ако не е проблем някои по осведомен може да ме осветли как стои въпроса за CCS компилатора понеже сега навлизам в неговите дебри си задох въпроса как да си проверявам работата след като по подразбиране това не е официално купена програма а такава смъкната по втория начин (благодарности на Тони

) та това нещо не включва симлулатор а само вътрешно схемен дебъгер какъвто аз рабира се нямам и стигаме до използване на симулатор да но това се оказа много по необичайно отколкото предполагах стигнах до следното: където и да погледна из сайтовете за симулатор ме препраща към microchip но там от своя страна се дава връзка към MPLAB IDE то и неговия симулатор от тук пуснах в MPLAB най елементарна програма при което тя почти без проблем се компилира но в момента когато опитах да пусна симулацията тои просто стигна до 1вия ред и там си и остана. какво трябва да направя за да мога да ползвам симулатор или пък някоя схема за да си направя собствен ICD което пък значи една разумна цена -- все пак за това второто нямам особени надежди -- по реалистичен ми се вижда варианта със симулатор
ето я и програмката
#include <16F87.h>
#fuses HS,NOLVP,NOWDT,PUT
#use delay(clock=4000000)
#define GREEN_LED PIN_A5
void main() {
while(true)
output_low(GREEN_LED);
delay_ms(1000);
output_high(GREEN_LED);
delay_ms(1000);
}
пусках я в MPLAB и в CCS разликата е че MPLAB се сърди на функицята while щяла била винаги да е изпълнена но си го компилира а CCS не изказва подобни съждения