Отговори на тема  [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 1194  Следваща
Новини от цивилизования свят 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Е тая просто отиваш и я застрелваш. Сина и е голям ще живее и без майка. Никакъв съд няма смисъл за такъв "индивид". Бати 3 момчета на по 20 години да затрие пияната и тиква.

Вто Юни 19, 2007 11:30 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
По скоро трябва хванат ли те веднъж пил някакъв алкохол и си зад волана - отнемане на книжката за 2 години и съд.Хванат ли те 2ри път - за цял живот отнемане на книжката и съд.

Вто Юни 19, 2007 12:54 pm
Профил

Мнение Mda
Ки4о написа:
По скоро трябва хванат ли те веднъж пил някакъв алкохол и си зад волана - отнемане на книжката за 2 години и съд.Хванат ли те 2ри път - за цял живот отнемане на книжката и съд.

Бе не знам , ама от 3 седмици съм в Австралия и въпреки че тук движението е много натоварено се кара спокоино и леко , е всяко правило си има и изключение де :)
И тук има идиоти един за малко не ни блъсна но се разминахме без инцидент , иначе полицайте и тук се залагат като при нас , но и си карат по улиците и ти мерят скороста а си превишил с 1км повече от 10% от указаното и с 150$ гориш за по нагоре и книжки вземат за доста време :wink:
Ама поне има улици много , за съжаление без GPS и кола си жив умрял , не можеш до супера да отидеш на до 70км му викат много близо :?

Сря Юли 18, 2007 7:27 am
Профил
Аватар

Мнение 
Вчера гледах "Sicko" на Майкъл Мур.
Въпреки че фактите във филма донякъде изглеждат специално подбрани, те кара да се замислиш всъщност дали американците наистина живеят по-добре от нас. И за кого живеят в действителност.
Интересно ми е какво е мнението на нашите "американци" от форума?

Пет Авг 03, 2007 9:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
ex-man написа:
Въпреки че фактите във филма донякъде изглеждат специално подбрани, те кара да се замислиш всъщност дали американците наистина живеят по-добре от нас. И за кого живеят в действителност.

Не, разбира се. Повечето са на тукашното ниво - т.е. оцеляване без много напъване. :)

Пет Авг 03, 2007 10:32 am
Профил
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
... оцеляване без много напъване ...

в цивилизования свят

http://www.capital.bg/show.php?storyid=358905

Пет Авг 03, 2007 12:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ex-man написа:
Въпреки че фактите във филма донякъде изглеждат специално подбрани, те кара да се замислиш всъщност дали американците наистина живеят по-добре от нас.

преплитане на търговия и здравеопазване в най-уродливата му форма

ЕДИТ: всъщност не ги мисли много, те са на 37 място, ние на 102 8O http://www.photius.com/rankings/healthranks.html

Пет Авг 03, 2007 8:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ex-man написа:

Като се абстрахирам от мнението ми за здравеопазването в САЩ - мнението ми за Майкъл Мур е, че той е една дебела, комунистическа свиня, който не се свини да показва само неговата гледна точка във филмите дето прави, и на всичкото отгоре е явно от всякъде, че го прави за пари 8) .
Относно здравната система - както и всяко нещо, тя също не идеална, нито тук, нито пък в Канада например, където е почти като в БГ. На мен засега ми харесва тая тук, защото съм нямал никакви проблеми с нея (дано и така да продължава де :) ). Факт е също, че много канадци идват тук за лечение, защото там за най-малкото нещо се чака по доста време. Може би истината е някъде по средата, но аз едно знам - не е работа на държавата да разпределя пари, защото е доказано, че не го прави ефективно :) .

Пет Авг 03, 2007 8:47 pm
Профил
Аватар

Мнение 
е аз съм гледал мисля само два пълнометражни филма на майкъл мур (за 11 септември и sicko) и съм пропуснал да забележа че е комунистическа свиня, но разбира се не съм бил облъчван от американската пропагандна машина :)

а тези етикети комунист, бесепар, седесар, костовист мисля че в БГ слава богу доста се поизтъркаха и не тежат вообще

според мен човека си е много на място и винаги намира интересни теми които пораждат доста размисли

той имаше и едно предаване "the awful truth" което вървеше известно време по gtv ако не се лъжа но цензурите май му дръпнаха шалтера защото беше в същата нелицеприятна стилистика за кабинета на буш, в америка имало свобода на словото и нямало цензура а? :) понякога ми се струва че и в америка и в русия трудно могат хората да преодолеят стереотипите на студената война

ЕДИТ: Димитър: може ли да ми кажеш едно нещо в Америка което не се прави за пари? това направо за американците звучи като комплимент - прави нещо за пари, това си е чиста работа, виж ако го правеше от идеализъм щеше да е съмнително :)

Пет Авг 03, 2007 11:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Номера беше, че той се изтъкваше, че прави нещата от идеализъм, а наскоро беше забранил на някакви хора да му разпространяват филма :) .
Относно пропагандната машина - не гледам телевизия тук и много внимателно си избирам какво да чета, така че едва ли са ми "промили мозъка". Просто тоя фен, както казах има навика доста едностранчиво да представя нещата - намерил е някакви болни теми за обществото и си прави дивиденти от това, в което няма лошо, ама се очудвам, когато хората му приемат думите за чиста монета и за единствено вярни. Нещата реално въобще не са такива. Да не говорим, че вече има щати, които започнаха да въвеждат т.н. универсална застраховка и тя става задължителна за всички - Масачузетс, например е един от тях. И казвам, че е комунистическа свина, защото той се определя като ляв а като го видиш, ще разбереш защо му викам свиня 8) . Ама моето мнение пак си остава, че това не е правилно, защото в някои отношения САЩ са много, ама много по-социални от колкото ми се иска на мен 8) .

Пет Авг 03, 2007 11:18 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе намерил човека как пари да изкарва. Тоя е толкоз комерсиален, че направо ми заприличва на нашенския Желяско Христов, само дето хамериканския шопар има повече медйна власт.

Нищо против пълните хора, ама как така всичко де що е ляво, синдикално, социално и пр. все е над 100 кила потно и с тресящ се врат?

Съб Авг 04, 2007 4:07 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
аре ся, на килограми ли ще се обиждаме [-(
не всичко над 100 кила е комунист. а за да ти се тресе врата, трябва да си доста над 100 кила :roll:

Съб Авг 04, 2007 5:06 pm
Профил
Аватар

Мнение 
ДедоБоре написа:
аре ся, на килограми ли ще се обиждаме [-(
не всичко над 100 кила е комунист. а за да ти се тресе врата, трябва да си доста над 100 кила :roll:

Хаха, имаш бира за извинение :)

Съб Авг 04, 2007 7:21 pm
Профил ICQ

Мнение 
Благодаря за идеята - намерих си филмчето и го изгледах ;-)

Хареса ми, даже повече от другите филми на Мур. Мисля че има доста неща над които да се замислим. Не става въпрос да си мерим пишките с американците. Може Мур да не е най-обективния, но определено е доста над нивото на Валя Яхниева да речем. И здравната ни система е ...
Но все пак е добре да знаем накъде отиваме и по-скоро защо копираме американския модел.

Нед Авг 05, 2007 9:26 pm
Профил
Аватар

Мнение 
miro_atc написа:
Но все пак е добре да знаем накъде отиваме и по-скоро защо копираме американския модел.

слава богу май не го копираме :)
след като го изгледах този филм стана ясно че застрахователите и тук и там са си шайка мошеници

Чет Авг 09, 2007 10:06 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 17908 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 1194  Следваща