Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Пренавиване на бобини 
Автор Съобщение
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение Пренавиване на бобини
Колеги, искам да си пренавия едни Pickup адаптери за ел. китара с проводник с диаметър към 0.03 - 0.05...някой да знае къде пренавиват бобини с толкова тънък проводник? Жицата ще им я занеса на макара, и макарите на адаптерите също, само искам качествено да ми се навият по 8000 навивки на адаптер, който в домашни условия не мисля че бих могъл да направя с толкова тънък проводник. Имам машина за пренавиване на трафове, ама тук не говорим за 2мм жица а за доста по-малък диаметър. Ако някой, знае къде може да ми го направят да даде идея. Разбрах, че пренавиват говорители някъде из блокоевете на МЕИ-то, ама един казва около първи блок(жилищен), друг 12-ти блок....Благодаря на всички включили се ;)

Нед Мар 25, 2007 2:36 pm
Профил

Мнение 
А защо не си купиш нови?Нямам идея колко ще ти вземат за пренавиването,ако изобщо някой се хване,но си мисля,че цената ще е идентична с тази на нови китайски :evil: адаптери.Ако случиш,ще са правени от свестен китаец и всякак ще са по-добри от пренавиваните.Я се поразходи тук:http://forum.muzikant.org/ -ако вече не си го направил 8)

Нед Мар 25, 2007 7:11 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Така навит адаптер с достатъчен брой навивки, качествен проводник, изолация и т.н. + високо съпротивление => ниско ниво на шумове + редица неща които се оказа че няма да постигнат тук в България с толкова тънък проводник, камоли да направят 3 броя... Казаха ми че ако някой се навие ще ми земе по 50 лв. на адаптер, което винаги е по ефтино от качествен адаптер струващ от 100$ нагоре. Просто не ми се занимава, щом гаранцията да ми ги направят качествено клони към нула.

Купих си немски адаптери обаче с ниско съпротивление, за 30 лева и трите броя. Като за начало стават, за професионална дейност - определено НЕ

Нед Апр 01, 2007 5:25 pm
Профил

Мнение 
Ако си посетил музикантския форум,ще си прочел интересни неща.Изхода в твоят случай е вграден предусилвател,който съм правил много пъти и върши отлична работа.Ако проявяваш интерес,дай си мейла на ЛС,за да ти пратя всичко за тази джаджа.

Нед Апр 01, 2007 7:03 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Мнение Re: Пренавиване на бобини
CorosanD написа:
... пренавиват говорители някъде из блокоевете на МЕИ-то, ама един казва около първи блок(жилищен), друг 12-ти блок....

С/у първи жилищен блок в едноетажна синя сграда, в съседната стая до мойта са, утре ще ги питам дали искат да се занимават с това и ще пиша :wink:

Нед Апр 01, 2007 8:30 pm
Профил ICQ WWW
Аватар

Мнение 
ditronix написа:
Ако си посетил музикантския форум,ще си прочел интересни неща.Изхода в твоят случай е вграден предусилвател,който съм правил много пъти и върши отлична работа.Ако проявяваш интерес,дай си мейла на ЛС,за да ти пратя всичко за тази джаджа.

Ето ми майл-а -> petarsp.petrov@gmail.com

А иначе форума го посещавам от край време ;) Даже от там си уредих адаптерите.

Последна промяна CorosanD на Нед Апр 01, 2007 8:44 pm, променена общо 1 път

Нед Апр 01, 2007 8:41 pm
Профил
Аватар

Мнение Re: Пренавиване на бобини
tropper написа:
CorosanD написа:
... пренавиват говорители някъде из блокоевете на МЕИ-то, ама един казва около първи блок(жилищен), друг 12-ти блок....

С/у първи жилищен блок в едноетажна синя сграда, в съседната стая до мойта са, утре ще ги питам дали искат да се занимават с това и ще пиша :wink:

Бате ходих там, аз се познавам с човека който бачка там...пренавивали са ми говорители и ги правят супер..обаче говорих преди седмица с него дали ще може да пренавие тези адаптери и отговора му беше НЕ. Говорихме много и накрая се разубедих да ми ги правят...не ме насочи към никой, а и самия той каза че няма да могат да се справят. Те работят със жица над 0.14, а при мен се говори за максимум 0.05, при това не 20 навивки а 8000 ;) Тка че благодаря за ентусиазъма - просто ще карам с готови - навити и ще мисля някакво по хубаво стъпало след тях ;)

Нед Апр 01, 2007 8:44 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 7 мнения ]