Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
bluetooth GPS 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение bluetooth GPS
Мисля да си напазаря от еbay такъв ресивър за PDA-то. Ама нещо се ошашавих от информация.

Гледам че има 20, 32 че и 42 канални устройства. Като тия 42 каналните са все едни и същи китайски (то не че има други). Тва с тия канали някакъв рекламен трик ли е? Специално на тия 42 каналните не казват и кой е чипсета (не че знам кой си струва).

Въобще какво да гледам като купувам?

Сря Сеп 19, 2007 11:50 am
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: bluetooth GPS
Цецо написа:
Мисля да си напазаря от еbay такъв ресивър за PDA-то. Ама нещо се ошашавих от информация.

Гледам че има 20, 32 че и 42 канални устройства. Като тия 42 каналните са все едни и същи китайски (то не че има други). Тва с тия канали някакъв рекламен трик ли е? Специално на тия 42 каналните не казват и кой е чипсета (не че знам кой си струва).

Може ли някакъв линк ?

Сигурен ли си,че тези "канали" не са максималният брой сателити,от които може да приема GPS-a ?

Аз разполагам с holux gpslim 236 и през bluetooth-а го намират доста устройства без проблеми. Май е с Sirf III чипсет. В интернет се срещат май и проекти с него ( GPS loggers ).
Има и по-нова версия - gpslim 240 мисля беше с увеличен максимален брой сателити и най-вече - максимално използване на батерията 20 часа,докато 236 е само 6 часа.

Относно приеманият сигнал - ако ще и 1000 да приема,покритието над България се осигурява май от няколко сателита и тази бройка не може да се достигне. Мисля се ловят към 4-6 сателита. Така че май си е точно рекламен трик.

Другото което е,че и тук се срещат ( вече ) доста GPS приемни устройства и освен ако ebay не е на страшна "далавера" надали си заслужава да се вземе отвън :)

Сря Сеп 19, 2007 5:02 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Повече от 11 сателита даже и теоретично не може да се над тебе. Така че, 12 е задоволително и отгоре даже. А иначе 9999 канален приемник се продава по-добре от 12-канален, то е ясно. :lol:

Сря Сеп 19, 2007 5:33 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Виж го това:
https://www.proporta.com/F02/PPF02P05.p ... t_mode=des

Сря Сеп 19, 2007 5:38 pm
Профил

Quadro написа:
Цецо написа:

Може ли някакъв линк ?

Сигурен ли си,че тези "канали" не са максималният брой сателити,от които може да приема GPS-a ?

Аз разполагам с holux gpslim 236 и през bluetooth-а го намират доста устройства без проблеми. Май е с Sirf III чипсет. В интернет се срещат май и проекти с него ( GPS loggers ).
Има и по-нова версия - gpslim 240 мисля беше с увеличен максимален брой сателити и най-вече - максимално използване на батерията 20 часа,докато 236 е само 6 часа.

Относно приеманият сигнал - ако ще и 1000 да приема,покритието над България се осигурява май от няколко сателита и тази бройка не може да се достигне. Мисля се ловят към 4-6 сателита. Така че май си е точно рекламен трик.

Другото което е,че и тук се срещат ( вече ) доста GPS приемни устройства и освен ако ebay не е на страшна "далавера" надали си заслужава да се вземе отвън :)

Защо да не може , моя редовно ги показва 12 сателита но с различна сила на сигнала особено когато си по на височко , ако е по чувствителен ще намери още ама те няма да му вършат работа ако са със слаб сигнал, а сега както съм в австралия всичките 12 са ми с високо ниво 8)
Но когато минаваш между много високи згради е добре да има повече от сателитите защото ако загубиш 10 да останат поне 5, иначе софта се чуди как да смята пътя и има ли такова животно :lol:

"Я в Москве с киркой уран найду, при такой повышенной зарплате" !

Сря Сеп 19, 2007 11:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ти за Австралия ли говориш или за БГ, че хващаш 12 сателита едновременно?

Сря Сеп 19, 2007 11:37 pm
Профил
Аватар

Quadro написа:

Ами не е така. Електрониката в щатите е от 30 до 50% по евтина от БГ.

Dimitar написа:

Ами 129$ просто няма да дам, при положение че го ползвам 2-3 пъти в годината и то извън БГ :) То там при вас си е задължително ама тука имаме 2 магистрали (незавършени) и пет пътища тип ЕXX, та GPS ми не требва. А за София пък е абсолютно безмислен, щото няма карта дето да е актуална (всеки ден променят затварят и отварят улици), а и без това средната скорост в София е вече 10км/ч.

Та на мен ми трябва предимно за из Европа. И то рядко. Ама ей тъй за гъдела....

Но иначе гледам, че тия дето са по маркови предимно на SIRF III наблягат.

42 канала сигурно значат да следи 42 сателита. Едва ли има такова място на земята дето да хване толкоз мухи. Друг е въпроса как ги следи.

Мен по ме интересува как да разбера кой е по чувствителен. По народному казано - кой ще "хваща" по добре, па ако ще и 4 сателита да са. Щото сега имам един дето трябва да го изкарам през шибидаха да погледне небето и тогава работи. А като влезнах в по тесните улички на Атина, направо така се омагьоса, че се затрихме.

Гледам следното засега:

1. http://www.holux.com/JCore/en/products/ ... sp?pno=222

2. http://www.holux.com/JCore/en/products/ ... sp?pno=340

3. http://www.navsync.com.cn/en/spec.asp?idtype=JRT29 - въпросното 42 канално китайско чудо, чипсета е http://www.nemerix.com/products/agps_baseband_ics.php

4. http://cgi.ebay.com/New-Solar-Bluetooth ... dZViewItem
Това също е интересно.

Последна промяна Цецо на Чет Сеп 20, 2007 9:52 am, променена общо 2 пъти

Чет Сеп 20, 2007 9:16 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
като тръгнен от ниш за софия гармина ме праща или през видин или през солун. т.е. път ниш-софия няма (то си е истина в голяма степен). а за вградения в колата всичко след австрия е тъмно петно. това разбира се до софтуер и данни.

Чет Сеп 20, 2007 9:28 am
Профил

Мнение 
Попрочети мненията в тоз форум... доста неща са казали за GSP-те там... може да ти е полезно при избора

http://discussion.treocentral.com/showt ... hlight=GPS

Имаше още един форум дето доста бяха писали кой е добър в града и кой извън него... ама не мога да го намеря сега... Казваха че SirfIII бил по-добрия вариант за градски условия... а тоз новия чипсет бил по-добър за извънградски.... Ще се опитам да го намеря и да го постна...

Чет Сеп 20, 2007 9:59 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами аз попрочетох доста форуми.

Общо взето всички дето имат сирф приемник се кълнат в него. Който си е купил от новия медиатек също не се оплаква.

Общо взето потребителски изказвания.

Holux-а с новия чипсет е 95лв. в БГ. По евтин е от еквивалентния модел със сирф. Но сирф-а е по стар и е логично да е по скъп. :) Ама дали старото е по добро. При чиповете обикновенно не е така.

Чет Сеп 20, 2007 10:13 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Sirf III. Все още е класиката в жанра. Малко по-бавно захапва, но като захапи хваща и в стаята, приземен етаж с решетки. Мога да демонстрирам. :)

Чет Сеп 20, 2007 10:45 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
лъжеш! виждал съм те и извън стаята с решетките!

ПС: харесва ми идеята девелоперите да се държат зад решетки, докато си свършат работата :D

Чет Сеп 20, 2007 10:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]