|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 7:01 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
zax
Ранг: Популярен
|
 PROTEL --> PIC
все гледам и си мисля следното
абе то ние това правим онова правим но колко време отделяме да научим все нов и нов продукт например аз понаучих Protel и никак не ми се иска да започвам да уча и PROTEUS а същевременно работя повече с PIC които не се поддържат много от PROTEL даже и библиотеката не е много пълна
не можем ли да раздвижим нещата и да преобразуваме този PROTEL да се разбира повече с PIC и да може да се симулира там
хвърлям една идея чрез компилатор да се преработва програмата от PIC до такава за 8051 която се поддържа
ако има други идеи приемам и такива
избрах PROTEL защото е много добър в доста неща
|
| Вто Мар 08, 2005 11:10 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Изобщо не е проблем да изучиш протеуса. Работи се много лесно. Не мисли за глупости ами се поразгледай в хелповете и примерите и ще ти стане ясно как да ползваш протеуса ефективно.
|
| Вто Мар 08, 2005 11:16 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Чакай сега .... тук нещо основнио май ти се губи. Какво значи Protel не се разбира с PIC? Това дали имаш библиотека или не няма нищо общо с самия протел, библиотечен елемент се рисува за минути, направи си библиотеки за елементите които ползваш и си готов.
Относно Proteus .. ами той е съвсем друг продукт, верно за платки и документи става ... но е слаб, не е удобен, а графичния редактор чертае извратено, Proteus е развойно средство, да , можеш да си изтетваш програмата на него. А дали ще е PIC или друг процесор за него няма значение, той поддържа различни, AT89, Atmega, 8031,8051, Motorola ..... Протел не може да прави симулации с кода за нито един процесор, но това не ни пречи да си го позлваме, с него си чертаеш хубава схема, правиш си палтка... а си тествай в Proteus-а ....
|
| Сря Мар 09, 2005 9:49 am |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
чакаи малко Тони тук не си ме рабрал добре работата с библиотеките за чертане е ясна
аз имам предвид системата за RTOS на DXP 204 която поддържа 8051ядро и др. процесрори от този тип като на тях може да се прави симулация и обработка в реално време така че Никола ме е разбрал много добре аз искам да доусъвършенствам малко протела да може да прави същото но за пик т.е. да стане развоино средство подобно на протеус-а по причини които обясних по горе и Никола е доста прав колкото повече си мисля прекалено много време ще отиде за тая работа т.е. е по добре да се запозная с протеус вместо да се захващам с толково трудоемка задача
|
| Чет Мар 10, 2005 11:22 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Mmmm какви неа имал тоя DXP .. виж ти .... не знам тамкак е симулатора, но в по предните версии не е нещо кой зна екакво, на Proteus ми се вижда по добър.
|
| Пет Мар 11, 2005 12:36 am |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 5 мнения ] |
|