Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Altium Designer и корпусите 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение Altium Designer и корпусите
Опитах се да създам компонент, който има няколко корпуса.
Създадох компонента, добавих му два корпуса. До тук добре, ама в различните корпуси едноименните изводи се водят с различен номер (например в единия корпус пин VCC е 1, а в другия - 7). Така и не успях да се оправя. А знам че може - ето пример от вградените библиотеки.
Моя случай е по-сложен защото става въпрос за ИС, но принципа трябва да е същия..

Прикачени файлове:
pinnumber.gif
pinnumber.gif [ 26.31 KiB | Прегледано 1197 пъти ]
Пет Апр 13, 2007 11:15 am
Профил
Аватар

Мнение 
После трябва да си редактираш в самата библиотека добавените корпуси според твоите нужди - т.е. да си "пренаредиш" пиновете. Аз съм правил така - няма проблем.

Пет Апр 13, 2007 11:46 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Какво имаш предвид? а сложа примерно пин1 на мястото на пин 10?
Погледни картинката - там някакси е указано че на единия корпус пин1 от схемата се свързва с пин3 от корпуса

Пон Апр 16, 2007 9:38 am
Профил
Аватар

Мнение 
Написал си, че се опитваш да създадеш компонент - като гледам картинката, сега забелязвам, че на заден план има схема, а не екстрактната библиотека. Това ме заблуди - не създаваш компонент, а коригираш в схемата. Или може би пак не съм разбрал... :cry:

И аз всеки път коригирам номерата на пиновете на SOT-23 в схемата, защото ме мързи да си го оправя в библиотеката :oops:
В "Component Properties" кликаш на "Footprint", после на "PCB Model" и "Pin Map". После комбинираш докато стане :lol:

А библиотеката трябва да я отвориш (екстрактнеш), да си отвориш съответния елемент в SCH Library, отдолу под схемата на елемента се появяват добавените му футпринтове. Кликаш на този, който ще коригираш и после с десен бутон на всички изводи на елемента горе на схемата и пороменяш "Display name" и "Destignator". След това се връщаш на "Projects" (бутоните долу в ляво) и с десен бутон на файла с разширение LIBPKG и избираш "Compile Integrated Library *.LIBPKG". Така коригираната библиотека се намира в директория с име като на библиотеката и поддиректория "Project Outputs for ...". (например: "Project Outputs for Miscellaneous Devices")

Мисля, че обясних достатъчно подробно. Ако ще коригираш SOT-23B от схемата, ето "вярната" картинка:

Прикачени файлове:
Clipboard01.jpg
Clipboard01.jpg [ 13.69 KiB | Прегледано 1193 пъти ]
Пон Апр 16, 2007 11:56 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Мерси Gogo, "Pin Map" е ключа от палатката.... Не съм го съзрял досега явно...

Вто Апр 17, 2007 9:56 am
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 5 мнения ]