|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:02 pm
Защита на електроника от влага.
| Автор |
Съобщение |
|
Tisho
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пон Ное 22, 2004 11:24 pm Мнения: 1923 Местоположение: Габрово
|
Платките са лакирани, проблема е в хартията, че поема влага и принтера не може да печата върху нея. Проблема за сега сме го решили като топлим цялата конструкция крепяща принтера и хартията. Има един терморегулатор с който се командва нагреватела. В проливните дъждове върши работа, но незнам как ще е зимата, когато всичко наоколо ще е мокро и замръзнало...  Ще го видим като стане зимъска.
Благодаря за идеите. 
|
| Вто Авг 28, 2007 1:19 pm |
|
 |
|
Lupus
Регистриран на: Сря Дек 01, 2004 12:44 am Мнения: 2811 Местоположение: София
|
Проблемите през зимата от влага ще са много по-малко. Най-голяма е влажността на въздуха през пролетта и есента, при чести дъждове и мъгли. При минусови температури влажността на въздуха рязко пада.
|
| Вто Авг 28, 2007 3:13 pm |
|
 |
|
ba4o_a4o
Ранг: Минаващ
|
Защо не събираш данните в памет /изхвърли принтера и хартията/! След това ги дръпни с лаптопа и ги разпечатай в нормални условия / например в автомобил или стая/. Нали все пак данните не могат да се ползват в автоматичен режим, защото са на хартиен носител.
|
| Съб Сеп 01, 2007 8:06 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Ехх тая инжинерна мисъл, абе човека иска принтер който да печата вие е му докарате от 100 реки вода да махне принтера. Е те тва е най-вредната черта на българския инжинер, и не само българския, не решава проблемите а се чуди как да ги заобиколи и какви модификации да прави.
|
| Съб Сеп 01, 2007 10:08 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
ако отидеш на доктор, ще разбереш, че ние все пак разбираме нещо
ПС: по-добре не ходи на доктор НИКОГА
|
| Съб Сеп 01, 2007 10:32 pm |
|
 |
|
ba4o_a4o
Ранг: Минаващ
|
Добре разбрах да не махам принтера! Тогава поставяме принтера в отдекна кутия с IP66 или по високо , а електрониката в кутия с по-ниско IP!
Между двете кутии има само кабел , преминаващ през цангови щуцери. Как би коментирал тази идея?
|
| Вто Сеп 04, 2007 8:59 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами може, като цяло проблема е идва от въздуха, а не от директнот попадение на влагата. При условие че трябва даимаш отверстие през което да излиза бележката с каквото IP да е кутията в момента в който и направиш отвор то вечене е същото.
От гледна точка на отоплението, да с емонтира в отделен отсек е правилно решение, за да не се топли целия обем, а дали да е кутия, или в самия корпус да се обособи отсек, това е вече конструктурско решение. Като цяо според мен това трбява да го мисли механичния дизайнер, ане тоя дето се заниамава с електорниката. Изобщо като цяло решението е в топлене, но само с това не знам дали ще мине при по висока влажност. Тов акоето ми се върти в главата, но няма време да го чертая, а ине знам самара конструкция е въздуха в обема да се затопля, но едновременно с това да минава през детайл с голяма повърхност който се охлажда, катоохлажда е твърде бувално, може просто да има добър термоконтакт с корпуса. При подхдящо оформяне на детайла влагат от затопления въздух ще кондензира на този детал , и от там с дренаж може да се отвежда навън, или където може. Това като кнструкция е подобно на някой системи за изсушаване на въздуха.
|
| Вто Сеп 04, 2007 9:42 pm |
|
 |
|
Cekins
Регистриран на: Сря Апр 20, 2005 12:02 pm Мнения: 9123 Местоположение: Разград
|
А защо не почерпиш идеи от банкоматите. Идеята ми е принтера с хартията да е отделно а хартията на изхода да минава през някакъв процеп само. Малко сложно ще стане от към механика но пък няма да има други проблеми.
|
| Сря Сеп 05, 2007 11:29 am |
|
 |
|
ToHu
|
Е аз предполагам при него и сега е така, едва ли се подава целият принтер, ама през този отвор влиза достатъчно влага. Но механически може да с еизмисли така че да не мокри хартията.
|
| Сря Сеп 05, 2007 3:51 pm |
|
|