|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 6:00 am
Системните Backup-пи на winXP
| Автор |
Съобщение |
|
max's
Ранг: Новодошъл
|
 Системните Backup-пи на winXP
Не знам на тая тема да ли е тук мястото...но да опитаме.Става въпрос за ХР-то,неговата работа и настроики като цяло.Този win прави една скрита папка на всеки дял от харда наречена System Volume Information,на която размерите в(GB) нарастват прогресивно във времето.При мен за 3 месеца е станала 5GB.Страх ме е да си помисля след 1 година за какви размери ше става на въпрос.То колко и да е голям харда на РС-то...човек ше си го хване яд на тая простотия.По принцип в тая папка трябва да са бакапите,да ама не...когато се ограничи Restore-то да ти прави бакапите само за 2 дена назад,размера на папката продължава да се увеличава...яко в GB и някои красив ден получаваме съобщението(Disk Full).За сега единствения начин които намерих да искарам тая папка на бял свят е чрез Неро-бърниг рума...и по този начин трия файлове в нея.Някой да има добра идея как тая простотия да се оправи.....
|
| Пет Фев 25, 2005 10:50 am |
|
 |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Аз за да получа достъп до нея я шарвам и след това ми дава да влизам там  . Трия ги директорийте и файловете, като си оставям примерно само последните 5. Ако не се лъжа обаче той прави еднакви директорий на всеки партишън. Аз като ги набарах тия директорий за пръв път (като ми изписка изведнъж, че нямал място) и в тях имаше 18 гигабайта  . И от тогава веднъж в месеца - шарване и после мощно триене  .
|
| Пет Фев 25, 2005 3:11 pm |
|
 |
|
Predator_MF
Регистриран на: Чет Окт 07, 2004 1:22 pm Мнения: 1949 Местоположение: София
|
Ами изключи си System Restore-а и ще се оправи работата...Аз така си правя.
|
| Пет Фев 25, 2005 3:12 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И така става, макар, че като се на**ре нещо - какво правим после. Аз сега се светнах да правя имидж на диска (с Norton Ghost или нещо друго от сорта). И като стане проблемация (вирус, скапе се драйвер или друго) и айде обратно от имиджа и всичко си е както в началото - работещо и незадръстено  .
|
| Пет Фев 25, 2005 3:16 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Трябва да си много зле с компютрите че да го осереш толкова...За Imige-а е добра идеята...ама колко ли диска хвърляш там?
|
| Пет Фев 25, 2005 3:36 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Въобще нетрябва да си много зле даже. Особенно ако те гепе някой гаден вирус или троянец. Тогава въобще не се занимаваш да сканираш и да чистиш, още повече, че понякога и не помага. И направо възстановяваш системата от имиджа и си готов. Става много по-бързо, от колкото да инсталираш всичко, да кракваш и т.н. А иначе заема 2-3-4 гигабайта, зависи на какво състояние си го направил. Аз процедирам така - инсталирам уиндоус-а, офиса, акробата, делфи-то, вижуал студиото, всички компилатори и дебъгери дето ползвам на С: и правя имиджа. Проектите и работните файлове са ми на D:-то. И така - като има проблем, възстановявам от имиджа, който го държа и него на D: или пък може и на DVD.
Сега например имам един много странен проблем - немога да пиша на кирилица в полетата на Web страниците (излизат латински букви и числа вместо букви на кирлица) и ми се налага да пиша в Notepad и после копи/пасте да прехвърлям там, при което кирлицата си излиза и се вижда, т.е. само немога да пиша от клавиатурата. Във всички други програми и в адрес-бар-а на IE - няма проблем - пише се на кирилица. Този проблем го имам вече на два компютъра. Със Win XP SP2 са и двата. Единия комп е със FlexType, а другия е с един dll, който само добавя фонетична кирилица. Някой има ли идея на какво може да се дължи този проблем. Значи - не е от Regional Settings и Ecoding-a в IE, нито от кирлизиращите програми. Това бяха първите неща, които погледнах и се заиграх с тях. Аз го отдавам на някъква друга програма, която съм инсталирал и на двата компа - досега обаче не съм я открил коя е. Поначало и двата компа нямаха проблем - единия над 2 г., а другия няколко месеца. Проблема дойде в последствие. Вчера мислих да не е от някоя ActiveX контрола, която се зарежда в IE - забраних ги всички и пак не помогна. Имам някакви странни чувства, че може и от Service Pack-a 2 на уиндоуса да е, ама несъм много сигурен.
Май пак ще има restore от имиджа  .
|
| Пет Фев 25, 2005 3:54 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Да, ама как да го направя като C-то ми е 10GB програми...Проблема ти ми се струва че е от версията на FlexType...има две версии на FlexType 2K, едната е с подобни на твоите проблеми, другата е ОК...ровичкай в h**P://data.bg за тия
|
| Пет Фев 25, 2005 4:11 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Компа ми въобще не е с FlexType - и никога не е бил. Другия е с него, а моя е с dll, който добавя само фонетична кирилица.
|
| Пет Фев 25, 2005 5:03 pm |
|
 |
|
max's
|
Не знам защо,но при мен неще да се Шарне,тази системната госпожица.Хишника се е сетил за по тарикатския начин...ама дали папката е само за Ресторе-то....ше се види след време.А и като се Шарне папката,май можеш само да триеш файлове в нея...да но не ти дава да я изтриеш самата папка(при рестарт ХР си прави нова..на чисто,без никакъв проблем),а по някой път се налага да се изтрие.Преди време един вирус ми беше опънал тази системната г-ца,явно муцката му харесва и то на D диска.От многото антибиотици(Нортон,Касперски...и др) само AVP го хвана за манерките,и посочи точно къде...от тогава съм и вдигнал мерника на тая папка.Скъсах се да пре-инсталирам ХР-то тогава ...малей,малей..... а то вируса си атакува от D диска,скрит дълбоко между краката на Системната госпожица.....
|
| Пет Фев 25, 2005 6:46 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Когато я шарваш и задай име само System с това дългото System Volume Information наистина дава грешка.
|
| Пет Фев 25, 2005 6:49 pm |
|
 |
|
max's
|
Получи се....  ...ама след рестарт,пак имам нещо бъгаво(би трябвало да се Шарне без никакъв рестарт.....ама неще)......Това с имейджите на Нортона си е много добра идея даже,хубаво че ме подсети.....преди време на 98 си бях направил имейдж.......чиста работа....за 5 мин. нов win+ всички му там програмки.Нещо ново да е излязло на г-н Нортон...с препоръки,че имам една версия от 2003.
|
| Пет Фев 25, 2005 7:59 pm |
|
 |
|
Predator_MF
|
Бе тая работа с WinXX си е много бъгава...по какви ли не начини съм си го скапвал...че после и Restore не помага. Аз и затова си го изключвам...е*и маа*у, като се скапа format c: и толкоз. Иначе трябва да си играя 5-6 часа да пиша дискове (10GB C:) и после още 3 да ги връщам обратно. То за 3 часа си го инсталирам всичките 10GB и без имидж / за кво ми е имидж, същата работа върши и един .TXT в който пише кво съм си инсталирал
Ето сега в момента например съм с NortonAntivir...update-нат до MAX, имам някакъв вирус, дето редовно ми се лепва. В момента в който Norton го открие компа забива  Така е, като се ровя по руските сайтове  Затова и антивирусна не си слагам в повечето случаи 
|
| Съб Фев 26, 2005 3:08 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
System Restore e прекалено често безполезен. 2 пъти ми се осира PC то преди време и System restore не успя да го възтанови. Оттогава още при инсталацията го спирам тоя сервиз и ми е спокоино на душата. А за бекап на системния диск по мои наблюдения Acroniis e наи удобната програма. Създава си на някои от дисковете Acronis Securyty Zone която се явява отделен дял от диска в негов собствен формат и в нея можеш да си съхраняваш бакъпите. Ако искаш можеш да си направиш бакъп и в фаил някъде по дисковете. Работи изключително стабилно. Кофти че много пространство гълта този тип бакъп но е много прост и ефективен.
|
| Съб Фев 26, 2005 11:13 pm |
|
 |
|
Ники
Ранг: Почетен член
|
Аз също подкрепям идеята за имидж файл с Нортон Гхоста, но не записвам шишове с ЦД-та а си го мятам на някакъв дял от диска става средно за време 5-10 -15 минути, според машината, и се възстановява за толкова време, ако нямаш свободно място, около 5ГБ (поне при мен толкова ми свършват работа), вземи си един допълнителен хард диск, не са толкова скъпи а ще си спестиш много време и нерви, доскоро се гърчих и се инатях, в един момент се ядосах за какви неща губя време, и си взех мобилна УСБ 80-ка, сега всичко си е ОК и съм доволен.
|
| Нед Фев 27, 2005 2:17 am |
|
 |
|
max's
|
Според мен най удобно е с Нортона да си направиш имейдж на win-на +задължителните неща към него:драйвери,кирелица..и там другите глезотии...и при мен размера е около 3GB = 1CD имейдж.Компилатори и CAD редактори не ги правя на имейдж...те непрекъснато се ъпдейтват...и след 6 месеца се налага да ги триеш и да слагаш нови..(тъпо а).... 
|
| Нед Фев 27, 2005 3:50 pm |
|
|