Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Купувам антикварни преносими компютри 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Аватар

Мнение Купувам антикварни преносими компютри
Купувам всякакви преносими компютри с процесор под 20MHz и графичен LCD дисплей.Нямам претенции дали са работещи.По възможност е да нямат липсващи части,хард и евентуално флопи.Колкото по-стар,толкова по-добре :)

Съб Май 20, 2006 2:18 pm
Профил ICQ
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Айде някаква нова мания - ти спирачки нямаш ли бе 8) .

Съб Май 20, 2006 4:44 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Да ти продам един много антикварен комютър ? Правец-8Д ( Д идва от дърво ) изглежда досущ като лаптоп, само че ти трябва телевизор за екран. Липсващи части няма. Работи си другаря. Можеш да го използваш за разни работи, като например да чукаш орехи с него 8)

Съб Май 20, 2006 6:11 pm
Профил WWW
Аватар

Мнение 
¶ написа:
Да ти продам един много антикварен комютър ? Правец-8Д ( Д идва от дърво ) изглежда досущ като лаптоп, само че ти трябва телевизор за екран. Липсващи части няма. Работи си другаря. Можеш да го използваш за разни работи, като например да чукаш орехи с него 8)
Ами взимам го ама малко солено ще ми излезе от Солун до Стара Загора :( :wink: .Пиши цена на ЛС и дай повече инфо.

Съб Май 20, 2006 9:49 pm
Профил ICQ

Мнение 
Хайде да не обиждаме Правец-8Д - та той си е направо MCU както и да го погледнеш. На времето си бях направил даже и програматор за EPROM към него използвайки "гъвкавия периферен интерфейсен адаптер" и програмка на asm за да барам надълбоко а бе сега като се замисля не беше лоша машинка - още я имам, за съжаление не я ползвам :(
Пирев, не е дърво бе - от пластмаса му е корпуса, единственото дървено нещо според мен му беше захранването - мнооого грееше, почти като печка.
BTW, ако някой може да се заеме с задачата да напише и разработи интерфейс примерно за HDD a и няколко други екстри то би станало добра развойна система.
Това последното май е за безумни идеи :D

Съб Май 20, 2006 11:51 pm
Профил
Ранг: Ориентиран

Мнение 
Като стана дума за Правец 8Д, та бейсик интерпретатора смяташе

2^16 = 65536.0001

или нещо подобно беше вече непомня.

Нед Май 21, 2006 8:45 am
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ

Мнение 
PowerBook 100 - като нов и работещ! +Флопи, захранване и софтуер (систем 7 бг. Оригинална опаковка и дискети)!!

* introduced 1991.10.21 at $2,500; discontinued 1992.08.03
* requires System 6.0.8L to 7.5.5
* CPU: 16 MHz 68HC000
* performance: 2.0 (relative to SE); 2.56, Speedometer 3.06; 0.16, Speedometer 4; 1.3 MIPS
* ROM: 256 KB
* RAM: 2 MB, expandable to 8 MB using a special 100ns pseudostatic RAM card
* display: 9" 1-bit 640 x 400 passive-matrix
* 20 MB or 40 MB hard drive standard
* ADB port for keyboard and mouse
* DIN-8 serial port on back of computer
* PowerBook SCSI connector on back of computer
* proprietary modem slot
* Gestalt ID: 24
* Size (HxWxD): 1.8" x 11" x 8.5"
* weight: 5.1 pounds

Как ти се струва?
* power supply: 17W, 2 amps

Вто Мар 27, 2007 5:44 am
Профил

Мнение 
Не обиждайте Правец компотите. С Д не съм работил, обаче с 82, точното копие на Apple 2 съм правил сума ти и неща - напр. управление на таблото на стадион. И трябва да ви кажа че творението на бат Стийв е едно от най- великите. Нали неговия невероятен успех накара мастодонтите IBM да си размърдат задниците и да сътворят невероятната недомислица наречена PC. Но както и да е, в карайна сметка това даде началото на много световни индустрии(вкл. и на това тук дето си говорим :) ) и на натрупването на невероятни богатства от някои хора. Да са живи и здрави. :)

Сря Мар 28, 2007 9:40 am
Профил
Аватар

Мнение 
Аз също търся Apple ][/Правец82/8М/8Д 48К РАМ, 6502/1MHz,FDD (Чирпанско/Пловдивско/ЕЛMАРТ - те това е трепач!!! - работещо!!!) :)

съвсем сериозно !

имам 100-на дискети от онова време (20-22г) и програма на асемблер на 6502 около 6-7000 реда писана на Merlin асемблер (много далеч от IDE :) - даже не е екранен редактор ами като edlin на ДОС - те това не знам как да го обясня на по-младите :) )

така че от чисто носталгични подбуди :)

за работещ (с флопи - не че има шанс флопито да ми прочете дискетите) давам 50лв + куриер :D

Още нещо:
не съм ровил ... знам че има емулатори на биоса/6502 (и под виндовс) и имиджи на дискети от Аппле2, но дали има нещо дето може да чете старите епълски дискети на стандартно 1.2МБ FDD (имам едно дето работи май) - т.е. да прави имиджи на епълски дискети от 1.2MB FDD :D

Сря Мар 28, 2007 10:11 am
Профил

Мнение 
Аууууу.... ps66 как да те корумпирам за да се добера до тез дискетки за Правец-82 ? От института на жената изхвърлиха работещ правец с две допълнителни платки памет, платка със Z80, принтер контролер и самия принтер и две флопита... естествено го прибрах но за съжаление нямам нито една дискета с програмки за него освен една с дос..... та бих се радвал ско споделиш с мен това богатство дето разполагаш.... Замислил съм да си направя протоколна система от него за офиса ми.. ама пусто да остане не ми стига времето за това..... :(

Сря Мар 28, 2007 2:48 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
ps66 написа:
Аз също търся Apple ][/Правец82/8М/8Д 48К РАМ, 6502/1MHz,FDD (Чирпанско/Пловдивско/ЕЛMАРТ - те това е трепач!!! - работещо!!!) :)

съвсем сериозно !

имам 100-на дискети от онова време (20-22г) и програма на асемблер на 6502 около 6-7000 реда писана на Merlin асемблер (много далеч от IDE :) - даже не е екранен редактор ами като edlin на ДОС - те това не знам как да го обясня на по-младите :) )

така че от чисто носталгични подбуди :)

за работещ (с флопи - не че има шанс флопито да ми прочете дискетите) давам 50лв + куриер :D

Още нещо:
не съм ровил ... знам че има емулатори на биоса/6502 (и под виндовс) и имиджи на дискети от Аппле2, но дали има нещо дето може да чете старите епълски дискети на стандартно 1.2МБ FDD (имам едно дето работи май) - т.е. да прави имиджи на епълски дискети от 1.2MB FDD :D

Имам оригинален Apple II с монитор, ама не знам къде му е флопито. Иначе работи защото доскоро си програмирах EPROM-и с него. Ще питам колегите, ако не им трябва... от чисто носталгични подбуди де.

А ако ти кажа че докато бях в казармата занесох там един Apple IIe и го зарязах там..... А това е някаква дива машина - беше с дизаин на PC (65C02, две вградени тънки флопита, 128К RAM и 84 клавиша отделна клавиатура). Супер рядкост. Ама тогава (1996) си мислех - за чии ми е..... А сега как ми е мъчно.... Подарих гф на един фатмак (готин пич ) да си блъска Load Runner.

Сря Мар 28, 2007 3:49 pm
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо написа:

... Имам оригинален Apple II с монитор, ама не знам къде му е флопито. Иначе работи защото доскоро си програмирах EPROM-и с него. Ще питам колегите, ако не им трябва... от чисто носталгични подбуди де.

А ако ти кажа че докато бях в казармата занесох там един Apple IIe и го зарязах там..... А това е някаква дива машина - беше с дизаин на PC (65C02, две вградени тънки флопита, 128К RAM и 84 клавиша отделна клавиатура). Супер рядкост. Ама тогава (1996) си мислех - за чии ми е..... А сега как ми е мъчно.... Подарих гф на един фатмак (готин пич ) да си блъска Load Runner.

Ооо ... Apple IIe си е класика в жанра. Първия ми комп. (като ученик на практика в ВИНС-Варна) беше точно оригинален Apple IIe (1984) е 2 оригинални флопита (от дебелите но с ябълка :) )

така че ако се навиете - го вземам
ако има и флопи ще почерпя :partyman:

P.S. верно че имаше програматори за Apple ... сега се сещам че (трябва да) имам и центроникс платка за Apple оригинал :)

Сря Мар 28, 2007 4:16 pm
Профил
Ранг: Почетен член
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
И аз имам един Правец 8С. Едно време работех на 8М, големи машинки. Само флопитата се скапваха яко, контролерите също. Този е с вграден контролер на дъното за флопитата и импулсно захранване(направо ако не светят лампите, не можеш да разбереш дали е включен). Но нямам флопи. Не бих се разделил с него, от сантименталност. :goodman: Ако може да му се сложи хард диск ще е убиец.

Чет Мар 29, 2007 10:53 am
Профил
Аватар

Мнение 
виждам фенове на Apple IIe - затова ето ето един емулатор:
http://download.berlios.de/applewin/AppleWin1.13.1.zip

всъщност се чудех как да направя *.DSK файлове от моите 20г. епълски дискети !?
не че съм търсил ама .... ако някой знае :)

понеже някой някъде незаслужено :evil: беше написал че AppleIIe не можел да сметне 2^16 - ето доказателството за обратното:

Чет Мар 29, 2007 11:09 am
Профил

Мнение 
ps66 написа:
... понеже някой някъде незаслужено :evil: беше написал че AppleIIe не можел да сметне 2^16 - ето доказателството за обратното:

Става дума за Правец 8Д. Той неможе да сметне 2^16

Чет Мар 29, 2007 12:21 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 22 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща