Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
20000Е за 30км отгоре... 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 20000Е за 30км отгоре...
На дъното нс страницата - http://www.netinfo.bg/?tid=40&oid=1089226
Ако в БГ почнат да глобяват според това колко годишен доход си декларирал или каква колакараш, може би ще има ефект :D . Само дето хубавците с мерцедесите няма да го допуснат...

Съб Авг 25, 2007 8:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
аз не знам някой от тях да е подавал декларация. каквато и да е :?

Нед Авг 26, 2007 8:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
затова в БГ според това каква кола караш / независимо колко си декларирал + минимална глоба заради лудите с лада1200 :D. но да няма таван на глобата и да се добавя. карал си с висока скорост = толкова, в жилищен комплекс или до училище + още толкова, наранил си някой + още толкова и затвор и т.н. инак няма да се научат (научим...)
вчера гледах по дискавъри в калифорния - човека казва с полиция и глоби трудно ще ги накараме, но си има знак с дисплей който ти показва с колко караш и дали трябва да намалиш. караш ли с 10 отгоре,ти казва @намали@ и 100метра по нататък червен светофар (вкарват те в бокса за 1 мин :D ), лошото че спират и тия зад тебе, но следващия път ще знаеш и ще внимаваш. а ако не спреш на червено си има камера и получаваш честитка...

Нед Авг 26, 2007 5:42 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: 20000Е за 30км отгоре...
Grubi написа:
Ако в БГ почнат да глобяват според това колко годишен доход си декларирал или каква колакараш, може би ще има ефект :D . Само дето хубавците с мерцедесите няма да го допуснат...

Това е глупост. Поредната соц. идея на тема "айде да гепиме от богатите". Всеки държавен рекет, който е процент от дохода (вкл. и данъците), е в пряк конфликт с конституцията, според която "всички са с равни, независимо от социалното им положение". Някак си, не може хем да са равни, хем да им взимаш повече, отколкото на други.

Нед Авг 26, 2007 11:30 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Ами незнам дали е поредната глупост или не, но Швеция е почти построила комунизма. А шведите спазват правилата които са създали - независимо колко абсурдни са понякога. Интересното е че са стигнали до това си положение спазвайките правилата - добри или лоши.
Ще ти дам един пример - човек застрелва вълк защото му дави овцете, обаче вълците са защитени. Човека влиза в затвора за две години, въпреки че повечето хора го подкрепят.

А взимането от по богатите тук важи с пълна сила - има данък гледка, има данък богаство ако имаш повече от 20000Е на сметка и други такива екстри...

Пон Авг 27, 2007 1:39 am
Профил
Аватар

Мнение 
Баси - от кога 20к евро са богатство бе 8O ?

Пон Авг 27, 2007 5:31 am
Профил
Аватар

Мнение 
Тва е Швеция бе, не щатите.

И на мен ми е чудно що за хора населяват тия държави. Едно средно мощно БМВ в Дания например излиза точно 2пъти по скъпо от всяка "нормална" държава. И 100%те надценка си ги прибират под форма на акциз и данък. Как въобще виреят държави в които държавна политика е да се смачка всякаква инициатива на човек да бъде нещо повече от другите? Нямам никакво обяснение.

И какво - по последни проучвания тия са едни от най-щастливите хора на планетата. Построили социализма. За мен тия са нещо като мравки - живеят си в някакъв собствен свят, доволни са че са живи и здрави и това им стига... Може би са прави.

Всичко ми е ясно, само едно ми се губи - как досега не са се намърдали арабите и нашите цигани там да им съсипят социалната система? Защото е доказано че никакъв законен начин не би могъл да пресече този ефект. Единственото обяснение което намирам е, че им е студено там....

Пон Авг 27, 2007 9:00 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
четох че по данни от допитване хората в Дания са най-щастливи и смятат че живеят най-добре в европа :)

Пон Авг 27, 2007 10:10 am
Профил
Аватар

Мнение 
извинявам се за лошото качество. при тази скорост снимането е последна грижа. пък и е тясно малко :oops:

Прикачени файлове:
911.jpg
911.jpg [ 23.38 KiB | Прегледано 3820 пъти ]
Пон Авг 27, 2007 10:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
CD 3 Track 02 - каква трябва да е музиката при тая скорост.

Апропо - кой е лудия и къде по широкия свят се развива действието?

Пон Авг 27, 2007 10:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо, и аз още не мога да го проумея. Явно ми трябват повечко годинки тук... Засега няма от какво да се оплаквам.
За арабите и всякакви други не си прав - страната се крепи на тях тук. Шведите си правят каквото искат, а иранци, иракчани, сърби, македонци, бонсненци, поляци и какви ли не още бачкат като скъсани. Но има един момент - претопяват се. Имат ли деца и останат малко повече тук, децата вече си искат шведското и не им пука особено за родината. Не бях виждал араби с почти пънк прическа, но тук и това го има и няма грижи. Явно се свиква лесно с хубавото. Българи няма особено много, явно смятат че има много бели мечки, а и както знаете не умираме един за друг...
А тук видиш ли последен модел кола, обикновенно е някой дядо или баба. Видиш ли някое по старо БМВ или Мерцедес да се пъне, свирка и не спира по пешеходните пътеки - 100% е така наречения инвандраре (новоизпечен емигрант демек).
Встрани от темата - много се изненадах колко много си приличаме с иранците като външен вид, по държание и колко общи думи имаме.Шкембе например на ирански звучи ш'кембе. Иранците мразят да ги наричат араби - те са перси. И също като нас гледат предимно себе си, особенно тия които са израснали малко повече в работата и заплатата.

Пон Авг 27, 2007 10:56 am
Профил

Реконструктор написа:
Grubi написа:

Това е глупост. Поредната соц. идея на тема "айде да гепиме от богатите". Всеки държавен рекет, който е процент от дохода (вкл. и данъците), е в пряк конфликт с конституцията, според която "всички са с равни, независимо от социалното им положение". Някак си, не може хем да са равни, хем да им взимаш повече, отколкото на други.

Не е така. Ролята на глобата е да те накара повече да не нарушаваш правилата. Ако дневната "надница" ти е 5000лева, как глоба от 10лева ще ти направи впечатление? А голямата глоба за този, който получава дневно 10лв ще е неплатима и пак няма да има голям ефект. Както и да е. Тоя подход за родните ни условия няма да намери още дълго време приложение.

Пон Авг 27, 2007 11:21 am
Профил

Мнение 
Няма никакъв проблем с констуцията. Смисълът на текста е да няма дискриминация, т.е. конституцията не налага абсолютно равенство (иначе всички би трябвало да сме с еднакви заплати), а казва че не трябва да има неравенство.
Компромисът в случая е между това наказанието да е еднакво по абсолютна стойност или еднакво по тежест. Нито единият, нито другият вариант е справедлив сам по себи си. Ако са с еднаква стойност, то тежеста не е еднаква понеже едно е да те накажат с 1000лв при заплата 200лв и по друг начин тежат тия пари ако заплатата ти е 10000лв. Еднаквата ставка облагодетелства богатите и ако наказанието беше само финансово, то просто няма да има ефект върху най-богатите.
Очевидно трябва някакъв компромис. У нас това донякъде се постига с точковата система - на определен брой точки би трябвало да ти отнемат книжката независимо колко си богат.

Ех, в други държави са решили да те наказват според имотното състояние. Но доколкото знам, това е само в случай че стигнеш до съд (т.е. голямо нарушение). Има логика: на голямо нарушение се налага голямо наказание независимо колко си богат. Освен това, наказанието не е фиксиран процент, а само ориентир за размера на наказанието, който съдът би трябвало да ти наложи. Винаги може да обжалваш размера, ако има някакви основателни причини. У нас тоя подход мисля че няма да го приемат (тия с мерцедесите няма да позволят) или пък ако го приемат ще е в някаква изчанчена версия - без съд, или пък със съд който се влачи с години... И по стар български обичай няма да има ефект.

Както и да е, не мисля че размерът на наказанията е голям проблем. Аз поне гледам да избягвам актове, не заради парите, ами просто яде мисълта че трябва да ходя по опашки и то няколко пъти, щото обикновено никога не ми връщат талона на време...
Не мисля че ще тръгна да правя повече нарушения ако примерно премахнат финансовите наказания. И обратно, дори да вдигнат финансовите глоби още, едва ли бих станала по-примерен шофьор.
Просто у нас системата е леко сбъркана, спират те за дребни нарушения а в същото време големите нарушения остават безнаказани. Законите и най-вече тяхното прилагане не е с цел да се направи движението по-безопасно и по-ефективно, а за да може някой да си измие ръцете. За по-лесно се слагат глупави сфетофари или на главен път през 5км ограничение 40, което е ясно че няма да се спазва...

Пон Авг 27, 2007 1:04 pm
Профил
Аватар

sthx написа:
Не е така. Ролята на глобата е да те накара повече да не нарушаваш правилата. Ако дневната "надница" ти е 5000лева, как глоба от 10лева ще ти направи впечатление? А голямата глоба за този, който получава дневно 10лв ще е неплатима и пак няма да има голям ефект. Както и да е. Тоя подход за родните ни условия няма да намери още дълго време приложение.

Така е, паричната глоба няма голям ефект за богатите. За това си има контролни точки. Напоследък ожесточиха наказанията и за 3-4 нарушения ти взимат книжката. А хванат ли те да караш без книжка - според мен трябва направо затвор.

Пон Авг 27, 2007 1:08 pm
Профил
Аватар

Мнение 
мисля, че музиката беше Pogues. ама музиката е почти без значение в случая, щото си е достатъчно шумно
действието е в германия на относително добър магистрален участик - прав и без много баири, три ленти.

и е напълно законно. машината не е пипана

Пон Авг 27, 2007 1:56 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща