Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
не толкова безумна идеика !?.. - електронен стилаж 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение 
poolo написа:
...(ааахаха - GTN може ли да те вербуваме за индустриален шпионаж и да `напазаруваш`някое такова етикетче от магазина за разучаване)

Ами вече съм си в България, така че за сега не става :(

Сря Окт 17, 2007 12:04 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ндааа, очевидно братята японци за пореден път са Номер 1 :D
Точно така си ги представях тия етикети.

Сря Окт 17, 2007 10:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ще ви пратя снимка - тук в една от веригите хранителни магазини е точно така, от няколко години според мен.
Но все етикет си има инфрачервен приемник (38кХз) например, голямо ЛЦД, като новите модели дори приличат на е-хартия, и малка слънчева батерия с керемидено червен цвят, която е едновременно и някакъв вид индикатор(според мен), защото при промоция я програмират да мига така че да забелязваш. Има малки, големи и още-по големи етикети и няколко пъти посягах да си @взема@ един да го разчовъркам. Но все още не съм :D.
Но баркода им е хартиена лепенка, ако си спомням правилно.

А от известно време дават на клиентите бар код четци, те си чекват сами стоките и на касата следва само бърз поглед от касиерката. Същото важи и за ИКЕА - можеш сам да се чекнеш и платиш с картата, има само една кака която ти помага ако нещо се обърка или много лъжеш :twisted:

Сря Окт 17, 2007 12:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами джаджите ги има, само остава наште да почнат да ги въвеждат, щото преди 2-3 седмици чаках 1 час на опашка в метро заради един тъп, повтарям тъп, румънец. Оня напълнил 5 колички с кво ли не, а после на касата слага едно по едно докато закръгли сметката на колкото пари има в джоба си.

Сря Окт 17, 2007 1:57 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аз на касиерките в метро бих плащал на брой чекнати стоки. тогава ще се разбързат значително и до опашки няма да се стига. в софтуера им, като отпрати клиента, излиза едно питане "големина на опашката". лелката трябва да се обърне и да погледне колко народ чака на нейната каса. ама до сега не съм виждал да натискат число...

друг проблем е, че куцо и кьораво прави мърляви баркодове. барем да вземат да прочетат някоя брошура какво не трябва да се прави. примерно зелени черти на червен фон. скенера ще ги види през крив макарон само ако опаковката е за криви макарони. или прекалено намалени баркодове. стандарта препоръчва да не се намалят, като все пак допуска до 82% намалени етикети. по европата вече масово има стоки с удължени етикети. примерно чертите минават по цялата височина на кутията на поне две от страните и. такъв етикет скенера го вижда от половин метър.

абе още сме на етапа "грешки на разтежа"
ама скоро ще преминем към "разтеж на грешките"

Сря Окт 17, 2007 3:27 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
ще ми е интересно да вида каква цена има такава система в някои саит за търговско оборудване,а Grubi ти за същата система ли го казваш това - ако да тогаз прати снимка на платката с елементите на дисплея,но съм сигурен,че шарп си е сложил специализиран чип с ниска консумация :idea:

Сря Окт 17, 2007 3:32 pm
Профил

Мнение 
Едва ли е много скъпа, това е произведено в голяма серия, и най-вероятно много бързо се изплаща като инвестиция, от търговеца има в предвид, но разбира се не при заплата на обсулжвашия персонал от 200 ЕУР:)
В САЩ примерно има каси за самооправяне, което също намалява опашкит еи ускорява нещата, ама ако тук ако се въведе единственият оправен ще е собственика.

Сря Окт 17, 2007 8:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ето, специално тая вечер минах през магазина и снимах. Сигурно утре ще има статия за БГ шпионите в магазините за хранителни стоки :) Засега не съм взел етикет за разглобяване, че ще ме бият от магазина :) Надявам се да съм помогнал с нещо. За фирмата производител не мога да кажа много - отзад пише направено в Китай, но не и фирма. Ще погледна по-подробно следващият път.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Малък етикет.
DSC00511.JPG
DSC00511.JPG [ 60.46 KiB | Прегледано 4922 пъти ]
Коментар на файл: Среден етикет. Червената зона е включена и примигва около 1 път в сек. Вижда се много ясно ИР приемника и май още един фото или светодиод под него.
DSC00508.JPG
DSC00508.JPG [ 63.45 KiB | Прегледано 4919 пъти ]
Коментар на файл: Голям етикет, подобен на е-хартия. Най-прилича на истинска хартия и в първия момент изобще не се познава да е дисплей.
DSC00506.JPG
DSC00506.JPG [ 70.58 KiB | Прегледано 4925 пъти ]
Сря Окт 17, 2007 8:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
че авокадото в най-близкия ми плод-зеленчук е 6.5лв/брой. и не пише че е южноафриканско.
да не говорим за електронни етикети, щото те и касови бележки не дават.
поправи ме ако греша, но 23 крони мисля че са някъде около 4.50лв?

Сря Окт 17, 2007 10:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
да дедо, долу горе толкова. делиш кроните на 10, получаваш в евро и после конвертираш в каквото искаш. датските и норвежките крони са по-скъпи. Някои по-екзотични неща тук са по-евтини, а точно в тоя магазин дават и безплатни банани да си убиеш времето докато чакаш жената да разгледа всичко в магазина. айде стика офтопик.

но тия големите етикети най-кефят. а ето и снимката с етикет за селф-чека, другия път ще снимам и стената с преносимите четци.

Прикачени файлове:
Коментар на файл: Отдолу се вижда че стоката можеш да си я чекнеш самичък.
DSC00507.JPG
DSC00507.JPG [ 58.22 KiB | Прегледано 4918 пъти ]
Сря Окт 17, 2007 11:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
е щом са китаиски наи вероятно е да ползват залят чип върху платката ! и дисплеа да е за еднократна - неремонтируема употреба....интерес предизвика електронната хартия - за пръв път виждам такава и ми е интересно принцип на работата и.ГРУБИ пиши името на магазина да потърся в саита му кои го е обзавел ако пише и поговори с мениджъра му ако ти е удобно дали не събират повредените дисплеи или да каже коя фирма ги подържа :)

Чет Окт 18, 2007 8:00 am
Профил
Аватар

Мнение 
poolo - www.ica.se
Съмнявам се че ще говоря с мениджър и т.н., но ще поогледам етикета по-подробно за фирма производител или поддръжка. И за етикета казах че прилича на е-хартия, но може би все пак е типичен течнокристален с някакви подобрение, е-хартията е все още скъпа. Хайде със здраве засега.

Чет Окт 18, 2007 8:42 am
Профил
Аватар

Мнение 
Пооло,
Ето компанията която ги внася тия етикети и се занимава със системи за цени и т.н. ESL(electronic shelf labeling)
http://www.pricer.com/

тук са им всичките модели, а този големия не е ехартия, а е би-стабилен или не знам точно как се превежда, но харчи доста по-малко от обикновенното LCD
http://www.pricer.com/templates/Page.aspx?id=194

дано да съм ти помогнал и успех с начинанието ако си се захванал

Чет Окт 25, 2007 9:57 am
Профил
Аватар

Мнение 
:) мдаа-вече и в софия ги има-в кв. изток 1 магазин за козметика е и много интересно как Pricer's transceivers are equipped with both receiving and sending diods communicating with the Pricer ESLs with infrared signals. The transceivers each cover an area of 100 square meters in order to maximize their usage and reach.Изображениекоето казва че етикетите отвъщат с единичния си и.р. диод на системата :idea: :!: интересно :arrow: Infrared – protocol PP4C (Pulse Position)
• Two way communication
• Bi-directional transmission 1.245 MHz – Low environment noise
• Speed: 50 000, up to 200 000 full memory changes per hourLCD Anti-reflective (excepting Fruits et Vegetables ESL)
• 32 registers in memory
• Water resistant Fruits & Vegetables – ESL
• Welded box – Rigidity, anti-humidity
• 8 to 10 years of life minimum
• Option Exponent
• 3 price fields (up to 5 fields)
• 1:3 multiplex with 1/3 BIAS
• Bit error rate <10e-7
• Lithium Battery
• PLL band transmitter
• 184 segments managed by processor
• AGC circuitry for increased dynamic range
• Fixed identity – pre-baptized at manufacturing
• Clock filtering/detection – accuracy <100PPM
• Polycarbonate materiel – shock proof, anti-scratch
• Promo Flash (flashing red signal) red integrated in LCD (non LED)
• Freezer ESL -30° (PCB protected / liquid LCD )
• Low cost overlay print for static information
• Standard symbols – Liter, Kg, 100g, g, 100ml, euro (other)

itso.t написа:
Решил си да препишеш целия интернет? Доста амбициозно начинание... :D

Сря Юли 08, 2009 9:16 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2