Отговори на тема  [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Резба М4 стъпка? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
... после си купуваш зъбонарезна машина за гребена на "гайката" и си правиш малка пещ за циментация.
естествено ще трябва да имаш и твърдомер, щото нещата не стават от първия път (бринел е по-прост, за викерс ще ти трябва точно заточен диамант)
за корпусния детайл няма да е лошо да имаш под ръка малка вагрянка. дори и някои специални стомани ще можеш сам да си забъркаш, какво ще се харчиш...
разбира се струг и фреза. център също ще е добре, ама той не замества първите две.
шлифовалната машина за вала е много особена, не знам вече къде има функциониращи.
но ако има всичко описано, няма да е проблем да си спретнеш една.

не го слушай тони за моменти, инерции, сили на рязане и изкълчвания. [-(
направи си добри тристепенни редуктори. с горната техника би трябвало да можеш. след няколко (десетки) опита. с еволвентни колелала стават по-спретнати, а и моментите са по-големи. така няма да имаш грижа колко тежи нещото, което преместваш. мисля, че по няколко киловата мотор на ос ще те освободи от грижи по сметките (на око). естествено, ще ти трябват честотни инвертори, защото вероятно ще сложиш АС мотори. тука вече повече хора могат да ти помогнат - няколко сигнални процесора ще са достатъчни като мощ.
шума е рекуктора не трябва да те безпокои - и без друго двигателите ще квичат като прасета по коледа.
та ще можеш да се пробваш и лагерите да си направиш. за ниски скорости не ти трябва SKF, нали?
но ще трябва да шлифоваш няколко хиляди съчми и след това да ги подбереш с толеранс 1um по размер. по принцип не е сложно. но ако успееш да докараш съчмите и стоманата за гривните, пробвай се да си направиш съчмено-винтова двойка, какво ще се тровиш с тази резба М4...

абе проста работа, няма какво да го коментираме.

стъпка на резби се мери с резбомер. би трябвало да се продава там, където продават метчици, флашки и микрометри.

Чет Авг 09, 2007 1:07 am
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Старите флопита 5 1/4 бяха с винтова двойка. 3,5 инчовите са със метална пластина, която се навива на вал. Точността при това изпълнение е много голяма, но предполагам че върши работа само на много къси разстояния.

Чет Авг 09, 2007 8:59 am
Профил
Аватар

Мнение 
Zeus, точно обратното е

Чет Авг 09, 2007 10:36 am
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
Zeus, точно обратното е

Сега като го каза и се замислих, прав си. Старите първо бяха на винт, след това се явиха 5 1/4 с пластини, а малките май пак се върнаха на винт. Беше доста отдавна, като съм разглобявал флопита и съм позабравил :roll:

Чет Авг 09, 2007 12:13 pm
Профил
Ранг: Напреднал
Ранг: Напреднал

Мнение 
Kakво ви става бе!!! Дали е от промяната на температурата че зачекнахте тема от миналата година :o

Чет Авг 09, 2007 3:18 pm
Профил ICQ
Ранг: Минаващ

Мнение Re: Резба М4 стъпка?
NightRider написа:
Здравейте, имам сужсем елементарен въпрос. Колко е стъпкатана стандартна резба М4 и как да изчисля приместването на гайката за един оборот. Всъшност втория маи е излишен :) .

Поздрави!
Благодаря!

Приятелю, ще ти дам по-различна идея! Провери в някоя шивачница механизма на автоматите за бродерия!
Има и български такива. Произвеждат се в Габрово. Мисля, че търсиш точно това!

Сря Авг 15, 2007 8:13 pm
Профил

Мнение 
Тоя автоат няма да казвам каква точност има, и съм полсвал габровски, и сме правили .. абе ... много от тях са на ремък, или предавкас корда.

Сря Авг 15, 2007 11:24 pm
Профил

Мнение 
Защо не поразгледате тук

http://www.hennlich.bg/products/linear/index.html

мисля че с нещата който продават от тая фирма ще получите желана точност (колкото до направляващите)

Пон Окт 08, 2007 9:03 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 23 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2