|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Съб Авг 22, 2026 1:52 am
| Автор |
Съобщение |
|
Telekinesis
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Мар 15, 2007 6:59 pm Мнения: 47 Местоположение: sf
|
 RFID карти за достъп
Въпроса ми е може ли да се направи копие на такава карта ако имам оригинал?
|
| Сря Май 16, 2007 11:43 am |
|
 |
|
plameniv
Ранг: Форумен бог
|
 Re: RFID карти за достъп
Може, ама на другата външния вид може да не е същия 
|
| Сря Май 16, 2007 12:41 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30755 Местоположение: София
|
Зависи каква е, ако дава само ID може, но има такива при които комуникацията е двупосочна, картат дава инфо, четеца връща ключ, и картат обратно връща ключ на базата на получения, в този случай няма да можеш ако не разгадаеп ка се генерират ключовете.
|
| Сря Май 16, 2007 1:07 pm |
|
 |
|
Telekinesis
|
Вида няма значение
Говоря за най-простия вид. Като такива за достъп (отваря ключалката).
|
| Сря Май 16, 2007 5:07 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 :)
Ако е 64 бит принципно не е трудно , може да се изчете да се види какъв е кода и , контролер да го излъчи в същия ред в които излиза и тази .
Мога да ти предложа един доста лесен начин за изчитане , виж във форума е дискутирано нещо подобно .
Най лесно става като си направиш една схемка с U2270 и изхода и го забождаш през делител в звуковата карта на компа , там с някаква програма например cooledit правиш един зашпис на това което излиза от интегралата.
Увеличаваш записа и гледаш какви са времената , правиш си една елементарна програма за pic да бълва същото от някои изход на контролера , от тук нататък е лесно .
Първо чети тук:
http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 00678b.pdf
http://ww1.microchip.com/downloads/en/A ... 00680b.pdf
http://www.microchip.com/stellent/idcpl ... rText=RFID
Реализацията на копието не е трудна ,единия вариант е със захранване , другия без
Със захранване е най лесно мисля .
Без захранване не е кои знае каква философията , заплюваш си 2 изхода и на тях слагаш трептящия кръг на 125kHz , като на (+) и (-) просто лепваш един кондензатор 100нф и нищо друго , трептящ кръг си е от изчислени намотки на определен диаметър без сърцевина и с кондензатор , когато го доближиш до четящото устроиство се индуцира в него напрежение , през защитните диоди на контролера , се изправя и филтрира от кондензатора на захранването , когато се захрани контролера почва да тактува с честота същата като в записа на cooledit na 2-тa си изхода като дава накъсо бобината
Ето виж тук също
http://instruct1.cit.cornell.edu/course ... /index.htm
|
| Сря Май 16, 2007 5:43 pm |
|
 |
|
zaphod
|
e хубаво го нареди, нямало значение. ако е с крипто чип не може (изключвайки тексас крипто, те се копират), ако не е може.
|
| Сря Май 16, 2007 6:01 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами опитвам се да ти каа че видът има значение, в новите системи не може да копираш, например IK3 на honeywell.
|
| Сря Май 16, 2007 6:50 pm |
|
 |
|
plameniv
|
 Hm
Хубоо де , човека казва че са обикновенни да направи едно фото на картата и да го качи да видим , малко инфо и за системата на четене ако може и фото и ще стане ясно.
Чак пък за някакво отключване и на мене не ми се вярва толкова сложни карти да са сложили 
|
| Сря Май 16, 2007 9:55 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Нищо няма да стане ако ги снима, по добре да види какъв е модела на системата. А на теб може и да не ти се вярва, но е така, естествено ако си купиш четец за 100 лв, едва ли ще работи с нещо по различно от ID-то само, но ако е читава система естествено че ще е направена с карти които не се копират, какъв е иначе смисълът, нормалното RFID което дава само сериен номер се изчита и копира докато ти е в джоба, това не може да е никакъв контрол на достъпа, по-скоро контрол на работното време. Това че има фирми които предлагат и такива решения и убеждават клиента че е надеждно си е техен проблем, фирмата с която работя предлага само решения с висока надеждност, там такива карти не се ползват, такова нещо сме слагали само на един два клиента в кооперации, но това е аматьорска работа, всеки може да ти изкопира идентификаторите.
|
| Чет Май 17, 2007 7:33 am |
|
 |
|
Telekinesis
|
Батенца, като казвам проста работа, значи проста. Няма защита, няма криптиране няма нищо.
@plameniv> 10x 
|
| Чет Май 17, 2007 2:43 pm |
|
 |
|
ToHu
|
Ами щом можеш да определиш че е проста и че няма защита би трябвало да не задаваш въпроса може ли, може, четеш я, дори ти стига да и знаеш номер който връща, след тов го емулираш с процесорче и си готов.
|
| Чет Май 17, 2007 7:11 pm |
|
 |
|
Wise
Регистриран на: Нед Дек 19, 2004 6:26 pm Мнения: 1628 Местоположение: Сливен
|
Няма нужда от процесорче. Просто , ако се знае/научи номера на картата, се
записва една запис/четене, като блок1 и блок2 отговарят на номера.
В блок0 се оставя да отговаря без парола и с макс блок 2.
|
| Пет Май 18, 2007 7:35 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Бе много ми е интересно, защо човек който може да разпознае типа на картата, задава такива въпроси?
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Май 18, 2007 8:18 am |
|
 |
|
ps66
Регистриран на: Пет Яну 19, 2007 9:16 am Мнения: 1063 Местоположение: путинофили: "иди н***й"
|
-
Последна промяна ps66 на Чет Ное 14, 2013 7:31 pm, променена общо 1 път
|
| Пет Май 18, 2007 8:24 am |
|
 |
|
Telekinesis
|
Оф като започнете така... що съм питал, що тва, що онва. Защото: НЕЗНАМ КАК СТАВА!
Ако знаех нямаше да питам никой бе...
Незнам изобщо защо си губите времето да питате защо съм питал.
Въпроса беше:
Има карти за достъп. Функция: отварят една ключалка. Толкова. 100% никакво security. Мога ли след като имам такава карта (имам картончето) да я прочета и да направя копие?
plameniv ми отговори най-разбрано (за мен) за което благодаря.
Модератора спокойно може да изтрие/заключи темата.
|
| Пет Май 18, 2007 1:23 pm |
|
|