Отговори на тема  [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
hc11 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение hc11
с този микроконтролер часовник и календар с св.диодна индикация
ако имате нещо пращайте [/quote]

Пет Апр 08, 2005 9:58 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Абе Реконструктор, що не направиш една глава - направа на курсови проекти и дипломни работи. Да не мътим форума с щуротии.
Мен лично тънкачите ме дразнят. Поне малко по завоалирано да беше формулирано - а то - дайте ми схемата, че ми трябва 3-ка.

Пет Апр 08, 2005 10:04 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 11:27 am, променена общо 1 път

Пет Апр 08, 2005 11:26 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
pirev написа:
Предлагам да се направят тарифи за курсови и дипломни работи, като от печалбата на автора на изработката да се заделят пари за издръжка на форума, например рубриката "Безумни идеи" :P

Аз съм ЗА :D ! Да се направи раздел "Банков превод"... :lol:

Пет Апр 08, 2005 11:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
Абе Реконструктор, що не направиш една глава - направа на курсови проекти и дипломни работи. Да не мътим форума с щуротии.
Мен лично тънкачите ме дразнят. Поне малко по завоалирано да беше формулирано - а то - дайте ми схемата, че ми трябва 3-ка.

Ами има си раздел за ученици, Цецо. :) Пък ако не те кефи дадена тема, не отговаряй просто. Специално за тънкачите - бъди по-снисходителен малко. Аз лично съм дипломирал няколко колежки, не вярвам ти да не си помогнал поне на една. :) И винаги съм готов да дипломирам още... Само дето поостарях и се откъснах от средата...

Пет Апр 08, 2005 11:48 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е, поне можеше малко по-учтиво да бъде обяснено какво точно трябва...Щом е за "колежка" ще помогнем :lol:

Пет Апр 08, 2005 12:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Predator_MF написа:
Е, поне можеше малко по-учтиво да бъде обяснено какво точно трябва...Щом е за "колежка" ще помогнем :lol:

Ами според мен лично, учтивостта е нещо доброволно. :) Както и помощта. Считам за много глупаво хората да се принуждават насила да помагат и да бъдат учтиви. Но това е тема за дълъг философски разговор. :)
Специално календарът е една функция от около 100 реда. Под светодиодна индикация не знам какво се има предвид. Предполагам - сегментни LED дисплейчета?

Пет Апр 08, 2005 12:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 11:28 am, променена общо 1 път

Пет Апр 08, 2005 12:12 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
На C, ASM или ... Колко разредна индикация, клавиатура? серийна връзка, таймери? тактова честота? Абе не е за 5 минути...

PS. То се видя че ще наводняваме...аз съм помагал на колежки и нищо не съм видял насреща... :wink: Честно казано си е губене на време, тая колежка после може и да ми е колежка по работа...и тогава ли така?

Пет Апр 08, 2005 12:13 pm
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 11:28 am, променена общо 1 път

Пет Апр 08, 2005 12:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
OK. И аз мисля, че трябва да се направи един Априлски пленум и да се въведе ред за подпомагане на курсистите. ( Под "ред" разбирайте "тарифа" ) Има много кадърни инженери, които не могат да си намерят добра работа и имат повече време отколкото пари - нека да си нормализират баланса. А дали 300 лева са много или малко - не знам. Всеки да си решава сам.

Пет Апр 08, 2005 1:50 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
е, ама е хубаво да приемем, че 300лв. са долната граница.
горната граница верочтно е $300 (толкова вървеше изпит по електротехника в ТУ миналата година), така че границите не са много широки.

то е ясно, че с писане на асемблер за НС11 няма да можеш да си купиш мерцедес, но поне да има за салам.

страшния въпрос касае че перспективата въпросната колежка, на която се прави проекта, може един ден като се дипломира, да стане главен експерт в някое министерство и на теб самия да се наложи да и ходиш на крака да я молиш за някаква бележка. на мен ми се случи, като внасях едни DSP-та, митничаря ми искаше "бележка, че не ми трябва бележка".

Пет Апр 08, 2005 2:01 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
митничаря ми искаше "бележка, че не ми трябва бележка".

хахахаха, тъпите копелета са железни. :lol:

Пет Апр 08, 2005 3:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз пък имам друго предложение. Понеже женския фактор в форума хич го няма, да направим следното. Ако въпросната персона - ани, докаже недвусмислено че е от женски род, да и оправим дружно проблема ("оправям" - отстранявам, помагам за). Срещу това тя поема задължението да се появи на следващата среща и да участва дейно в мероприятата върху масата - най-вече в употребата на етило - съдържащи напитки.
Няма да я караме да танцува на масата, ако сама не прояви желание. Важното е да разведрява обстановката. Ако има и други технически объркани колежки, и тях да води. Така де нали трябвало да се борим с половата дискриминация.

Как пък няма една девелоперка в тоя форум бе.
Представяте ли си едно такова, русо, 1,75 - 85,60,80 с крака до брадичката, седи и чопли теми по въпроса що е то RTOS и как да се борим с него.

Пет Апр 08, 2005 6:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, последния ти пост беше за "Безумни идеи"
Дано да не съм прав.

Пет Апр 08, 2005 6:54 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 21 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща