|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 1:54 pm
Машини за SMD монтаж - ЦЕНИ ???
| Автор |
Съобщение |
|
ji4ka
Ранг: Форумен бог
|
 Машини за SMD монтаж - ЦЕНИ ???
Някой да има инфо как вървят цените на машините за SMD монтаж - нови и втора ръка? Интересуват ме най-евтините 3-4000к/час. Не че утре ще тръгна да купувам ,ама знае ли човек (пускам редовно тото  )
Преди 2-3 години питах тия от ИВАСтеч ама цък! Мълчат като партизани. Само ме разпитват какво ще правя , колко бройки и др.такива дивотии - само дето не ми направиха магнитен резонанс. Надлъгвахме се половин час и накрая обещаха да пратят оферта - още тръпна в очакване  .
|
| Съб Мар 10, 2007 8:55 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
извинявай, жичка, ама все едно да питаш как вървят колите - нови и втора ръка
машини за SMD монтаж има доста като видове, а и доста производители има също.
теб какво ти трябва?
полу-автомат, пълен автомат, с каква точност, с колко глави и т.н.
хората затова са ти правили рентгенова снимка, да разберат какво ти трябва.
базовата цена на онази машина е 50КЕ (нова)
ама лесно стига 100КЕ.
грубо, ако имаш изделие с 500 копонента и ще произвеждаш 10к бройки на година, може да се замислиш дали да не си вземеш такава машина
|
| Съб Мар 10, 2007 9:31 pm |
|
 |
|
ji4ka
|
ДедоБоре, аз горе съм го написал - най-евтините. Мисля че най-малките са за 3000комп/ч. Устройват ме и елементи 0805, макар, че и най-калпавите ми се струва, би трябвало да се справят с 0402 без проблем. За полу-автомат не съм сигурен какво значи, не им разбирам толкова. Целта е да може да се прецени кога да се прехвърли човек по стълбичката "ръчно/ишлеме/собствена СМТ". Тъй без цени съм направо в "безтегловност" , не знам какво да пиша в тефтеря със сметките - засега са ми в графа "безценни".
Чувал съм ,че се намират стари за по 50хил.лв ама само слухове 2-3 ръка.
Абе партизани са си тия производители и тва е. Чудя се как продават без цени? Или в движение преценяват къде да те фраснат с брадвата  .
|
| Съб Мар 10, 2007 9:56 pm |
|
 |
|
¶
Регистриран на: Пет Фев 25, 2005 1:58 pm Мнения: 4585 Местоположение: US
|
ji4ka, спомням си преди време Комет имаха оферти за някакви насищащи машини, мисля че бяха Phillips. Мотаеше ми се един техен диск, с описание на машините, видеоклипове, обаче къде съм го вдянал ...
_________________ Ето аз дишам, работя, живея и програми пиша тъй както умея, с проца под вежди се гледаме строго и боря се с него доколкото мога....
|
| Съб Мар 10, 2007 11:34 pm |
|
 |
|
sthx
|
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Нед Мар 11, 2007 12:09 am |
|
 |
|
3aek
|
дядо малко се е поовлекъл за 100K EUR ще купиш най-новите и най-производителните машни
цените на новите машини за P&P са от $20 000 до $50 000 говорим за малка производителност 2-3000 компонента на час. лошото е че ако са от азия или USA има високи транспортни разходи и ще плащаш мита
мисля че най-евтини европейски са http://www.tws-automation.com/ quadrata започваше от 20000 EUR
на старо се намират на половин цена при този австриец: http://www.adoptsmt.com/langenu/vcontent/index.php
за noname бренд като Ivastech цената тръгва от 40000 лв т.е. опитват се да се състезават се с италианците, но имаш предимство че поне сервиза ще ти е под ръка.
|
| Нед Мар 11, 2007 1:49 pm |
|
 |
|
bateAz
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 4:11 pm Мнения: 3750 Местоположение: София
|
Попитай в ЕлектронИнвест. Те са представители и дистрибутори на Асемблеон за България.
|
| Нед Мар 11, 2007 2:13 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
няма да споря. както жичката каза, цената е таква, с каквато търговеца успее да те натовари.
няма идеално решение, но за всеки пътник ще се намери влак.
затова направих паралел с колите - всички са на 4 колела, имат двигател и волан, ама разликата е в детайлите.
има си и фенклубове, и състезания - опел срещу хонда, ягуар срещу бентли, трабант срещу вартбург. рядко обаче се сравнява бентли с трабант
ПС: един линеен двигател, като тези на Ivastech е $10К. в тяхната машина има 2
ПС2: бате, де са затри бе?
|
| Нед Мар 11, 2007 2:39 pm |
|
 |
|
3aek
|
значи е време да си сменят доставчика 
|
| Нед Мар 11, 2007 5:18 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
без да ги защитавам, мисля че си е тяхно право да си избират доставчика.
както е твое право да не си купуваш от тях, ако не ти изнася (нещо си).
предполагам, че и при линейните двигатели е като с всичко друго - има скъпи добри неща, има и скъпи боклуци, но е малко вероятно да има евтини добри неща.
това, че BMW-то ти идва скъпо, не значи непременно, че трябва да го смениш с лада
(разбирай: като ти се вижда скъпо с този линеен двигател, има много производители, които ползват ремъчни предавки)
|
| Нед Мар 11, 2007 5:47 pm |
|
 |
|
3aek
|
абсолютно си прав, на Philips (Yamaha) всички модели са с ремъчни предавки, тези линейни двигатели не стига че са по-тежки и повече греят но са и по-бавни, но както казваш свят широк, конструктори много 
|
| Нед Мар 11, 2007 6:56 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Абе на изложението в Пловдив гледах някакви български, колко и как рбаотят е знам, твърдят че работят добре ..
|
| Нед Мар 11, 2007 8:06 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
комет са представители и на тези
http://www.dimasmt.nl/
но ако искаш евтино има фирми дате търгуват втора ръка машини
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Пон Мар 12, 2007 11:31 am |
|
 |
|
ji4ka
|
Ами те ИВАСтеч не са ли български? Гледам ,че адреса им съвпада с тоя на Дейзи и си мисля ,че са тяхна издънка?
На тия DIMA Комета им бяха пуснали цените преди за ръчна система, 600бр/час - излизаше 10-15хил.лв. За автоматите си представям какво ще е .
То,че ще е втора ръка е ясно и че няма да е тая година също. Поне мечтите са безплатни. (я да взема аз да проверя фиша от тотото  )
|
| Вто Мар 13, 2007 2:30 am |
|
 |
|
velio
|
Така е...
Имат си проблеми те. Поне нашия робот (бившата работа) го ремонтираха на два-три месеца (гаранционно, ама... все пак...)
Почти на всяка платка слагаше компоненти накриво, обръщаше ги, не разпознаваше елементите и т.н. (съответно ги хвърля в кошчето и после върви познай кой кондензатор какъв е бил...)
Все пак беше модел поне от 3-4 години...
|
| Вто Мар 13, 2007 11:02 am |
|
|