| Автор |
Съобщение |
|
Predator_MF
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
В няколко случая досега съм срещнал нови теми с интересно съдържание написани на латиница и обикновено пращам на автора ЛС да си го препише на кирилица, като му посочвам линк с правилата на форума и се опитвам да му обясня важността на кирилицата тук. В много форуми (за GSM например) си драскат директно на латиница и си кривят езиците и очите да го четат, тук според мен не трябва да се толерира такова писане. Има постовете с объркани букви - случва се при бързото писане, аз също го правя на места и мисля, че може да се пренебрегва, не е фатално 
|
| Съб Апр 14, 2007 11:05 am |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Написано на маймуница не чета (български с латински букви). Ако са толкоз майстори да пишат на английски.
Но за правописни грешки не трябва да се съди прекалено строго. Аз например също често използвам сленг. ЩО вместо ЗАЩО, КЪФ вместо КАКЪВ. То простотията не ходи по гората де, ама аз съм си дървен шоп и не подлежа на промяна. А и това си внася малко колорит в скучната наука.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Апр 14, 2007 12:24 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Стига бе, баси резултата. 
|
| Съб Апр 14, 2007 11:22 pm |
|
 |
|
tropper
Ранг: Новодошъл
Регистриран на: Вто Сеп 20, 2005 10:01 pm Мнения: 128 Местоположение: София
|
-> по-скоро към коша...
Колко често се случва някой, който не знае за буквите "Ч", "Ш", и т.н., запетайката, точката, главните букви, да казва нещо смислено?!?
Такива теми/отговори за УЖАСНО трудни за четене. А пък и обикновено са със съдържанието:
/* всички грешки са нарочни, приликата с действителни лица е случайна */
Колкото до случайни печатни грешки - случва се на всеки, не е страшно.
За жаргона - подкрепям Цецо.
_________________късото съединение прави силата ------------------------------- http://www.zahranvane.com/
|
| Нед Апр 15, 2007 2:58 am |
|
 |
|
forest_gump
Ранг: Професионалист
Регистриран на: Сря Окт 13, 2004 11:24 pm Мнения: 500 Местоположение: Стара Загора
|
Аз гласувах "нека да живеят", всеки има правото да се излага ... независимо по какъв начин !
|
| Нед Апр 15, 2007 9:50 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
пак си ровил в софтуера на форима, рек. признай си и ние ще ти простим
|
| Нед Апр 15, 2007 10:09 am |
|
 |
|
zz_stefanov
Ранг: Популярен
Регистриран на: Пон Дек 26, 2005 3:19 pm Мнения: 336 Местоположение: Varna
|
Изреченията без знаци, мислите без начало и край и др. срещу които заставаме, са станали характерна черта на поколението на децата ни (особено на момчетата). Знам че някой ще каже: моят не е такъв, но общото ми впечатление е такова. Да се сърдим грубо на младежта няма смисъл, тя така или иначе ще ни замести в живота. Очевидно трябва да имаме търпение, за да не отблъскваме малцината младежи желаещи да се занимават с темата на форума. Може да не е изгодно на силно ангажираните професионално с форума, но донякъде той се е оформил и като образователна институция благодарение на структурата си (браво @Реконструктор'е). Просто трябва по ясно да се набиват правилата на форума на новодошлите и да се изисква спзването им.
Затова дадох втория отговор (обяснение на вота)
Успех 
|
| Нед Апр 15, 2007 11:58 am |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
Доста неща съм модифицирал, ма баш анкетите не съм пипал. Да не би да се е бъгнал глупавия форум?
|
| Нед Апр 15, 2007 5:56 pm |
|
 |
|
million
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Сря Дек 06, 2006 9:05 pm Мнения: 92 Местоположение: София
|
Айде, айде. Когато нещо не е наред в развоя и софтварето - не прощава, нали? БААм и изгърмява! Същото е и с българския. Или е Бългрски или не. Извиненията се оправят с учене и време. Иначе простотията надделява.
БЕЗ МИЛОСТ!!!!
|
| Пон Апр 16, 2007 1:08 pm |
|
 |
|
setoy
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пет Фев 17, 2006 9:17 am Мнения: 765 Местоположение: Стара Загора
|
Ми когато гласувах ми направи впечатление, че преди това резултата беше 6:6, а след това стана 7:7 (Гласувах ДИРЕКТНО ЗА КОША, ако това има значение). Така че може и да е сбъгната анкетата 
|
| Вто Апр 17, 2007 11:03 am |
|
|