Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Устройство за предаване на информация с рентгенови лъчи 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
ps66 написа:
... е сега имам ама какво от това :)

как какво... сега вече знаеш колко да се печеш на плажа :D

И ще може профисонално да ходиш да обръщаш бабките-германки...

Чет Окт 04, 2007 4:39 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ако има портативен модел за проверка до 1-2К EUR аз лично бих си купил защото се съмнявам в половината доставчици дали като поръчвам ROHS идва наистина ROHS а предполагам това е проблем и на всички други в бранша

Чет Окт 04, 2007 4:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
http://www.amptek.com/coolx.html миниатюрен генератор за $2500

Чет Окт 04, 2007 11:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
http://www.amptek.com/coolx.html миниатюрен генератор за $2500

тия ги бях забравил - наистина са добри - преди 3г като ги гледах се хвалеха че са го прати и на Марс

то и голям генератор струва долу горе толкова - ама пробвай да намериш (световна конспирация в действие :) ) :)

с тия 35keV - пак ще ти трябва лиценз за производство от АЯР
ако си купиш готово изделие - ти трябва лиценз за използване на ИЙЛ : 250лв/г и една камара документи (сграда, ...)
ако се изтарикатиш да си го внесеш сам: импорт лиценз (пак документи): 1000лв + горното
:)

Пет Окт 05, 2007 7:53 am
Профил
Аватар

Мнение 
абе тези работи си трябва да се контролират
представи си всеки да може да си купи портативен генератор и да не знаеш дали съседа ти не е инсталирал нещо такова да се базика в съседната стая :)

Пет Окт 05, 2007 9:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
3aek написа:
абе тези работи си трябва да се контролират
представи си всеки да може да си купи портативен генератор и да не знаеш дали съседа ти не е инсталирал нещо такова да се базика в съседната стая :)

то е ясно че трябва да се контролират - ама както е по света:

- ползвателя се регистрира (адрес на инсталиране - човек за контакт)
- търговеца (вносителя) - информира АЯР - на кого и къде е продал изделието
и това е !

за какво лиценза за производство е 20000лв + 10000лв на година !?
целта била с тея (моите) пари да ме контролират !?
и най-вече абсолютно неясните (типично бюрократични) формулировки на изискванията.
пак повтарям: НИКОГА НЕ Е ИЗДАВАН ЛИЦЕНЗ ЗА ПРОИЗВОДСТВО НА ИЙЛ !
явно с това АЯР много се гордее !

принципа им е: няма производство на ИЙЛ - няма проблеми - браво на АЯР - много добра работа :)

всъщност АЯР се храни от АЕЦ - по 1млн на реактор = 6млн. на година + курсове и т.н и понеже е държавна агенция (независима !?) - явно "цоца" и от държавата майка.
това са към 150-тина чиновника (мързи ме да им погледна сайта) ... имат си "стройна" структурка (отдели, началници ..)

Пет Окт 05, 2007 9:53 am
Профил
Аватар

Мнение 
определено някой е намерил как да храни 100 човека от АЕЦ а и тези пари си се калкулират в цената на тока
както го описваш няма как и да реши някой да прави нещо да стане, затова като законите в къщи са глупави отиваш някъде където не са, но сам виждаш че и да правиш нещо навън не е лесно
аз колкото и пъти да съм опитвал да изнеса част от производството не в чужбина а в БГ в подизпълнител все е било трагедия накрая
затрупан съм със работа, търсех възможност да пусна една платка скоро в китай и гледай какво стана:

1. пускам запитвания до 20 бр чин-чан-чун мануфактуринг
2. веднага всички отговарят с цени различаващи се +-20% от отговора на 17 от тях разбирам че си нямат и идея какво искам и са само търговци като им обръщам внимание на 2-3 факта казват аааааа това е много трудно и не можем да го направим
3. от тези 3 останали едните ми вдъхват най-голямо доверие понеже са клон на голяма европейска фирма и оборудването им изглежда на снимките най-добро
4. казвам им съберете елементите от тук (китай), правете платките там (китай), монтирайте и тествайте едикакси
5. казват аааа много сложно да купуваме я по добре ти ги събери и ни ги прати, и ми дават някакви измислени х2 х3 цени - абсолютни маймуни
6. аз поръчвам от китай нещата идват тук в БГ после айде в три големи кашона и пак в китай
7. онези казват дойдоха нещата трябва да плащаме 8% мито!
8. казвам майната му плащайте, но искам първо 10 бр мостри преди производството
9. отговарят няма проблем след две седмици идват 10 мостри, всичко е ОК само 1 има някакви странни проблеми
10. казвам ОК пускайте производството, уж щеше да стане за 2-3 седмици а го бавят 4-5 седмици: нямала фабриката ток, митницата им забавила документите абе поискай от китаец обяснение защо не си е свършил работата както сте се разбрали ще получиш обяснения колкото искаш и все обективни т.е. не зависещи от него
11. както и да е след 2 месеца идва кашоните с платките
12. почваме тестове - 50% брак
13. питам ги как тези платки са минали вашите тестове? те казват ааа всичко мина, сигурно от друсането при транспорта са се повредили
14. всичко приключва с 500 платки брак и $30 000 в компоненти по тях

а сега познайте кога пак ще асемблирам платки в китай? :)
на всичкото отгоре кретените започнаха да ми пращат по едно писмо през месец дали не съм искал пак да им пусна поръчка

сигурно е изгодно да правиш нещо в китай ако си голяма фирма и си отвориш фабрика и си назначиш хора да ти наглеждат маймунките вътре, но така от разстояние не става, повервайте ми :)

Пет Окт 05, 2007 10:38 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2