Отговори на тема  [ 14 мнения ] 
Мнението Ви за...... 
Автор Съобщение
Ранг: Новодошъл

Мнение Мнението Ви за......
.....за това блокче от една схемка.... не е кой знае какво,но понеже аз все има какво ново да си науча...та ми хареса като изпълнение.Схемата е на М-детектор, а този LM393 сравнява сигналите от двата канала.Виждал съм подобен блок с същото предназначение,но изпълнено с(4066,2хLF351,1xLM393)....,а този вариант толкова опростен,а работи перфектно...

Нед Мар 06, 2005 3:16 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Какво е М-детектор? Пропуснал съм го тоя ред в някоя книга :lol:

Пон Мар 07, 2005 3:19 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Иманярски ми ти работи 8) .

Пон Мар 07, 2005 7:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Въйййй...Ама това само за пирони в стената или и за пръстени става :lol:

Пон Мар 07, 2005 8:45 pm
Профил

Мнение 
Dimitar написа:
Иманярски ми ти работи
....няма как,и на мен ми се занимава с нещо друго ама това М-като метал детектор се търси и все още добре се продава.Връзване на този LM393, бих казал че е перфектно.Първо-реагира на активен отрицателен(ако се обърнат входовете)и на полужителен сигнал(може да се каже,че изпълнява ролята на селектор на импулси)Второ-с R1,D1 се определят долна и горна граница на включване т.е има хистерезис (като шмигера).И на края има усилване на сигнала 1:10.Това всичко направено само с LM393.Сложих тази схемка не за друго,а щото и аз имам лошия навик като правя нещо,първо да търся чипове в каталога....... а то на края,могло и с 2 транзистора.

Пон Мар 07, 2005 8:58 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз нямам ни най-малки претенций човек да се занимава винаги с каквото му е интересно. Даже - напротив, аз лично предпочитам да се занимавам с неща дето носят пари, пък дори и да не са ми интересни :? . Нещо грешно си ме разбрал - несъм имал ни най-малко нито ирония, нито сърказъм 8) . Човека пташе- аз му казах. Сега за схемата - дълбоко ме съмнява само тази част от схема да свърши каквато и да е работа като металотърсач - поне не това дето търсят хората, които дават пари за такава техника. 8)

Пон Мар 07, 2005 9:56 pm
Профил

Мнение 
Не,не съм разбрал нищо погрешно-всичко си е по правилата.Иначе правилно, тази част от схемата не е нищо ако не се знае къде да се използва.Който се интересува нека каже къде да кача пълната схема...има какво да се види,интересна е.Това връзване на LM393 го качих тук за да е от полза на някой.Аз го използвам в момента като селектор от двуполярно захранване,полезния сигнал е отрицателен т.е.(0/-5в),конвертирам нивата и го подава на RA на PIC-a.....та като цяло,спестява 3-4 излишни чипа.

Вто Мар 08, 2005 12:46 am
Профил
Аватар

Мнение 
Ами качвай я тук, или пък където искаш (аз само дата.бг неискам 8) ) - да видим за какво точно става въпрос.

Вто Мар 08, 2005 10:26 am
Профил
Мнение ....
Àáå êàò ãëåäàì ñòàâà âúïðîñ çà ÷àñò îò ñõåìà íà Òåñîðî îò ñòàðèòå ìîäåëè Åëäîðàäî, Ñàáðå. Ñàìî ÷å ñïîðåä ìåí èìà íÿêîé íåòî÷íîñòè - îòêàäå ãî âèäÿõòå òîâà óñèëâàíå 10 ? Äàëè ñúì ïðàâ ?

Сря Мар 09, 2005 10:49 am
Ранг: Ориентиран
Ранг: Ориентиран
Аватар

Мнение 
max's пише че има PIC, а в никоя от старите схеми на Tesoro няма процесор, а и новите едва ли са с PIC. Интересно каква точно работа върши PIC-a в тази схема, вероятно основно използва CCP модула???

Сря Мар 09, 2005 7:57 pm
Профил ICQ
Мнение 
Òî÷íî ñà ñ ÏÈÖ 16. Ñõåìàòà å îò Òåñîðî Cortes - ñåãà ñå ñåòèõ. Ñ ÏÈÖ ïðàâÿò íÿêàêâî VDI .Max's óöåëèõ ëè ?

Сря Мар 09, 2005 11:58 pm

Мнение 
Не знам и аз точно на коя фирма е...но я качвам на страницата,пък кой каквото каже, сигурно ше е прав.Тази схема не съм я правил,но използвам само връзването на LM393 за ДРУГА схема,която е с PIC и която няма нищо общо с м_detector.

Чет Мар 10, 2005 12:26 am
Профил
Мнение 
White's Classic III å ìîäåëà - ïðèíöèïíî 90% êîïèå íà Òåñîðîòî. Îáùî âçåòî å ðåøåíèå 88-91 ãîäèíà

Чет Мар 10, 2005 1:47 am

Мнение 
Това че пише на платката White's Classic III,и на мен не ми се вярваше.Явно и извесните фирми си правят чорел един на друг.Иначе пък принципа на схемата е добър.За разлика от повечето м-детектори тук активния сигнал се получава когато предмета е в центъра на антената, така се получава поне 80% дискриминация.Докато по старите регираха още преди да си минал над него с антената(т.е предмета е плитко и е някъда отстрани), тогава няма и 20% дискриминация.Иначе,всички м-детектори,били те фабрични или не, си имат един голям проблем(баланса на антените) през 4-те сезона на годината.Антените се разбалансират при разлика в температурата.На това нещо няма оправия.Да си правил нещо по въпроса?

Чет Мар 10, 2005 1:20 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 14 мнения ]