobyper
|
|
| Вто Ное 27, 2007 11:13 pm |
|
 |
|
Balkana
Ранг: Популярен
|
И при мен работи telnet://mail.tgi-sci.com:25 (220 server318.com ESMTP)
Аз съм е еврокомската мрежа, но не са ми блокирали никога достъпа до външните сървъри, предоставени за SMTP/POP3 от goto.bg.
Другаде не съм се опитвал да използвам.
Все пак, и да е добро намерението, не одобрявам филтрацията, тъй като си плащам за връзката - как ще се пазя от това което не искам си е само мой проблем ...
|
| Съб Дек 01, 2007 9:12 pm |
|
|