Отговори на тема  [ 10 мнения ] 
MASTECH MS8201H Калибриране 
Автор Съобщение
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение MASTECH MS8201H Калибриране
От около седмица струва ми се мултицетът ми взе да мери очевидно доста грешно ~10% по надолу от реалната стойност (показание 4.5V при 5.0V реални) това е може да се каже линейно и е на всички обхвати V. Намери доста схеми но не и точно на моя модел, на платката има доста тримерчета (7) мисля че трябва да може да се калибрира но не ми се ще да въртя на слука, ако някой може да даде малко акъл.

Прикачени файлове:
3.jpg
3.jpg [ 38.1 KiB | Прегледано 1804 пъти ]
2.jpg
2.jpg [ 80.43 KiB | Прегледано 1813 пъти ]
1.jpg
1.jpg [ 52.06 KiB | Прегледано 1798 пъти ]
Пон Юни 18, 2007 5:02 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог

Мнение 
По добре помисли как да си купи6 некои свестен уред а на да се занимава6 е такива Сезифофски упражнения.

Пон Юни 18, 2007 7:29 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бе тия не са чак такива дървета, за любителски цели са си екстра. Едва ли му се дават 200$+ за елементарен модел на Fluke....

Преди време Конрад поправяха мултицети (не само техни). Един път им носих един и го оправиха.

Пон Юни 18, 2007 8:01 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Вероятн има проблем някъде по частта, която е обща за всички обхвати. Ако мереше повече, отколкото е реалното, бих посъветвал да си провери батерията. Щом мери по-малко - нямам идея. Все пак провери със здрава батерия, може и от това да е. Ако не стане - Конрад за ремонт. Човекът се казва Николай Адирков.

Пон Юни 18, 2007 9:14 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами пропуснах да напиша че батерията вече е нова но промяна никаква, тези отклонения ми ги дава от скоро преди седмица някъде започна, просто ей така от веднъж. Имам и един друг по старичък той ми мери малко в повече, ама неговото май си е от слаба батерия, а и отклонението му е по малко ~4-5%.
чудех се щом има отклонение при мерена на напрежение дали при другите величини също има (по трудно ми е да го хвана на ток).
Но ако не реши да се "самооправи" ненадейно ще въртя тримерчетата пък квото дойде. Просто на други схеми на мултицети не съм забелязвал толкова тримери.

Пон Юни 18, 2007 9:42 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Първо се разтърси из нета, може някъде да намериш схема. Помага.

Пон Юни 18, 2007 9:47 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ето ако на някой му трябват малко схеми.
http://www.technica-m.ru/scheme.html/from_26
http://www.radioradar.net/archive_schem ... index.html

Пон Юни 18, 2007 10:03 pm
Профил ICQ

Мнение 
Ами честито! Ставаме двама . Тоя модел се оказва супер жълтур. Виж при мене какво е:
1.Приставката за термосондата не даваше контакт - като я отворих се оказа ,че вътре елементите са сложени ,но не са запоени 8O .
2.При студено време изчезваше един сегмент. Причина - просто бяха спестили едно винтче ,което притягаше дисплея.
3. Обхвата за индуктивност 20мН не мери вярно.
4. Няма автостоп -дотук опуках 2-3 батерии скоропостижно.
5. Туй осветление за какъв чеп им е ? Как ще пипам да меря ако е тъмно ,не знам?

Огледай за лоши спойки. Може да размърдаш леко тримерите да не са загубили контакт.
Или не го мъчи ами вземи по-голям чук. :)
MASTECH вече са в черния ми списък :twisted:

Вто Юни 19, 2007 2:30 am
Профил
Аватар

Мнение 
Май се оказа лош контакт накъде, ама не знам къде а не ми се ще да проверявам спойки. Интересното е че преди това грешката беше еднаква на всички V обхвати така че бях изключил този вариант. Дано не се повтаря понеже е гадно да мериш нещо и да не знаеш дали е вярно, освен да ползвам и двата мултицета едновременно ;).
Благодаря ви за вниманието все пак.

Вто Юни 19, 2007 6:42 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Странно. Аз преди време бях взел MASTECH, ей тъй да си имам мултицети дето да не им треперя. И общо взето до сега си работят. Верно че бях малко по висок клас (до колкото може да има клас при тях), но аз нарочно ги взех AUTORANGE, щото знам че врътката им е слабо място... но се държат прилично. Малко бързо ми ядят батериите, само това ми е оплакването.

Вто Юни 19, 2007 8:59 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 10 мнения ]