|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 11:53 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Zeus
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Окт 03, 2006 11:58 am Мнения: 924 Местоположение: Ботевград
|
 Проблеми с USB Hub
Взех си един Noname от JAR Computers за 9.90 лв. - 4 портов. Ползвам го на един лаптоп Compaq Armada M300. По принцип си работи, но когато ползвам захранване за лаптопа от мрежата близо до косуматори, които дават смущения в мрежата (лаптопа е без батерия и ползвам само мрежовия адаптер да го захранвам), хъба се държи странно: Или въобще компа не го разпознава(иначе е захранен, защото му свети светодиода), или постоянно се държи все едно го включвам и изключвам (Windows XP постоянно го инсталира/деинсталира). Има и ситуации, като обърна щепсела на захранването на лаптопа, почва да работи-но не винаги. Случвало ми се е да го смущава и осцилоскопа, като го включа в същия разклонител.
Въпроса ми е дали някой е имал същите проблеми и евентуално начин за решаването им.
P.S. Кабела на хъба е екраниран с метално фолио, което беше висящо(не беше свързано нито към един от корпусите на двата края на USB-to). С допълнителни кабелчета го свързах, но пак не се реши проблема.
|
| Чет Ное 15, 2007 12:33 pm |
|
 |
|
bateAz
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
И аз ползвах един такъв, средно по един път на ден отмахваще. Откачаш го, закачаш и тръгва. Не съм забелязал някаква сериозна причина, за да го прави. Приеми го като китайски боклук и не му се връзвай
Ако ти трябва за сериозни приложения, смени типа.
|
| Чет Ное 15, 2007 12:45 pm |
|
 |
|
Zeus
|
Явно е проблем на хардуера.
А някакви препоръки за по-марков модел, дето да не ми създава ядове.
|
| Чет Ное 15, 2007 1:04 pm |
|
 |
|
nik
Ранг: Форумен бог
|
аз имах подобен проблем с аудиото... много шуми
оказа се че адаптора на лаптопа не е заземен/занулен
погледнах други адаптори - кабела за 220в е с 3 жила, на проблемния само с 2
веднага смених куплунга на адаптора с 3 пинов(от захранващ блок на пц) и сега е със стандартен захранващ кабел за пц
проблеми повече няма
|
| Чет Ное 15, 2007 5:51 pm |
|
 |
|
Zeus
|
Ще взема да погледна и моя, току виж ми се решил проблема 
|