Отговори на тема  [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
автоматизиран стелаж 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение 
Абе отначало като се зачетох ми се стори, че шефа все едно ти казва "абе мойта кола не ме кефи, я ми сътвори друга", но всъщност идеята не е неизпълнима. Взаимствай от CNC фрезите - теб ти трябва нещо доста подобно, само че вместо режещ инструмент движиш по осите една кука и като стигне зададените координати тази кука завърта се и закачва кутията и после обратно.
Аз поне така си го представям...

Съб Сеп 22, 2007 9:36 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
marian2784 написа:
защо бе BateAz не е за пазар нито копувам нито продавам нещо,просто искам мнението на знаещите тук(всяка идея е добре дошла)
и за безумни идей не е това че е нещо нестандартно или поне често правено не го прави безумно(нали?)
и все пак го правя и за да не се излагам българите че тия итаянци се държат като някви хванали господа за оная работа

Защото да се проектира и изработи такава система не е по силите на един човек! Ако се хванеш и се издъниш (което е почти сигурно) ще е по-голяма излагация отколкото да си кажеш, че не си специалист в тази област. Ако знаех, че не си в БГ, нямаше да ви пратя в на Пловдивския панаир, а направо в Хановер. На шефа си му кажи, че в България имаш едни приятели, дето могат да му проектират системата, ама ще трябва да се бръкне за +50К Евро, а после може да си я направи и сам в свободното си време и в домашната работилница. А ако не успее, значи или е с две леви ръце, или ръцете са му наврени отзад и си е седнал на ушите. Та такива ми ти работи.... :evil:

Съб Сеп 22, 2007 9:46 pm
Профил WWW
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение Re: автоматизиран стелаж
marian2784 написа:
абе шеф ми тука нещо ме е заврънкал дда се хванем да направим устройство което да складира детайли в касетки по равтовете но да е автоматизиран(не знам как да го нарека).та въпроса ми е има ли програмка ,която да използвам направо от компа или трябва да е с контролер(и).

Марияне, ще си луд ако за една заплата (и малко отгоре) направиш такова нещо. Аз попаднах на готов далеч по-елементарен вариант: чекмеджета със CD/DVD-та и ако ти затрябва нещо - съответното чекмедже леко се поотваря. Струваше майка си и на баща си семето!!! По-евтинко е шефът ти да затегне дисциплината :) . Аз от лош шеф не мога да се оплача ама в склада ни всичко е изрядно "като в аптека". Малко писане на ръка се иска, де, ама то е за разнообразие :D

Нед Сеп 23, 2007 3:25 am
Профил

Мнение Re: автоматизиран стелаж
Всяка по-голяма фирма или фирмичка си е бюрократична организация. Препоръчвам на Мариян да постави коня преди каруцата - първо да изиска от железарите да проектират и направят механиката. Може пък те да се откажат. :D . Колкото до това дали пусналият темата ще се справи - споменаването на компютърната клавиатура в необходимите чаркалъци е показателен.

Нед Сеп 23, 2007 9:19 am
Профил
Ранг: Минаващ

Мнение 
Цитат:
и все пак го правя и за да не се излагам българите

Сещам се за един мноого стар вицза Бай Ганъо, който завършваше така:

.....Не можеш да скочиш от 10-я етаж!
- Кой, аз ли не мога?...........

И скочил.....

Нед Сеп 23, 2007 7:44 pm
Профил
Аватар

Мнение хик
Дам олигофрени има навсякъде. ;)
Кажи на шефа , че това с фотоклетките ще стане ама няма да е точно сега ами някой друг път .

Пон Сеп 24, 2007 9:38 am
Профил ICQ

Мнение 
ето я и основната идея но в нормален вариант,от мен не се иска чак такава простотия а нещо по простичко

Прикачени файлове:
3slide_1.jpg
3slide_1.jpg [ 30.1 KiB | Прегледано 1795 пъти ]
Вто Сеп 25, 2007 6:52 pm
Профил
Аватар

Мнение 
marian2784 написа:
ето я и основната идея но в нормален вариант,от мен не се иска чак такава простотия а нещо по простичко

Ей на това ако му събереш механиката ..... обещавам да ти напиша целия софтуер за него :)))

Сря Сеп 26, 2007 9:07 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
valioman написа:
Ей на това ако му събереш механиката ..... обещавам да ти напиша целия софтуер за него :)))

за PIC16F84 :)

Сря Сеп 26, 2007 9:58 am
Профил

Мнение 
Абе и моичките шефове ходят насам натам, видят нещо и хоп мене за врата. В смисъл и аз искам, я почвай. Ама чак такова нещо не са искали.
Закъсал си я.

Сря Сеп 26, 2007 2:59 pm
Профил

Мнение 
На панаира в 21 или 22 палата има 2 демонстрационни "стелажа" . Който има проблем, може да отиде и да се позаинтерисува за възможности и цени.

Сря Сеп 26, 2007 6:25 pm
Профил

Мнение 
абе с машини за пройзводетво на оптични кабели се справяме и с какво ли още не че това не е проблем само програмата на контролера ме мъчи

Чет Сеп 27, 2007 8:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
marian2784 написа:
абе с машини за пройзводетво на оптични кабели се справяме и с какво ли още не че това не е проблем само програмата на контролера ме мъчи

Абе човек, разбери, че програмата и електрониката, която ще я изпълнява зависи изцяло от механиката и задачите, които ще решаваш! Ако можеш да ги специфицираш точно, доста хора тук могат да ти напишат софтуера.

Чет Сеп 27, 2007 9:30 pm
Профил WWW

Мнение 
абе аз не искам чак това,
времето на всеки е ценно.а и все пак трябва и аз да науча нещо не някой да ми драсне кода то тва не е целта
ако така изглежда отстрани извинявам се просто това е нещо ново за мен и не знам от къде да почна чета тука на млад конструкто първата част за пик ама нещо много обща и заводска ми звучи.а и тоя 16f84 дето разглеждат ако съм разбрал правилно не ми върши абсолютно работа
някой ако има втората част ще е по-добре май
това което съм замислил е:
от 4х4 клавиатура да се вкарват последователно номера на реда и колконата
после контролера да брои импулсите от всяка клетка преминавайки покрай нея(прословутите вече оптодвойки)
като стигне или включва третия мотор в едната или в другата посока с един извод за захващащият механизъм
горе долу това е
двигателите са 3 фазни през контактори
това е май което ми трябва знам ли вече

Чет Сеп 27, 2007 9:57 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Мариане, попитай твоя шеф как вижда разработката на такова чудо: срок и човекодни ( заплатопари ). Прецени дали е реална. Отеби изработката, тя е сравнително евтина. Много интересни изводи ще си направиш. :wink:
Сравни го с цената на един готов стилаж. Сравнявай само броя на цифрите, другото не е толкова важно. Изведнъж ще разбереш, защо такива стилажи се продават. :idea:

Чет Сеп 27, 2007 10:06 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 32 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща