|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 3:21 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|
Записвачка за магнитни карти ISO 7811 ?
| Автор |
Съобщение |
|
krasinet
Ранг: Минаващ
|
 Записвачка за магнитни карти ISO 7811 ?
Здравейте търся схема за записвачка за магнитни карти по ISO7811.Това са същите тези карти които се ползват в банкомати или в учреждения за контрол на достъпа.Всички идеи са добре дошли .Благодаря предварително на всички .[got mi e]
|
| Вто Мар 06, 2007 1:26 pm |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Купи си една готова  .
|
| Вто Мар 06, 2007 4:29 pm |
|
 |
|
nickich
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Вто Ное 01, 2005 10:23 am Мнения: 704 Местоположение: Limerick, Ireland
|
Правих преди време такова нещо... схема в инет не намерих. Какво точно ти трябва? В смисъл в инет има достатъчно информация по въпроса. Ти нещо готово ли търсиш?
_________________ "640 К са достатъчни на всеки за всичко." Бил Гейтс
|
| Сря Мар 07, 2007 9:54 am |
|
 |
|
krasinet
|
Трябва ми готова схема на записвачка със TTL или RS232 I/O. по възможност със TTL .Тези записвачки които се продават имат комбинирана записваща и четяща глава , т.е. тестват готовия запис в момента на записа. Друго изискване което имам е да могат да се записват 5 битови серийни сигнали(без да смятаме служебната информация).И разбира се ще е нужен подходящ софтуер за записване.
|
| Сря Мар 07, 2007 12:54 pm |
|
 |
|
krasinet
|
Добре че ме подсети не бях се сещал за такъв вариант. Приемам обаче подаръци ако искаш можеш да ми подариш една най-евтините струват някакви си 600,00лв а по скъпичките 1000,00лв. 
|
| Сря Мар 07, 2007 12:55 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Изхождам от простата мисъл, че ако седне човек да се занимава да я прави, ще му излезне колкото купешките от 600 лв. Освен ако не е за някакво масово производство, ама тогава пък със сигурност нямаше да питаш за схема във форума. Така, че приемам, че ти трябва една и за да си я направиш сам е по-нерентабилно от това да си купиш готовата  .
|
| Сря Мар 07, 2007 4:26 pm |
|
 |
|
krasinet
|
Едва ли ще ми струва повече от 100-120лв .Като гледам четящите устройства какви компоненти съдържат а колко струват.При записвачката освен четяща глава има и записваща ако потърся схема за запис на някой магнетофон с малки изменения ще ми свърши работа .А тук нещата опират до запис на цифрови сигнали което много опростява нещата.Друго е да записваш аналогови сигнали както е при магнетофоните а тук само цифрови 0,1 .Нулата съответства на високо ниво сигнал а еденицата на ниско ниво сигнал записан на магнитната пътечка.Така че благодаря за съветите ама не ги приемам.Поне си признайте че ви липсва компетентност по въпроса по бих приел този отговор .Нищо лично
|
| Чет Мар 08, 2007 12:55 pm |
|
 |
|
3aek
|
момче от това което пишеш личи че морето ти е до колене, като човек правил записвачка ще ти призная че струва доста повече от 100 лв (на клиента му излезе към 20 000 EUR но пък ги продаваше после по 1000 EUR парчето и за 2 години сме му направили над 500 бр себестойност на материалите наистина е към 100 EUR), и има проблеми за които вообще и нямаш идея
например когато картата се пише трябва да имаш и датчик за скороста с която картата минава през процепа защото човек като прекарва картата не го прави с еднаква скорост а скороста с която пишеш трябва да е синхронизирана със скороста с която картата минава през процепа
100 лв няма да ти стигнат само да закупиш главата за 1-чна бройка, камо ли за платки да се правят и софтуер да се пиша, но има една приказка че великите неща винаги се правят от глупави хора защото умните и знаещите предварително знаят колко трудно се правят тези неща и не се захващат вообще, така че успех, дерзай и не се сърди тук на старите мърморковци
|
| Чет Мар 08, 2007 2:03 pm |
|
 |
|
ДедоБоре
|
@krasinet,
идея си нямаш за какво иде реч. това не ти е магнетофон за правец-8
за 100лв се съмнявам, че можеш да си намериш дори стандартите, с които ще трябва да се съобразяваш (7811* е заместен с нови)
имаш ли идея изобщо какви чудеса трябва да направиш, за да направиш изделие, на което да пише "Conform to ISO7811 standard"?
и при картите е както при нкигите - за да напишеш книга, трябва да си прочел поне 10
моя (както и на другите) съвет е да търсиш готова записвачка.
ако искаш ги приемай съветите.
а относно коментара ти за компенетността... просто е нерелевантен
|
| Чет Мар 08, 2007 2:38 pm |
|
 |
|
bkulev
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Яну 25, 2006 12:47 pm Мнения: 305 Местоположение: Varna
|
@krasinet
Виж какво момче, да си незнаещ не е порок, обаче незнаейки да не се съобразяваш с мнението на останалите е глупост и наглост.
М/у другото чудя се как те изтърпяха толкова дълго. Други за много по - малко са го отнасяли на момента.
Имаш късмет, че Николай още не ти е видял постовете.
Някой ден когато(ако) станеш знещ, ще се изчервиш от държанието си. Съдейки обаче от глупостите ти за Нулите и Единичките,
едва ли някога ще станеш знаещ.
|
| Чет Мар 08, 2007 3:53 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Аз мога да се хвана на бас с теб за каквото искаш, че даже схема и програма само за четец да ти дам - пак няма да можеш да го направиш, пък какво остава за записвачка - както се вижда хал хабер си нямаш какво си се захванал. Дано поне да не си взел на някой капаро за това и дано да не е някоя мутра. Пък ако наистина нещо не сме разбрали и си в състояние да проектираш записвачка за магнитни карти за 100-120 лв. - обади ми се, ще те зарина с работа и няма да ти трябва повече да се занимаваш с четци и записвачки на магнитни карти. Естествено - нищо лично  .
|
| Чет Мар 08, 2007 4:28 pm |
|
|
|
Страница 1 от 1
|
[ 11 мнения ] |
|