|
excitron
Ранг: Минаващ
|
 искам да следя напрежения и изработвам поредица импулси
колеги, здр,помогнете ако можете с някоя схема ,искам да следа промяна в съприотивление на резистори,които са с различни стоиности и са замасени,сигурно става с ацп.мнали ,,но такова изпъслнение на схема с програма ,нямам ,а и съм о6те начинаеш в тая област,после след възприемамането на определеното входно напрежение ,6те изработвам поредица от импусли,поне изходни сигнали мога да пиша ,за микроконтролера
видях схема в която за следене на избран резистор използват пик 12с508 като тои има тригер на шмит вход които веднъж се комутира като изход ,зарежда през едни транзистор ,кондензатор 100нф и после пък взависмост от избраният резистор,,6те определя различно време за рареждане на еталонения кондензатор,така всъшност се прави преобразуване на напрежение -във време
но немога дасхвана самата програма, тъи че помогнете с някоя готова схема заследене на 6 напрежение по един вход,като точните напрежение които да възприема зависят от матрицата резисторите,но мисля че ще кажете кое точно отговаря по програма ,зада отчитаме ,нашеконкретно напрежение и после аз вече ще се опитам да вмъкна програмата ,която даизработва и от там различна поредица импулси-от един изход ,/програматор имам,и книжката за пиковете 1 част/
|
|
Desert Leo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 10, 2005 3:25 pm Мнения: 5677 Местоположение: София
|
excitron, като начало прегледай граматиката (българската). После дефинирай задачата за себе си. Накрая, ако имаш проблем - питай, но конкретно.
На обърканите ти въпроси може да се дадат много отговори. Дефинирай точност, скорост, цена и т.н. и ... забрави готовите програми. Питай за алгоритъм, а програмите си пиши сам или забрави за програмирането изобщо.
|