Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
АВТО ЕЛЕКТРОНИКА 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
А еба ли му мамата с какво е? Да знаеш едно време на москвича всичко му знаех. Ама тая талига само я карам. Абе не мое да не е елктронно запалването. Датчик на Хол трябва да има. Не мое да е толкоз примитивно да е с чукчета и наковални. Знам че карбуратора е някакво немско чудо по японски образец с една камара жигльори, елктромагнитни клапанчета, вакумчета и пр. Ама то това няма отношение към запалването според мен. Ша взема да отворя капака да видя, ама кат се стопли времето, че сега немам желание. И 15/100 да харчи, щом сутрин пали и ме води на работа - аз друго зимата неща. Е и освен да ме качва по планините чат,пат.

Вто Мар 08, 2005 11:34 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Реконструктор написа:
нема да ти свърши работа :)

Що? Ква е разликата във запалването на горивото на една моноинжекция от старо поколение и един карбуратор.

Вто Мар 08, 2005 11:35 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Разликата е фундаментална. ;) В единия случай предварението се определя от една шепа механични джиджавки, във втория ти го смята процесора. Но ако си с транзистор и сигнала, дето го клати е горе-долу цифров, може и да стане. Но пак казвам - трябва добре да се проучи. Най-малкото системата трябва да може да се изключва лесно.

Вто Мар 08, 2005 12:25 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Е я па ти. Механични джиджавки имаше на москвича. Тука механичен е карбуратора. Запалването е елктронно. Поне аз така си мисля де, не съм го отварял. Ама ако опна капака и видя в Ауди 89г. - чук и наковалня - ша падна възнак. Датчик на Хол и някъв електронен ключ трябва да е. Дали е транзистор, тиристор или негър - не знам.

Вто Мар 08, 2005 1:51 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Говорим за определяне на предварението. :) Бих бил много учуден, ако имаш комп за запалването. Макар и да са известни подобни аномалии в автомобилостроенето - карб и проц за запалването.

Вто Мар 08, 2005 2:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Процесор със сигурност няма. А иначе една от аномалиите за които говориш май съществува точно при тия аудита. За щастие не е при мен.
А дали е с процесор или не какво значение има. Нали така или иначе ще се връзваме някъде по пътя между запалването и управлението му (каквото и да е то).

Вто Мар 08, 2005 4:23 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ами ако не е с процесор, не съм съвсем сигурен, че управляващият сигнал е правоъгълен. може да са синусоидални пикове, примерно. От там нататък електрониката, която ги премества тия пикове във времето би трябвало да е аналогова. Ако е аналогова, със сигурност няма да има реакция на детонации. Не че и цифровата би имала... :)
Абе накратко - първоначалните ми заключения са неправилни. Ако си с транзистор, ше стане.

Вто Мар 08, 2005 4:40 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
От датчика на хол излизат импулси.
Самия датчик се мести от вакумен и центобежен реголатор
(не точно така ама бърам)
Това е ако нямаш процесор.

Що се отняся за контрол на детонациите
Моя мотор има такъв сензор и контрола си съществъва и след наместа.
А които няма и след монтажа на аванс процесора пак няма да има.

Вто Мар 08, 2005 7:49 pm
Профил
Ранг: Професионалист
Аватар

Мнение 
Цецо, ако караш предимно на газ, просто си завърти малко делкото обратно на въртенето на палеца и си готов, за обективен контрол ти трябва само газ анализатор за настройката, а що се отнася за адванс процесора , АЕБ са го направили със чип-хибридче техен прототип - със сигурност има нещо като осцилатор но според мен преобладава аналоговата част, задай си въпроса ако сложиш някой пик през който да минава сигнала на датчика на хол и имаш скапан кабел на високото наблизо, голямо лашкане ще пада ?!

Пон Мар 14, 2005 11:48 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
Зваиси от модела Единиа АЕВ е със пик16С54 (От двата които имам).
Другия са го маскирали но е ясно че има генератор!
Ами то ако си я докарал до там че да не е ясно по кабела какво върви
сигнала от дарчика или набивки от високото.То ще си имаш грижи и без аванс процесор.
А щом нямаш грижи без него няма да имаш и със него.
Все пак не е гол пик.
Завъртането на делкото е компромис ако завъртиш колкото е необходимо за пълното изгаряне скапваш настройката на бензин и затрудняваш паленето.

Вто Мар 15, 2005 2:40 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Абе ясно, ша си я карам така. Немам нерви и за нея да мисля. Ша взема да си купя един дизел и да мирясам.

Вто Мар 15, 2005 6:36 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Ако колата на Цецо, беше инжекция /моно или пълна/ спор няма че трябва адванс за газта, но за карбуратор си е вече пудрене, но нищо човека ще си реши какво му трябва :-)

Сря Мар 16, 2005 9:27 pm
Профил YIM
Аватар

Мнение 
Абе газта има идиотски високо октаново число и, наистина, ако бутнеш предварението, може да дигнеш мощността с доста, до към 10-15%. Тоест, струва си. :) Но ако го направиш механично, трябва да се откажеш от бензина, или да сипваш поне 99 октанов. Може, разбира се, да всеки път като решиш да караш на бензин да отваряш капака и да ръчкаш предварението, ама тва е смешно. :)

Чет Мар 17, 2005 12:55 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2