Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Поръчка директно от ЕС??? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Поръчка директно от ЕС???
Някой пробвал ли е да поръчва от големите каталожни доставчици от Европа. Повечето имат електронни сайтове за търговия - Digikey, Arrow, Mouser.

Ако доставката е от ЕУ, би трябвало да няма проблеми с митници и други глупости. Дали вече за малко по-големи поръчки не е по на далвера да си платиш доставката, вместо да даваш 25-30% на "прекупвачи".

Сря Окт 10, 2007 9:32 am
Профил ICQ

Мнение 
Преди 2-3 месеца си поръчах една графична станция на SGI от Ирландия... От там незнам с какво я бяха пратили но тук Български Пощи ми домъкнаха кашона направо в офиса. Беше около 10 кила бая големичък, сам човек трудно го носеше... Пратката беше за около 300 GBP... Никакви митници, никакви разправий... После само трябва счетито да я декларира и осчетоводи и да и се плати ДДС-то в края на месеца... Нищо друго... Направо блага работа... Няма вече митници в ЕС-то... Те за това и митничарите им поумря бизнеса... И са освирепели яко... :lol: Така че ... поръчвай смело... В най-добрия случай ще ти го донесат на адреса... В най-лошия ще ти се обадят да идеш да си го прибереш от някой склад ако ги мързи...

Сря Окт 10, 2007 9:52 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Е за такива единични неща е ясно. Въпроса беше за каталожните доставчици. По различно е. Митници е ясно че няма, въпроса каталожните доставчици ще доставят ли за БГ?

Сря Окт 10, 2007 10:45 am
Профил ICQ

Мнение 
Ами Цецо незнам за европа... от DigiKey в щатите редовно си вкарвам неща (оказва се че от европа излиза по-скъпо)... Не виждам защо да не можеш и от Европа да го направиш... Не би трябвало да има проблеми... Знам хора дето си поръчват от магазини за дрехи примерно и им идват без проблеми... Едни от дистрибуторите на Dell ги познавам и те вече работят без митница... тировете им идват в склaда директно.. Що да е по-различно с големите каталожни магазини...

Сря Окт 10, 2007 10:53 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Ами аз от futurelec.com си поръчах няколко бройки. Доставиха ги. Само $7 за доставката пожелаха. Само не знам защо счетоводителката каза че е ходила до митница. Но мисълта ми е ,че вече и за по-малко бройки може да се престрашиш .
Вече сме европейци ейййй ;)

Сря Окт 10, 2007 10:59 am
Профил ICQ
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение Re: Поръчка директно от ЕС???
Цецо написа:
Някой пробвал ли е да поръчва от големите каталожни доставчици от Европа. Повечето имат електронни сайтове за търговия - Digikey, Arrow, Mouser.

Ако доставката е от ЕУ, би трябвало да няма проблеми с митници и други глупости. Дали вече за малко по-големи поръчки не е по на далвера да си платиш доставката, вместо да даваш 25-30% на "прекупвачи".

Цецо,
зависи какво разбираш под голяма поръчка. ако е 10к може би направо с производителя е най-доброто решение.
но иначе големите дистрибутори също взимат на преференциални цени -> хубави цени могат да спретнат и на теб :!:
например
http://www.msc-ge.com/index_e.html
ми се кълнат, че могат по-изгодни цени от Mouser да ми спретнат :!: остава да поръчам и да сравня :)

Сря Окт 10, 2007 12:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]