Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Дистанционно за фотоапарат 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Дистанционно за фотоапарат
Колеги, имам следния проблем. Искам да си направя управление на фотоапарата, от един контролер. Използвам инфрачервен фотодиод от универсално дистанционно. За фотоприемник в момента използвам 3-краков приемник от една JVC уредба. На картинката по-долу са показани две осцилограми: Горната е на генерирания от мен сигнал на изхода на фотоприменика. Долната осцилограма е от оригиналното дистанционно на на изхода на същия приемник. Светодиода е вързан на изхода на контролера през 160ома резистор.
Не знам с каква точност трябва да се изпълняват всяка команда, 1-2us, 10-20us... Виждам че накрая се получава малко разминаване във времената.
Оказва се обаче че фотоапарата не работи с моето, а с оригиналното бачка като пушка.
Някой може ли да даде някакъв акъл по проблема?
Мерси предварително.

П.П Коригирах времената и втората картинка показва новия резултат. Уви никакъв ефект пак.
П.П.2 Сложих му и един транзистор да пуска 5х повече ток през диода. Продължава да не работи. :(

Прикачени файлове:
pic2.jpg
pic2.jpg [ 81.38 KiB | Прегледано 1924 пъти ]
pic1.jpg
pic1.jpg [ 112.19 KiB | Прегледано 1904 пъти ]
Съб Апр 07, 2007 5:22 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Махни филтрирането от скопа (smooting) и тогава може би ще видиш, иглите, които развалят картинката.
Лошото но цифровите осцилоскопи е, че ти показват интерпретирано изображение - можеш само да предполагаш, какво точно е реалното

Пон Апр 09, 2007 10:50 am
Профил WWW
Аватар

Мнение 
Ето без никакво филтриране. Според мен няма никаква значима разлика. Което е лошо, щото това не причината за да не разботи.

Прикачени файлове:
001.JPG
001.JPG [ 63.49 KiB | Прегледано 1895 пъти ]
Пон Апр 09, 2007 1:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Повечето осцилоскопи имат функция СН1-СН2 (или обратното, не помня). Можеш да я ползваш за да сравниш двата канала. Ако са еднакви - би трябвало да излезе права линия. В противен случай ще се видят разликите.

Пон Апр 09, 2007 2:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Аз виждам че има малки различки, само че въпроса ми с каква точност да се пресъздаде оригиналния сигнал, в момента при мен при пдодължителност на сигнала около 70мс, имам грешка под 0.2мс.
Предполагам доста колеги са правели дистанциони за различни неща. Не вярвам на всякъде да се цепи наносекундата :(
А ex-man, по принцип си прав, само че днес май няма да стане да извадя двата канал, просто защото използвам един применик, от него свалям и двете осцилограми, като първо свалям едната, давам и snapshot, и после свалям другата. Може да закача още един приемник, само да намеря :). Но иначе е чудесна идея и смятам да я пробвам :)

Пон Апр 09, 2007 2:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Оказа се че доста бързо намерих втори приемник. Този път на Сони. От картинката се вижда че сигналите от двата применика при еднакъв входен сигнал, в случая от дистанционното, се различават. За момнета при различни применици не виждам смисъл да ги изваждам два различни сигнала при положение че при еднакъв сигнал има разлика. :(

Прикачени файлове:
dva razli4ni priemnika pri endakyv vhoden isgnal.JPG
dva razli4ni priemnika pri endakyv vhoden isgnal.JPG [ 63.69 KiB | Прегледано 1897 пъти ]
Пон Апр 09, 2007 3:05 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Подкарах го дистанционото, Благодаря на единствените двама който се опитаха да помогнат. В интерес на истината очаквах повече отговори, но или хората си празнуват Великден или ги мързи повече от мене.

Пон Апр 09, 2007 4:33 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Напоследък забелязвам че някои хора поради някаква причина си мислят че тук някой е длъжен да им помага.
И открито изразяват недоволство когато не им помогнат.
:evil:

Пон Апр 09, 2007 5:31 pm
Профил
Аватар

Мнение 
@Nikola Kirov

Поправи ме ако греша, но една от идеите на форума е когато някои има някакъв проблем да го сподели с останлите. И ако има някои който вече се е сблъсквал с него, и има желанието да помогне, да си сподели мнението. Няма нерешими проблеми, всичко е въпрос на време.
Не е недолство чувството което съм се опитвал да изразя, напротив много съм си доволен защото си се справих. Просто си бях разочарован.

Пон Апр 09, 2007 6:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
И да не забравя, ключа към палатката е в точното нагласяне на времената за начало, "1", "0". Плюс/минус 20us са от значение явно.

Пон Апр 09, 2007 8:38 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Бравос! :)

Пон Апр 09, 2007 10:18 pm
Профил WWW
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 11 мнения ]