Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Увеличаване честотата на напрежение 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Увеличаване честотата на напрежение
Здравейте! Как по най-лесния начин мога да увелича честотата на напрежение 12V от 50Hz да речем до няколко KHz?

Съб Сеп 08, 2007 1:49 am
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
С каква форма на сигнала - синусоида,правоъгълни импулси ?
За какво напрежение и каква мощност става дума ?

Съб Сеп 08, 2007 8:57 am
Профил
Аватар

Мнение 
с изправител и инвертор :)

Съб Сеп 08, 2007 10:16 am
Профил
Аватар

Мнение 
Най-добре е правоъгълни импулси, напрежението да си остане същото, мощността няма значение. А какво представлява инвертора? Ако може и една примерна схемичка, защото не съм много навътре в нещата :roll:

Съб Сеп 08, 2007 12:09 pm
Профил

Мнение 
Как мощноста няма значение .... в такъв случай един обикновен изправител, и след его един генератор с CMOS....

Съб Сеп 08, 2007 4:22 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Не ми е ясно какво представлява и генератора с CMOS, ако може малко по-подробно обяснение и примерна схема, която сигурно е елементарна, но като незнам как да я свържа... :oops:

Ето тези ако не се лъжа са MOSFET-и

http://img.data.bg/i.php?show=549393&ctrl_id=tit947#img

С тях ще стане ли и ако да, как да ги свържа?

Съб Сеп 08, 2007 5:39 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член

Мнение 
тука има 3 страници с генератори, например № 79
http://zpostbox.chat.ru/g3.htm

а онова на снимката не са мосфети, а високоволтови мощни транзистори, пък и MOSFET не е CMOS.

Съб Сеп 08, 2007 6:36 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ясно, а маже ли да ползвам транзисторите от снимката ми, защото точно същите от схемата надали ще намеря?

Съб Сеп 08, 2007 7:01 pm
Профил

Мнение 
Абе защо некажеш какво искаш да направиш ?

Съб Сеп 08, 2007 7:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
mindfreak написа:
маже ли да ползвам транзисторите от снимката ми, защото точно същите от схемата надали ще намеря?

може.
извади снимката на хартия в някое фото и си ги изрежи с ножика.
абсолютно същите ще са, няма съмнение :D

Съб Сеп 08, 2007 9:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре, знаех си, че някой ще реагира така :lol: Еми ножичката ми се изтъпи и немога да изрязвам вече с нея, нямам си друга :wink: Трябва ми за експериментална цел. Високочестотните импулси ще ги подам на запалителна бобина от кола, за да се получи високо напрежение на изхода й, след което ще сложа или крушка за "плазма лампа" или пък ще захраня малка Tesla Coil.

Последна промяна mindfreak на Нед Сеп 09, 2007 12:09 am, променена общо 1 път

Нед Сеп 09, 2007 12:02 am
Профил
Аватар

Мнение 
леле още един райф маниак който си няма понятие :)

Нед Сеп 09, 2007 12:09 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз, ако си имах нямаше да питам тук... така де, получих някои полезни отговори, благодаря на отзовалите се! :)

Нед Сеп 09, 2007 12:13 am
Профил
Аватар

Мнение 
ами проблема ти е че си толкова начинаещ че даже не знаеш какво да попиташ
при това положение дори някой да иска да ти помогне и ти отговори нещо така и няма да го разбереш така че не се сърди
понеже на мен също ми бе интересно защото скоро някой пусна линк в общите приказки поразтърсих по интернета от любопитство що е това райф машина
ще ти кажа какво научих дано ти е полезно:
този пич Райф наистина е бил голяма работа - измислил е първия микроскоп с увеличение 20-30 000 пъти, нормалните оптични микроскопи не могат да увеличават повече от 1000 пъти защото при по-голямо увеличение размера на това което се гледа става съизмерим с дължината на вълната (400-700 нано метра) и поради дифракцията на светлината такъв обект не може да се освети, та Райв измисля микроскоп с "хетеродин" облъчва обекта със два снопа поляризирана "светлина" в УВ спектъра където дължината на вълната е много по-къса и при смесването на двете вълни се появява лъчение равно на разликата между честотите на двата лъча който е във видимата област, това му позволява да наблюдава вируси които са с размери нанометри нещо което преди е било немислимо
микроскопи на този принцип се ползват и сега
та по време на опитите си той установява че при дадени честоти вирусите и бактериите изпадат в резонанс и експолдират докато нормалните клетки нищо им няма защото са много по-големи от тях - има едно филмче в мулето където тези честоти са дадени - това са единствените честоти на Райф и те са в ГИГАХЕРЦОВИЯ спектър
на същия принцип е и всяка микровълнова печка - има магнетрон на 2.4Гигахерца който кара молекулата на водата да вибрира (не резонанс защото най-ниския е на 44Хгз и тогава водата просто се разпада на водород и кислород и експолдира) а просто молекулите вибрират и се търкат една в друга и става загряване

та Райф понеже не е на ти с електрониката е плащал на други да му правят електрониката и прави фирма с един от тези (Крейн) след време се скарват и всеки поема по пътя

същия този Крейн има няколко патента на тази тематика - прочетох единия и мога даже да го уплоудна ако кажете къде - при него честотите са 10-10 000 Хц и уж помагало защото имало хармоници :) който разбира от електроника ще разбере колко е затихването на хармоник в Гигахерцовия спектър възбуден от честота в херцовия спектър, да не говорим че в същия патент той споменава и за лечителната сила на космическите лъчения и има схема на пирамида с три магнита в която си се подмладявал

както и да е облъчването на вируси и бактерии с магнитно, електрическо, лазерно, УВ, рентгеново лъчение има въздействие и много учени са го установили и потвърдили например тук http://www.cfsan.fda.gov/~comm/ift-toc.html

по интернета е пълно с "Райф" машини генериращи 10-10 000 Хз всеки сайт твърди че били единствените, истински, и прочее с цени $100-$20000
най-идиотското нещо което видях бе програма за PC която да пуснеш в дома си по уредбата и да се хванеш за проводниците на говорителите
да пропуснем факта че рискуваш сериозно да те удари ток - медецинските уреди се изолират с поне 3000V от мрежата и никой усилвател няма такава изолация, а е доказано че при преминаване на 100 микроампера през сърцето може да спре - тук има колеги които се занимават с медицинска апаратура те може да ти обяснят още по темата
това с усилвателя дори противоречи на идеята на този Крайн защото звуковата карта на компютъра изкарва синусоида не правоъгълни импулси
та с две думи всички до една Райф машина по интернета са нищо друго освен шарлатании, освен ако принципа не е друг но много ме съмнява някой от тези "уеб учени" да е направил и най-малък опит или да тества тези 10-20волта убиват ли нещо вообще
пак повтарям според филма за живота на Райф оригиналните опити (които всички до един сайтове цитират може би за достоверност - нали все пак Райф е учен) са с Гигахерци ама лесно не се правят машинки в този диапазон та всички правят генератори на звукова честота :)

надявам се да ти стана ясно в какви л..на се набъркваш, а както казваш нямаш и опит :)

EDIT: вчера вечерта писах с един ултра малък лаптоп от леглото та имаше доста правописни грешки които сега оправям :oops:

Последна промяна 3aek на Нед Сеп 09, 2007 12:03 pm, променена общо 1 път

Нед Сеп 09, 2007 1:03 am
Профил
Аватар

Мнение 
човека нищо не каза за райф машина, но като сме тръгнали да говорим за нея, да допълня нещо (после ще се върна на въпроса).
дори да направиш истинска райф машина работеща на гигахерци, пак нищо няма да стане, защото вируса в организма не съществува в свободен вид, а влиза в клетките където изчезва буквално във физическия смисъл на думата. ето защо в аптеката е пълно с противобактериални препарати (известни като антибиотици), но противовирусни няма, а ако има то са някакви хомеопатични шарлатании.
сега по въпроса с бобината и високото напрежение. човек, не искам да те обезкуражавам, но няма да се справиш. просто генератор в случая нищо няма да стане ако подадеш на бобината. препоръчвам ти нещо по-просто сложи едно реле на 50 херца (стига да може да лови) и захрани бобината през контактите му със 12 волта изправено напрежение. така ще получиш много по-високо напрежение от това което евентуално би излязло ако направиш номера с електроника. едно време в 8ми клас (но все пак след като се бях занимавал 2 години) се мъчех да правя високо напрежение с ТХО и бях бесен как не се получава. в телевизорите вади 15 киловолта, дори с ръка като комутираш първичната пак вади един сант искра, а с електроника не щеше и 1000 да изкара. накрая от яд вкарах първичната в контакта, което стопи ТХОто разбира се. иначе ми е кеф да гледам някой от страни във подобни изблици на безсилие и да се смея, но тогава не ми беше кеф :lol: :lol:

Нед Сеп 09, 2007 9:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща