|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:38 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Реконструктор
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Къв пистолет искаш и колко патрона за него. Има си хора, които продават всичко, естествено, със заличени номера. Не е проблем никакъв да се купи оръжие в БГ.
|
| Пет Апр 20, 2007 5:08 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Реконструктор, никой не може да те спре да си купиш пистолет на черно. Въпроса е това да е незаконно, за да не го прави всеки и да не се приема за нормално ученици да ходят препасани с пищови. Приеме ли се за нормално, после да се случи въпросната случка е просто въпрос на време.
Не сме 18ти век да го еба, та да си решаваме елементарните битови проблеми с кръв.
Ако щете ми вярвайте, ама аз изтрещях когато в Чикаго ми заявиха да не се заглеждам по някаква си кола, че незнам оня дали нямало да реши, че нещо съм на въпреки и да ме гърмне. Естествено това е глупост, огледах си колата както трябва. Но, самия факт, че хората са психирани до степен да им минават такива глупости през тиквите...... Абе ненормално е.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Пет Апр 20, 2007 11:17 pm |
|
 |
|
zaphod
|
да, да го еба, сега сме 21ви век, и днешната философия е просто да търпим проблемите и да пием успокоителни. мажду другото, тия изперквания са често срещани и в западна европа, а там оръжията са забранени. е какво, помогнало ли им е?
|
| Съб Апр 21, 2007 9:10 am |
|
 |
|
Цецо
|
1. Проблеми се решават и по други начини - освен търпеж и успокоителни. Например плащаш колкото трябва на който трябва и ти решава проблемите, ако толкова държиш на кръвнината.
2. Оня във Вирджиния колко ли проблеми е решил? Въобще ти чул ли си някой да си е решил проблемите вследствие на свободното притежание на оръжие. Най-много да е въпрепятствал някоя кражба или да му посинят мутрата - това проблеми ли са?
3. В колко западни държави ти си чул за подобни случаи. Дай някой пример. Аз се сещам само за Германия, а там режима е доста либерален, т.е каубойски.
Всъщност преди няколко години един връхлетя в местния парламент във Франция (нещо като нашия общински съвет) и изпозастреля маса политик. Ама то това май е друго....  После полицаите казаха по новините че докато го разпитвали и скочил през прозореца и се утепал ???? 
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 21, 2007 12:49 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
абе не исках въобще да пиша по тая тема ама
http://dnes.dir.bg/2007/04/21/news1597223.html
и ми разправяйте, че свободното носене и притежание на оръжие не е проблем на обществото......
то в днешно време живеем под стрес - верно ама сега в US кво - изперкваш и грабваш пищола и отиваш да пуцаш.....
мани друго ама може и да те оправдаят - стрес, напрегнат живот в момента не съзнавал кво прави, иначе е достоен гражданин....
каквото и да ми разправяте в БГ си е друго.. лудите(стресираните де  ) поне не гърмят на поразия....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Апр 21, 2007 2:01 pm |
|
 |
|
Syrius-B
Регистриран на: Пон Яну 30, 2006 2:48 am Мнения: 1248 Местоположение: София
|
в изброените страни действат много по-строги закони за продажба на оръжие, отколкото в САЩ.
16.04.2002, Ерфурт, Германия: за 10 минути 19-годишният ученик Роберт Щайнхойзер застрелва 16 души в гимназията "Гутенберг" и се самоубива.
27.03.2002, Нантер, предградие на Париж: изпаднал в умопомрачение застрелва 8 човека, сетне се хвърля от четвъртия етаж на полицейската сграда.
26.09.2001, Цуг, Швейцария: разбеснял се гражданин нахлува в местния парламент на кантона и убива 14 души, после и себе си.
08.06.2001, Осака, Япония: тридесет и седем годишен японец удушва 8 деца в основно училище.
28 - 29.04.2006, Порт Артур, о. Тасмания: умопомрачен открива автоматичен огън в кафене и убива 35 души, сред тях много деца.
13.03.1996, Дънблейн, Шотландия: Мъж на 43 години застрелва в гимнастическия салон на начално училище 16 първокласника и учителката им.
23 - 24.09.1995, Тулон, Франция: шестнадесетгодишен ученик убива 13 души и се самоубива.
Декември 1989, Монреал, Канада: студентът Марк Лепин ликвидира 14 жени и ранява други 13 в Техническия университет
|
| Съб Апр 21, 2007 3:24 pm |
|
 |
|
sthx
|
По-добре е да има ограничения при покупката на оръжие. Така човек , ако изперка за определен момент, докато намери оръжие, може и да му мине. Не считам, че носенето на оръжие повишава сигурността на този, който го притежава. Още повече, че обикновено е известно на който трябва, че той е въоръжен. Държането на оръжие в къщи също е проблем. Наскоро в Ямбол имаше инцидент с дете, намерило скритя пищов на баща си. Ако всички носят оръжие, това не ги прави равни. Проблемите тогава ще опират до това, кой по-бързо ще го извади и кой ще е по-точен. Тоест, който има намерение да убива, ще намери начин.
Предишните векове и епохи не са били много по-диви от сегашната. По-голямата разлика е, че сега хората имат по-големи технологични възможности и средства за комуникация.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Апр 21, 2007 5:05 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Но повишава сигурността на тези, които не го притежават
|
| Съб Апр 21, 2007 5:17 pm |
|
 |
|
Цецо
|
Нещо не го схванах това.
Но иначе с фактите почти ме закла, признавам знаех за един или два от тези случай. Факт е обаче че са единични за конкретната държава, докато в Щатите това се случва по-няколко пъти в годината.
|
| Нед Апр 22, 2007 8:34 pm |
|
 |
|
Syrius-B
|
Усещането за сигурност е до голяма степен субективно.
Ако решението да си въоръжен, или не е твое и само твое, ще си избереш, каквото ти дава най-голяма сигурност.
Носенето на оръжие според мен е фактор, повишаващ риска. и затова аз не бих носил, макар да харесвам оръжията (вероятно, защото съм инженер по душа!).
Но не съм съгласен, някой друг да решава за мене, защото това създава чувството за безнаказаност и могъщество във всеки разбойник.
А това влошава моето усещане за безопасност.
|
| Пон Апр 23, 2007 12:18 am |
|
 |
|
Цецо
|
http://news.ibox.bg/news/id_1089645304
Е нема как да стане баси. 100 пъти с пистолети и то това били данни от пораженията по жертвите. Значи поне 150 трябва да са изстрелите. Сватбарска работа. Абе аз съм изтрелвал около 50 патрона за около час и ми писнаха уши, ръцете ми отмаляха, а от мерене ме заболя тиквата.
Тоя е бил бати командоса. А тия полицаи/охранители да не са били на полицейски бал нещо. 100 изстрела.... и никакви полицаи. Сам се гръмнал - явно от скука.
|
| Пон Апр 23, 2007 11:55 am |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4906 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Реконструктор,
това ме разби....
10 - Олекотено разработване на софтуер за хардуерни устройства - "Немечек" ООД - 148000,00
аз къде отивам с мойте разработки ?!?
отивам да се гръмна.....
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Апр 23, 2007 1:23 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
От сега нататък да знаете, че Баташкото клане не се е състояло.  Който твърди друго, е гнусен фашист и ксенофоб, който трябва да гние в затвора до живот.
|
| Вто Апр 24, 2007 9:03 pm |
|
 |
|
Ки4о
|
Такива пишман изследователи ще напишат,че и на Шипка жертвите не са били много -само една шепа хора
Такива "учени" трябва да се изправят пред съд и за тях да има публичен разстрел или пребиване с камъни.
|
| Вто Апр 24, 2007 9:47 pm |
|
 |
|
3aek
|
абе само на мен ли така ми се струва, но наближат ли избори и все някаква такава медийна бомба избухва
не споря че "научното изследване" е абсолютно идиотско но защо ли му се обръща толкова голямо внимание и е постоянно в новините? като има идиоти да вярват на такива "учени" да ходят на тази конференция и толкоз
май болен сидеров е намерил удобна формула да стегне редиците преди гласуването за евродепутати
|
| Вто Апр 24, 2007 11:56 pm |
|
|