Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Регулиране оборотите на постояннотоков двигател с микроконтр 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ

Мнение 
Ако се реализира аналогово цената на частите ще е не повече от 50лв. и всяка корекция ще може да се прави на място с промяна на делители на напежение или времезадаващи вериги /с въртене на тримери/, а не с препрограмиране.
Когато центруфогираш питите от първата страна пак ли достигаш пълни обороти или първо от двте стрни на бавни и после на бързи?
Какво заначи "По добре ще е ако циклите са повече и за по кратко време" да мине през повече междинни обороти ли? Плавното достигане на максимални обороти върши ли работа, ако е така реализацията ще е доста опростена и вероятно ще стане и без обратна връзка.

Съб Окт 06, 2007 8:31 am
Профил

Мнение 
Boro написа:
Ако се реализира аналогово цената на частите ще е не повече от 50лв. и всяка корекция ще може да се прави на място с промяна на делители на напежение или времезадаващи вериги /с въртене на тримери/, а не с препрограмиране.
Когато центруфогираш питите от първата страна пак ли достигаш пълни обороти или първо от двте стрни на бавни и после на бързи?
Какво заначи "По добре ще е ако циклите са повече и за по кратко време" да мине през повече междинни обороти ли? Плавното достигане на максимални обороти върши ли работа, ако е така реализацията ще е доста опростена и вероятно ще стане и без обратна връзка.

Здравейте отново!
Значи ,центрофугата ми е радиална и при нея не се вадят питите за да се изцентрофугират и от другата страна както е на хордиалните .Слагаш и въртиш ,а центробежната сила си върши работата и от двете страни едновременно.
За циклите да са повече имам в непредвид ,че питата олеква от въртенето и следващият цикъл може да бъде с по висока скорост без опаснос да се пръсне питата.
Не виждам проблем ако може скороста да се вдига плавно в рамките на целия интервал ,то си е същото както и с циклите!
Ако има още въпроси питаите!
С уважение : Николай Хрестов

Пон Окт 08, 2007 8:25 am
Профил

Мнение 
Имам някакви идеи по въпроса. Проблем е, че не знам кога ще имам време да ги развия, затова търси алтернатива. Ако искаш дай един меил адрес за да ти пиша директно ако направя нещо по въпроса и все още не си решил проблема.

Пет Окт 12, 2007 10:38 pm
Профил
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
Дали всеки път питите са с почти еднакво тегло, т.е. ако товара на двигателя всеки път е близък до обичайното може да не се ползва обратна връзка по обороти, а да се регулира твърдо (то нали и в момента е така). Примерно тръгва на 30% за 3мин, после 50% за 2мин или нещо такова. Ще е по просто и мисля все толкова ефективно, то нали по усет се регулират оборотите.

Съб Окт 13, 2007 7:53 pm
Профил ICQ

Мнение 
bobyk написа:
Дали всеки път питите са с почти еднакво тегло, т.е. ако товара на двигателя всеки път е близък до обичайното може да не се ползва обратна връзка по обороти, а да се регулира твърдо (то нали и в момента е така). Примерно тръгва на 30% за 3мин, после 50% за 2мин или нещо такова. Ще е по просто и мисля все толкова ефективно, то нали по усет се регулират оборотите.

Здравейте отново!
Значи на въпроса питите дали са еднакви всеки път,не са и не могат да бъдат ,но се разполагат по центрофугата тежка срещу тежка и лека срещу лека за да не се получава дисбаланс!
Ако е възможно реализиране по описания начин ,който споменавате пак ме устройва!
С уважение :Николай Христов

Нед Окт 14, 2007 6:26 pm
Профил

Мнение Re: Регулиране оборотите на постояннотоков двигател с микрок
Здравейте ,имам нужда от помощ.Правя си цетофуга за вадене на пчелен мед и искам автоматично да се превключват степените на ел двигателя който е от автоматична пералня и да се настройва за определено време както цялото центрофужене така и времето за всяка степен на оборотите.Можете ли да ми дадете някаква схема за целта, възможно ли е да се осъществи тази моя идея.

Сря Апр 03, 2013 7:05 pm
Профил

Мнение Re: Регулиране оборотите на постояннотоков двигател с микрок
Центрофугата е 32рамкова радиална с диаметър 100см.Задвижването на центрофугата е ремъчно с двигател от пералня(четков двигател),рамките на този вид центрофуга не се обръщат, нужно ми е когато сложа рамките в центрофугата да я включа и сама да си изцентруфугира, а през това време ще разпечатвам нови рамки.Как става самото центруфугиране на питите-след включването на двигателя започва да се върти бавно за да може постепенно да излиза медът от питите ,след което се превключва на по висока скорост тъй като вече част от медъ е излязал и за да излезе останалата част е нужно по големи обороти и на последната скорост най високато (при която оборотите трябва да са около 300)се доизкапчва медеца :), след това центрофугата спира, вадят се питите и сначала :).Съгласен съм за това да има контрол на вибрации, ако е възможно това да се постигне, разбира се.Ако е нужно нещо друго да се знае за самото вадене на меда ще го опиша.

Сря Апр 03, 2013 7:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2