|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:49 am
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
HCLs
|
 HP 48SX
Nqkoi da ima upatwane za rabota s tozi grafi4en kalkulator?
6te sam mnogo blagodaren, poneje ne moga da se orientiram kak se smqtat integrali a idwat izpiti  Prerowih google-to no ni6to. Blagodarq
|
| Сря Апр 20, 2005 10:51 pm |
|
 |
|
dilqn84
Ранг: Минаващ
|
 Re: HP 48SX
Търся да купя такъв вид компютърче HP-48SH спешно!!!
|
| Сря Апр 04, 2007 9:10 pm |
|
 |
|
HCL
Ранг: Форумен бог
|
Колега, сьмнявам ce, че който има такьв ще се раздели лесно с него  Като гледам цените в ebay, почват от 100$. За около 300лв можеш да си купиш 49G+ от представителството на HP в София. Но не си струва парите. Прекрасена машина, и от кьм software и от кьм hardware. Обаче са го опаковали в тоалетна хартия. Направо е неизползвам, копчетата се трошат за няколко месеца, боята ти остава по прьстите. Супер пример как може да се осере един страхотен продукт. И да ги питаш защо, по-голямата част от клиентите им биха дали 50$ отгоре, само да го бяха сложили в качествена кутия. Ама на, в ковчег.
Както и да е, пожелавам ти успех в тьрсенето! Машинката си струва парите.
|
| Сря Апр 04, 2007 9:34 pm |
|
 |
|
HCL
|
Току що видях, че са пуснали нов представител на серията, 50G. Характеристиките са перфектни и най-важното, нова, подобрена "HP feel" клавиатура. Явно са оправили гафа. Пише и 30% "повече дисплей", което трябва да се разбира като стария дисплей, но очевидно са реализирали някаква функция за изключване на лентата с инструментите, т.е. използваема площ скача в някой режими с 30%. Хубава машинка ще да е, а и след година-две цената му ще падне с 50$, предполагам.

|
| Чет Апр 05, 2007 2:23 am |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30686 Местоположение: София
|
Е аз от край време съм превърженик на TI, техните са почти вечни.
|
| Чет Апр 05, 2007 8:36 am |
|
 |
|
HCL
|
Но нямат толкова добьр CAS  . В смисьл голяма част от функциите, които в HP са заложени, при TI идват като допьлнителни библиотеки и струват пари. А и TI няма алтернатива на hpcalc.org доколкото знам, може и да греша. И новият Voyager прилича повече на Gameboy отклолкото на калкулатор  Но не ме слушай, това е защото сьм фен на HP и мнението ми е малко поизкривено.
TI89Titan, а предполагам и другите от фамилията, е наистина много добьр калкулатор. Единстеното, което намирам като ГОЛЯМ минус е липсата на Reverse Polish notation, но мисля, че TI пуснаха специален upgrade по вьпроса. Такa де, за мен калкулатор без тази опция си е неизползваем.
|
| Чет Апр 05, 2007 8:54 am |
|
 |
|
ToHu
|
Мда, точно 89 ползвам, има ъпдейти да, а мисля и сайт си имаха .. ама не съм го посещавал.
|
| Чет Апр 05, 2007 9:23 am |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Mалко извън темата ама за какво ги ползвате тези калкулатори?
С какво са по удобни от ползването на Matlab-a?
|
| Чет Апр 05, 2007 9:35 am |
|
 |
|
ДедоБоре
|
че можеш да си го сложиш в джоба
матлаба върви само на шлеп-топове
|
| Чет Апр 05, 2007 12:43 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Странно кога ви се налага да правите такива сметки извън лабораторията?
Пък там голям комп се полага да има.
|
| Чет Апр 05, 2007 1:00 pm |
|
 |
|
HCL
|
На упражнения, изпити и на автобусните спирки ей така като няма какво да правиш, докато чакаш автобуса  не че с химикал и лист хартия не може, ама много странно зяпат хората, друго си е малко HighTech.
Шегата на страна, на мен лично ми е много по-удобно с елката. Както каза ДедоБоре винаги ти е под рька, а и няма начин на комп. да постигнеш бързодейстие равно близко до това с калкулатора. Имам предвид, дори и да имаш RPN capable software и да не ползваш мишката а Shortcut-и, пак става по-бавно. Навици на писане, а мога да си представя, че при сьздаването на калкулатор, няколко специалиста се занимават единствено с вьпроса, кой клавиш кьде да е разположен и кои функции да са най-лесно достьпни. Все пак HP-то има над 2000 функции и дори най завряните са достьпни с 2-4 натискания на клавиш. CAS-a нa калкулатора реазбира се не може да се сравнява с комбинация от MATLAB и Maple, но за бьрзи сметки елката няма равна.
|
| Чет Апр 05, 2007 1:18 pm |
|
 |
|
ToHu
|
За сметки бре, много често я полвам за прости сметки, и за тази цел другото ми ТI което е scientific сериата ми е доста по удобно, обаче за реаване на уравнения и др от сорта .. докато отворя матлаб или маткад .... иначе за по сериозните неща позлвам матлаба защото рядко ми се е налагало да смятам извън къщи, но един калкулатор под ръка винаги е удобен. А за листит. .. като зема да пиша и разхода мина листи става двоен, той и без това не е никак малък, много хартия зеносвам, някой еколог би ме пратил на бесилото.
|
| Чет Апр 05, 2007 11:01 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 12 мнения ] |
|