Може ли малко помощ, че вече положението е отчайващо.
Няколко дни се борих със захранването на 2215, в пристъп на умопомрачение смених всички транзистори, проверих всички диоди, смених и ИС.
Резултата е нулев - в изходно положение съм.
Проблема е в захранването. Схемата е прикачена.
Накратко работи по следния начин - захранването е съставено от две части - предварителен регулатор и инвертор.
Предварителния регулатор е понижаващ (сранно реализиран - с плаваща маса и NMOS). Стабилизира изправеното напрежение от входа на 43V. Има токова и пренапреженова защити.
Тези 43V захранват инвертора - по някаква самоосцилираща схема с два транзистора и един трансформатор (в режим на насищане, каквото и да значи това) за ОВ + още три транзистора за стабилизация (ДУ + опорен източник + краен транзистор). От трансформатора на инвертора се захранва всичко останало.
Ето как се държи - като се включи тока след известно време пререгулатора тръгва, работи известно време (примерно 0,3сек) в режим на токоограничение, през което време захранването на ИС постепенно спада, след което идва момент в който то бива изключено от Q915. Малко почивка (около 0,7сек) да се зареди C913 и всичко отначало...
Отначало помислих че нещо товари изхода на ИС, тя консумира много ток и не може да се самозахрани през CR913 (диод). В последствие махнах двата транзистора на инвертора - Q940 и Q942 (консумацията отпадна) и се оказа че пререгулатора си работи - има 43V на изхода му.
Същото се получава и когато махна само Q956 (другите два са си на мястото). Тогава инвертора не може да тръгне и няма консумация.
Не мога да разбера къде е проблема - от вторичната страна на големия траф няма изгорели диоди, разкачах всяко напрежение поотделно, махнах и каскадата и отоплението на тръбата.
От първичната страна проверих всеки транзистор и диод - изглеждат здрави.
Не съм мерил с осцилоскоп дали започва генерация в инвертора - и това ще стане.
За момента съм направо шах-мат. Такова нещо не бях виждал.