това с депутатските заплати само най-плебейските мозъци може да заинтригува. първо, ако не ме лъже паметта, депутатската заплата се изчислява на базата на МРЗ, а не сама за себе си. второ, дори така е по-ниска от заплатата на квалифициран специалист в частния сектор, включително моята. разбира се, като се отчете че депутатите са ненужни, дори това им е много, но това е само мнение на един мракобесник като мене, който редовно прокарва идеи за бесене на еколози, хуманисти и пацифисти. а за вас уважаеми либералчета-народолюбци депутатът трябва да бъде представител на народа, важна фигура заслужаваща повече възнаграждение от плочкаджия или автомонтьор

ако това не е така, значи серете на собствените си възгледи, и не заслужавате уважение.
и не на последно място, както отбеляза цецо, за депутатските заплати отиват 40 пъти по-малко пари, отколкото за учителските. аз лично не се тревожа толкова за депутатите, тъй като на фона на толкова ненужни хора (в смисъл заемащи ненужни длъжности), те са последното нещо което ще ме разтревожи.
хаха, сега прочетох коментарите отдолу.

искрено ме развеселиха, "до кога ще търпим това братя българи" и подобни. яко пролетарщина

импотентното безсилие на слабаците винаги ме е кефело!