Отговори на тема  [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Програмируеми Логики (PAL, GAL, FPGA, CPLD)? 
Автор Съобщение
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
В университета (1997г.) имаше една книжка -"Проектиране с използване на FPGA" - става като за първо запознаване.Иначе- теглиш някоя сериозна книжка и мааш по нея -друг начин май няма :)

Сря Мар 21, 2007 9:03 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
не бе идеята не само до издаването на книжка или провеждането на курс....
де да знам може би трябва да се почне не с:
-"Искам да науча VHDL кажете как или ме научете"
ами така
-"Искам да науча VHDL кажете откъде да почна? свободни веб ресурси и т.н."
или
-"Уча VHDL, кинжки некви чета..примери гледам....може ли някой да ми помогне с практически съвети"

едва ли някой ще има против да помогне поне не аз..

Чет Мар 22, 2007 11:56 am
Профил
Аватар

Мнение 
Е там е разликата с разбирането в развития свят: Там се почва не с:

"Искам да науча VHDL кажете откъде да почна? свободни веб ресурси и т.н."
или
-"Уча VHDL, кинжки некви чета..примери гледам....може ли някой да ми помогне с практически съвети"

а с - "На ви пари - имам 3 до 5 свободни дни - научете ме."

:) Хич не ме убеждавайте че така не се учело - аз самия съм посещавал подобен курс и знам, че може да се научи много повече за много по кратко време отколкото при самообучение.

Иначе който има време и желание - нека рови из мрежата.

Пет Мар 23, 2007 10:31 am
Профил ICQ
Аватар

Мнение 
Цецо,по-скоро четеш и ходиш на курсове и там питаш каквото не ти е ясно.Иначе да ходиш само на курсове без да си размърдаш сивото вещество самостоятелно - май файда няма.Че на курс може да се научи много-може,но трябва и малко да се попрочете,поне основите да се има някакво понятие за какво иде реч.

Пет Мар 23, 2007 12:30 pm
Профил
Аватар

Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
Мнение 
незнам.....дали не се прави аналогия да кажем с майкрософтските курсове....(за MicrosoftCertifiedPoffessional )
за два три дена показват ти тука цъкаш, има такива нови неща тука и тука....
иначе за процесори, цифрова схемотехника и т.н... точно така незнам...
да за два три дена може да ти дадат някакво case-study(100-200 листа), да ти четат лекции, ти да си записваш добросъвестно, показват ти как се ъплоадва firmware.... но не смятам, че после си готов-научен :!: после ти удома, на работа и т.н. трябва да си ги препрочетеш, осмислиш(защото за 2-3 дена много инфо не се помни и разбира) и може би след месец си готов да работиш с новата платформа :!: иде реч ако се запознаваш с нещо коренно ново за теб (например работил си на пик пращат те към АРМ архитектура), не за по-нови чипове от едни фамилии.
това за два-три дена става за "миграция" на сорсове от една фамилия на по-нова, ама за подготовка за писане на нещо ново?!? а?

Цецо извинявай правиш корелации с "развития свят" - - "На ви пари - имам 3 до 5 свободни дни - научете ме."
Но за този развит свят това по - правилно е да се напише "На ви пари научете ги тези двамата мои програмисти/инженери/техници, а пък ако след два-три дена(периода на курса) не знаят това дето ги учите им уддържам цената на курса от заплатите!!!" Така "тактично" ги стимулираш да се напъват през деня на курса , през нощта да си доучват.
(Ако сам си плащаш курса - сам се стимулираш с мисълта за пари хвърлени на вятъра в случай че не се обучиш)

Защото както си го написал ми прилича на това дето се говореше за Икономическия университет - Магаре да вържеш на двора ще има диплома ако си плаща за това обучение! ама после това магаре отива да работи и на работата прави своите си магарешки работи
:!: :!:

Пет Мар 23, 2007 1:24 pm
Профил
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Ако иска някой да учи Verilog:

1) http://verilog.com ...
2) http://www.asic-world.com/verilog доста добър сайт по мое мнение
3) http://www.doulos.com/knowhow/verilog_designers_guide

В даскало писахме на VHDL, след това поразгледах малко за Verilog и ми хареса доста повече от VHDL-a най-вече заради по-опростения синтаксис (Ц подобен). Казват че двата езика са аналогични - ползват се паралелно от доста години и явно всичко е въпрос на личен избор.

Пет Мар 23, 2007 5:54 pm
Профил ICQ
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 36 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3