Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
icprog íå ðàáîòè 
Автор Съобщение
Мнение icprog íå ðàáîòè
Çíàåòå ëè çàùî ïðîãðàìàòîðà äàâà ñúîáùåíèÿ è íå ðàáîòè ïðè
êàêâàòî è äà å êîìàíäà ïðè win2000 , à ïðè `98 ðàáîòè äîáðå?

Чет Дек 09, 2004 3:11 pm
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Знам и ще ти кажа за разлика от тези дето знаят какво е JTAG но не ми казват
На сайта има едно файлче драйвер за 2000 или там какво то си пише
Слагаш го в директорията на в който е ицпрога
после в мениото сетинг опшан миск слагаш енабле на нт 2000 хп дривер
Да живее кирилицата!!!

Чет Дек 09, 2004 3:44 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Проблема е, че NT Windows-ите недават да се гъбаркаш с хардуера на ниско ниво. И ако програмата е писана за ДОС или 95, 98 - затова става така.

Чет Дек 09, 2004 3:55 pm
Профил
Ранг: Популярен

Мнение 
Румен ти си прав общо взето но ICPROG си работи и под ХР и под 2000 без да е нужно да сложиш този драйвер но при началната настройка или F3 трбва да го свтнеш да работи през API и тогава обикновенно няма проблеми
иман един друг въпрос трябва да програмирам 25320 и притежавам JDM програматор които използвам с ICPROG според него може да се програмира но е нужен адаптер но тук идва проблема не е ясно какъв е този адаптер някои да знае подробности именно за този адаптор ще ми спести доста работа по търсене на сруг програматор. :-))

Вто Мар 08, 2005 11:22 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
rumen написа:
Да живее кирилицата!!!

Аре сега. Сърдим се. Ами питай бе човек. Какво конкретно те интересува. JTAG е хардуерен интерфейс предназначен за дебъгване на софтуера, ей така както си е в чипа. От чипа излизат едни жици, дето по някакав начин се завират в компютъра, и после можеш да си пускаш програмата стъпка по стъпка, да си гледаш регистрите и паметта, да ги променяш и пр. Повечето JTAG -и позволяват и да програмираш чипа през тях. Толкоз ти стига да знаеш за да го ползваш. По подробно - на сайта на пройзводителя на конкретния чип.

Сря Мар 09, 2005 9:37 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 10:05 am, променена общо 1 път

Сря Мар 09, 2005 9:49 am
Профил WWW

Мнение 
ICprog, май никак не може да работи в винбоз ако не сложиш един LPT драйвер .....същото е и с други приложения които се опитват директно да пишат в I/O-то .... въпреки че при мен дос софтуер опериращ с COM порта си работи .. за LPT не съм пробвал .. о пък ICprog нее ДОС софтуер ...

Сря Мар 09, 2005 9:55 am
Профил
Аватар

Мнение 
...

Последна промяна на Съб Яну 28, 2012 10:06 am, променена общо 1 път

Сря Мар 09, 2005 2:24 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Цецо написа:
rumen написа:
Да живее кирилицата!!!

Аре сега. Сърдим се. Ами питай бе човек. Какво конкретно те интересува. JTAG е хардуерен интерфейс предназначен за дебъгване на софтуера, ей така както си е в чипа. От чипа излизат едни жици, дето по някакав начин се завират в компютъра, и после можеш да си пускаш програмата стъпка по стъпка, да си гледаш регистрите и паметта, да ги променяш и пр. Повечето JTAG -и позволяват и да програмираш чипа през тях. Толкоз ти стига да знаеш за да го ползваш. По подробно - на сайта на пройзводителя на конкретния чип.

Това го знам и съм чел ама не съм работил с такова чудо и ми се искаше някой да обясни нагледно ето това с джетага става за 10 мин.
А със симулации за 3 часа.
Въпроса ми тогава беше нещо като " каква е далаверта от използването на джетага "
И някой ме прати в гугала.
Е ми то на всеки въпрос зададен в този форум може да се отговори
ходи в гъгала да четеш.

Сря Мар 09, 2005 2:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е как да ти кажа по -подробно. Симулациите са умряла работа (ей са ща ма оплюят). Представи си го така - имаш си работната среда, закачил си компютера през JTAG-a към устройството - компилираш, натискаш Program, след това Run и устройството тръгва. В някакъв момент искаш да видиш кво става вътре, натискаш стоп. Програмата спира, показва ти къде е, какво е състоянието на регистрите. Можеш стъпка по стъпка да движиш. Като симулатор, само дето е на живо. По този начин си спестяваш въпроса - ама що в симулатора работеше, пък тука на живо се дъни.

Сря Мар 09, 2005 5:11 pm
Профил ICQ

Мнение 
НЯКОИ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ АДАПТЕРА НА ICPROG ЗА РАБОТА С 25ХХХ ИЛИ АТ90Sххх когато е с JDM програматор или друго решение

Цецо този JTAG ми прилича много на емулатор само дето няма функция за програмиране
а за симулациите много зависи от типа симулация при употреба на мощен софтуер може и да е по добре да симулираш отколкото да емулираш но е много трудно да направиш свястен модел на външната среда и от там вече се получават тежките проблеми
като сме започнали темата можел да кажеш къде може да се разгледа подобна система т.е. нещо което можем да си направим или купим на по нормална цена да речем за PIC ове че повечето с тях се занимаваме
работил съм с подобен емулатор за PIC и наистина всичко е много по лесно като знаеш какво точно става а не гадаеш по външни реакции :)

Чет Мар 10, 2005 11:34 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
zax защо не отидеш на саита на младконструктор и да разгледаш адаптерите. Техниа програматор си е JDM.

Пет Мар 11, 2005 1:13 pm
Профил

Мнение 
Румба маи това ще свърши работа :-))
благодарности

Съб Мар 12, 2005 11:22 am
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 13 мнения ]