Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог

Мнение 
Dimitar написа:
Надявай се ти някой да ти даде безплатен билет за САЩ 8) .

Имам поща в yahoo, регистрирал се , че съм от България и рекламите за зелена карта там са почти непрекъснати. Въпросната "промоция" вървеше преди 2-3 години. Някои от познатите ми "американци" въобще не вярват, че рекалмата е официална (на америкаското правителство), но това е факт. САЩ в близко бъдеще ще имат големи проблеми, свързани със застаряване на населението и намаляването на пенсионните фондове. За това имат голяма нужда от свежа плът. Предпочитанията и са към източна Европа и то по-специално към малките страни. От една страна така се намалява влиянието на "мексиканската вълна", от друга страна по-трудно могат да се направят организирани общества (квартали), като например китайските, руските и полските.

Пет Сеп 21, 2007 8:09 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти май наистина си вярваш за тия неща. Как според теб се връзват 50000 зелени карти на година и то от цял свят, т.е. поне половината пак са някаква черна или мургава паплач с 12-я млн. само нелегални мексиканци. А иначе това с рекламите за зелената карта и безплатния билет е на частна фирма, която след като и дадеш около 60$ ще те регистрира да участваш в лотарията, което пък да знаеш е голяма философия да се направи, особено пък сега, когато става през интернет. Та тая фирма дава безплатен билет на 10-на спечелили, които са кандидатствали чрез нея. Та прави си сам изводите. Другото нещо е, че в момента тук има доста дебати да се спре тая лотария, точно защото не може да се контролира кой идва с нея. И освободените от нея визи да се дадат към квотата за работни визи за специалисти. Което аз напълно подкрепям, защото въпреки, че и аз съм дошъл със зелена карта тук - едно 70% от хората, които идват по тая програма идея си нямат за какво въобще идват в САЩ. Америка вече не е това, което е била преди 10 г. и не е толкова лесно да се берат доларите, дето растат по дърветата 8) .

Пет Сеп 21, 2007 8:48 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Другото нещо е, че в момента тук има доста дебати да се спре тая лотария, точно защото не може да се контролира кой идва с нея. И освободените от нея визи да се дадат към квотата за работни визи за специалисти. Което аз напълно подкрепям....

Aз съм против...

Пет Сеп 21, 2007 8:59 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Какви са причините да си против?

Пет Сеп 21, 2007 9:15 pm
Профил

Мнение 
Просто е - не живея в САЩ и нямам никакво желание да се изселвам и искам в България грамотните да са повече.

Впрочем този проблем го разискваха в конгреса или сената лани и почти никакви промени не направиха. Няма да е актуален скоро.

Пет Сеп 21, 2007 10:03 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Хе - това какво искаш ти, едва ли ще попречи на тези дето искат да се изнесат от БГ да го направят. Лотарията даже е най-малкия проблем за това, тъй като съществуват доста други пътища и то не толкова оставени на случайността човек да се изнесе от БГ в САЩ. За западна Европа пък въобще няма да споменаваме, тъй като там се ходи вече и с лична карта само :D .

Пет Сеп 21, 2007 10:17 pm
Профил

Мнение 
Така е. Който не е искал - той не е емигрирал. Е и ? Пак съм против. :P Такова сито не ми харесва.

Пет Сеп 21, 2007 10:23 pm
Профил
Аватар

Мнение 
sthx - нещо не са ти верни данните - САЩ може би е единствената от "развитите" страни която не страда от проблеми със застаряващо население. За разлика от цяла Европа и Япония - САЩ си имат политика за привличане на свежа кръв. Обратно ЕС е на път да се превърне на богат старчески дом. България не прави изключение в това отношение, само дето тука старческия дом е беден. Ама то от много "СОЦ" представки никой не е прокопсал, дано по - скоро ЕС го проумее. За БГ е ясно, за наше щастие сме прекалено бедни за да се правим на социални :)

А иначе си прав че Хамериканците почват да се оглеждат за млади източноевропейци. Изглежда почва да им увира ъкъла, че по добре да вземат 3 българи, отколкото 30 мексиканци. Разликата в интелекте и професионалните умения на болшинството латиноамериканци са пълна трагедия, освен да метат улици и да косят трева... за друго просто не ги бива. Докато с източноевропейците не седят така нещата.

За последната година - 4 мои приятели трайно се настаниха в САЩ. Отделно една камара народ редовно щъка по дестинацията - на никой от тях вече не правят проблеми в посолството.

Последно преди дни една позната ходи за виза - за първи път и е, а общо взето са и разгледали документите, питали за целта на посещението и толкоз -дали и виза. Тя каза че са върнали само 2 - ма човека, които са имали тотален проблем с комуникацията с хората в послството - разбирай мълчали и гледали тъпо.

Еволюрат в отношението си хамериканците.

Съб Сеп 22, 2007 11:46 am
Профил ICQ

Мнение 
Това как дават виза е сложен и трудно разбираем процес, имат сложна система за оценка според мен, в която много неща оказват влияние, иначе те от край време си субурат свеза кръв. От друга страна нямат чак толква нужда от интелигентни работници, там неата са създадени и организирани за идиоти, така че в повечето случаи мексиканеца се вписва идеално в картинката по отношение на интелекта. Друг проелм има мексиканеца, много е мързелив, почти кокото негъра :)

Съб Сеп 22, 2007 1:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И това е вярно. Мързи ги, та ги боли.

Докато източноевропеец в САЩ, на социални не чака.

Съб Сеп 22, 2007 2:35 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Моите впечатления са точно обратните на вашите - мексиканците са добряги и работливи хора. Като почнат да работят, правят го като пчелички и много, много не мислят как да променят правилата на работа за да им е по-лесно, както го правят източно европейците. Иначе Тони е прав - тук мениджмънта е на такова ниво, че направо им се възхищавам - всичко е измислено и направено така, че да не зависи от отделния човек, т.е. можеш да си го сменяш, когато си поискаш без това да се отрази на работата по никакъв начин. И не мисля, че има някакво предпочитание на хора от източна Европа пред други. Относно визите - има едно единствено правило - Да знаеш за какво отиваш в САЩ и да си искрен в посолството. Ако това се спазва визата за САЩ не е никакъв проблем. Ако се правиш на много умен и хитър и кроиш планове да останеш - веднаа те хващат. Те за това са тренирани хората де - точно да хващат отворковците. И пак успяват някои да минат, защото около 15% остават после тук нелегално. Затова Бълария в скоро време няма да види безвизов режим за САЩ.

Съб Сеп 22, 2007 4:29 pm
Профил

Мнение 
Не знам дали ги мързи мексиканците, ама големи тарикати се пишат... Преди години бях замесен в едно изделие което се продаваше в много държави, но в единични бройки. Ако продадеш на един и същ клиент няколко бройки си беше събитие;-)
То по принцип си е правило в търговията всеки да пита за цена на едро и после да купи 1бр. особено арабите... Ама мексиканците ме убиваха, питаха за цена на 1000, 10000бр. Най-скромния поиска цена за 200бр. вика това ще ми е първата поръчка, после ще купувам повече. Викам му, ти вземи купи една бройка пък после ще ти дам добра цена за 200 ;-) Всъщност само той купи... цели 2бр :D

Съб Сеп 22, 2007 4:54 pm
Профил
Аватар

Мнение 
E, аз говоря за бачкатори бе. Иначе нали знаете, че вече най-богатия човек не е бат Били, а е един мексиканец дето купи техния си телеком :) .

Съб Сеп 22, 2007 5:33 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение 
miro_atc написа:
Не знам дали ги мързи мексиканците, ама големи тарикати се пишат... Преди години бях замесен в едно изделие което се продаваше в много държави, но в единични бройки. Ако продадеш на един и същ клиент няколко бройки си беше събитие;-)
То по принцип си е правило в търговията всеки да пита за цена на едро и после да купи 1бр. особено арабите... Ама мексиканците ме убиваха, питаха за цена на 1000, 10000бр. Най-скромния поиска цена за 200бр. вика това ще ми е първата поръчка, после ще купувам повече. Викам му, ти вземи купи една бройка пък после ще ти дам добра цена за 200 ;-) Всъщност само той купи... цели 2бр :D

Събуди любопитството ми ! Какво е това изделие? И каква му е цената (за 1 бр. естествено :))

Съб Сеп 22, 2007 6:19 pm
Профил

Мнение 
малко "фиксче" за едни големи машини... нищожно като цена (~200$) но просто е много специализиран пазар и няма как да имаш хиляди машини. Обикновено са няколко... до десетки в една държава. Въпроса беше че трябва да си голям "гявол" за да се опитваш да ме убедиш че от твоята държава по-голяма няма и от твоето море по-дълбоко няма ;-)
Все пак и ние сме виждали атласа :D

@Dimitar сигурно могат да бачкат... чувал съм че бая царевица копат ;-)

Съб Сеп 22, 2007 7:37 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 1194  Следваща