Два дни се боря с тая пуста памет на 16F84a на 20MgH и неможах да я преборя!
и на ASM
Захранването е 12V от акумулатор през LM2576 с кондензатори, индуктивна бубина - по схемата на LMa - всичко както си трябва. Изход 5.00V пробвах и на 5.25. Е така и не успях да направя запис в EEPROMa. Сменях и проца - Уви - в клетката основно FF
EDIT" Тази сутрин пробвах и с допълнителен кондезатор 100нанофарада, и с 100микро.. и с 10. Около кварца всичко е наред. МСLR през 10k на +5. Платката е 4 бутона и един диод. с два бутона променям "temp1", с другите два пиша и чета от еепрома в темпа. Огромнотто закъснение delay_ms(2000); и използването на променливата "i" е да избегна притрепването на контакта и да съм сигурен, че поне е почнало писането в ЕЕПРОМА. Диода увеличава и намаля честотата на мигане, а като почне да пише, спира да мига за 2 секунди. Четенето също мисля, че не прави проблем. Като цяло при натискане бутона за запис, винаги спира да мига - понякога записва нещо, но много рядко. Също така пробвах с проверка и ако не са еднакви променливата и еепрома, да запише отново, но нямаше резултат - непрекъснато беше в режим запис нонстоп. След това смених пика с друг, като него 16ф84а. Четох ЕЕРАТАТА -нищо. Моля помогнете ми и аз да направя първия си кадърен запис в ЕЕПРОМА. Мисля че два дни са достатъчно наказание за всеки

За мен вариантите са 4!
1. Кофти изпълнена платка - ако трябва ще я снимам!
2. Кофти програма - нямам опит и затова не мога да кажа.
3. Кофти захранване нещо.. но не мисля.
4. Бъгави ПИКове. Съмнява ме..ама
"
"едит" FUSES XT, а май трябва да е HS
XT for <8Mhz, HS for >8Mhz
Дали е от това!? Ще пиша като пробвам.
последен едит - реших проблема

подтoчка 7