Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Осцилоскоп втора употреба 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение Осцилоскоп втора употреба
Здравейте,
в момента нашата фирма се опитва да оборудва R&D лаборатория , но поради ограничения финансов ресурс с който разполагаме смятам че няма да е възможно да закупим нова апаратура.
За момента основно ни е необходим осцилоскоп а може би и ТЕС втора употреба. За съжаление не знам дали има фирми , които се дистрибутират рециклирана лабораторна апаратура .
В eBay видях много оферти , но евентуална доставка на осцолоскоп от друга държава би била много скъпа както предполагам. За съжаление много от предлаганите осцилоскопи в момента напражо са си трошки от зората на електрониката на неоправдано висока цена. Вярвам че много от вас са се сблъсквали с този проблем бил много благодарен ако споделите за опита си ;)
Основно ако някой е закупил през интернет осцилоскоп от чужбина да сподели впечатленията си моля. Засега гледам разни антики с цена 20-30 долара цена и около 40-50 долара за доставка , които тук сигурно ще излязат на същата цена. Мисля да се направя на хитър и да купя някои малък и лек модел LCD дисплей за около 350-400 долара , който обаче като доставка да струва много по-малко и така да получа модерен уред на приемлива цена. Не съм сигурен дали в България има подобен пазар , но в магазина на ПАСАТ в ТУ-София видях един KENWOOD на неоправдано висока цена , което малко ме притеснява. Всякакъв опит в областта ще ми бъде от полза.
Благодаря ви предварително. :D

Сря Юли 18, 2007 1:21 pm
Профил ICQ

Мнение 
Виж в Електронинвест за нов. Старото си е старо, не знаеш кой :twisted: го е пекъл, а на осцолоскопа трябва да вярваш като на очите си. Или по-добре някой Тектроникс от по-евтините. TDS10xx, около 2-3000 лева

Сря Юли 18, 2007 2:33 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Ицо R&D не се ли прави с поне малко пари ? Ако е проблем осцилоскопа и ТЕС-а, тогава какво става със компютрите и софтуера :) ?
Иначе на въпроса - най-евтиния, заслужаващ си скоп от eBay е Тектроникс TDS210 и няма да го намериш под 700-750$, т.е. около 250-300$ под цената на чисто нов от серията TDS1000. Като сложиш и транспорт и разправиите с митниците, нещата клонят към новия. По-добре отиди в представителството на Тектринкс за БГ, там продават и техника втора употреба и по-можеш да си намериш нещо като за теб.

Сря Юли 18, 2007 7:08 pm
Профил

Мнение 
Dimitre .. колко фирми в BG знаеш които полват лицензен софт, а и понеже си споменавал че си работил и на частно твоя лицензен ли беше :) Иначе сега се опитвам да си купя аутокад, ми то има тенденция да ме разубедят преди да съм им платил, много тежки ... офертата 3 дни я правиха, то ни мина мерака да даваме пари, а 3 щяхме да купим веднага .. не че сегя няма да купим, ама след обмисляне го съкратихме до 1 :)

А иначе .. като позлват free компилатори, има и такива програми за платки .... общо взето са легални, особенно ако не с любители на solid works .. тия много дерът .. и те не са по бързи .. изобщо .. сякаш ти правят услуга като им поискаш цена :)

По темата .. преди месец имаше добро хитачи във форума, мислех да го купувам, имам същото и е желязно ... иначе ebay там има втора ръка както Димитър каза, и са изгодни, аз сега ще купувам за едни познати, може и за мен да взема нещо интересно.

По въпроса с R&D ... за другаде трябват пари, те уреди се намират .... ама компонентите струват пари, да поръчаш платка струва пари ... е сега за едно много елементарно проектче, две пратки от US, само транспорта ми е над 400 лв (не бе любеното съдействие на федекс - франция), платки ... отделно компонентите, и то се купуват поне 5 пъти повече от нужното щото с точни бройки .. лазиш под масата да търсиш де избяга нещото дето се е наложило да го поръчваш.

Сря Юли 18, 2007 8:50 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Това със софта беше на бъзик бе Тони. Много добре знам какво е положението в БГ и кое как се прави и от какво се пести :D .

Сря Юли 18, 2007 9:01 pm
Профил
Аватар

Мнение Вие пък за нечестен ли ме имате ;)
Успях да внедря цялостна система за проектиране изцяло базирана на продукти с отворен код , или безплатни версии на програми .
Вече имаме един реализиран проект с нея , но възножностите и са далеч по-големи . Въпреки че сме в България не съм направил нищо нередно и смятам , че използване на нелицензиран софтуер за печелене на пари е недопустимо. Бил съм на интервюта в мнго фирми , които щом видят че гледам в монитора го изключват веднага защото много добре знаят че са мошеници .
Основния проблем е че не мога да гарантирам рентабилността на проектите поради фактори независещи от мен, затова се опитвам да сведа разходната част до минимум. Смятам че за почти нулевия бюджет с който работя досега съм доказал професионализъм и рационално мислене.Дам мисля да си купя и един хирургически чаршаф защото както каза ТоНи като отхвърчи нещо от масата става малко кофти ;).

Чет Юли 19, 2007 10:00 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]