Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
безоловни глупости 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение безоловни глупости
май става належащо да се почва?

освен, че става въпрос за поредната глупост с цел повишаване на цените, някой правил ли е платка и лепил ли е компоненти по нея?

това OSP много ме притеснява. ще могат ли да се монтират олово-съдържащи чаркове на такава платка?

какво става ако се комбинират и двата вида чаркове на една и съща платка? при измиване някакви нежелани химически процеси?

изобщо - голяма тесла ще е май. електронната промишленост е на 7-8 място по използване на олово. за какво е тоя зор, ако не за кинти :cry:

Сря Апр 06, 2005 7:12 pm
Профил

Мнение 
Я дай някакъв линк към наредба или нормала, че нещо ме жегна под лъжичката, ама не искам да го повярвам.

Сря Апр 06, 2005 8:18 pm
Профил ICQ

Мнение 
Това е задължително за да продаваш в европейския съюз, и свен това има срок в който трябва да преминеш. Обаче.... оказва се че ST няма да пускат EPROM-и без олово .. какво правим сега, казват че не могат, имало и други компоненти които нямало да изпозлват новата технология, т.е. все пак ще останат компоненти с олово ..... при нас май има такъв припой купен. Ако припоя е читав платката може и да не се мие, имаше разни флюси .. не съм проучвал много подробно още въпроса, колегие се занимават с това.

Сря Апр 06, 2005 9:43 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 3 мнения ]