| Автор |
Съобщение |
|
miro_atc
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11278 Местоположение: Добрич
|
@Никола, не мисля че има нужда от чак толкова познаване на УСБ протокола. Всичко което трябва да направи човека е да разпознае пакета и ако е endpoint 0 (т.е. протокол) да го изхвърли, ако е друг ендпоинт значи това са данни от клавиатурата - само трябва да види как да си отдели скан-кодовете...
@Dimitar аз също не си раздавам продуктите 
|
| Чет Дек 28, 2006 6:20 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Миро не забравяй че веднъж като усвоиш нещо започва да ти изглежда просто
Но има път които трябва да извървиш до тоя момент.
|
| Чет Дек 28, 2006 6:57 pm |
|
 |
|
Sonic
Ранг: Новодошъл
|
Тва е много вярно ... - ама междинни кат мене - дето знаят да програмират, могат да правят електронни дивотии,но никога не са пипали наживо микроконтролери - е малко странно ... 
|
| Чет Дек 28, 2006 7:43 pm |
|
 |
|
MYXATA
Регистриран на: Пон Юни 05, 2006 1:48 pm Мнения: 4916 Местоположение: където небето среща земята, ракията е Jameson, а бирата Guinness
|
Sonic :"Тва е много вярно ... - ама междинни кат мене - дето знаят да програмират, могат да правят електронни дивотии,но никога не са пипали наживо микроконтролери - е малко странно ..."
..пич много странна работа си значи
"можеш да програмираш","можеш да правиш ел.дивотии" ама не си пипал MCU на живо?????????
иде резонният въпрос какво си програмирал и какво си пипал?
- може би на пералня си избирал програма "цветно пране"
пак е свързано с програма и пак е свързано с електричество 
_________________ ... ако трети ден не ти се работи... това означава, че е сряда !
|
| Съб Дек 30, 2006 1:44 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
малко офтопик ама да не мисли че с пералните е лесно .... тук мъчих една 10 мин да я пусна, после още 10 мин да разбера че веднъж пусната няма отваряне . нагал гадина .. опитвах да превъртя програматора не ще и не ще .... та .. и там не е лесно, а няма да ти кажа една микровълнов на GE какво пулене беше дкато я подкарам, то просто било ама .....
|
| Нед Яну 07, 2007 3:33 pm |
|
 |
|
Nikola Kirov
Регистриран на: Нед Окт 31, 2004 9:19 pm Мнения: 4464 Местоположение: Stara Zagora
|
Тони не насилвай нещата. Просто вземи по голям чук 
|
| Нед Яну 07, 2007 3:51 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Възмоно е да стане с един FPGA които да отсява пакетите както каза Миро ... и на там вече лесно ... бих се пробвал ... ама цъ иде сесия 
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Нед Яну 07, 2007 4:43 pm |
|
 |
|
ToHu
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30753 Местоположение: София
|
Без да искам да засягам лични способности, но ето от това най-ного пати ози бранш. Да ти може д апробваш .. за колко ... за 500 лв .. за 1000 ... по горе някой даде цена ..... да ти кажа .. бих казал минималната за нещо подобно с процесор, да го направиш на ФПГА ... лично според мен трябва да е по скъпо като разработка, най-малкото защото отива на доста по сложна платка, по капризна да я наречем, освен това няма да е малко писане по това FPGA .... и проблема ми не е че някой ще иска 500 лв за нещо за което аз искам 5 хил .. проблема е че еидн такъв клиент ще си мисли че това струва толквоа, а не струва толкова, още повече пъ ако нищо не излезе, което е много вероятно ...... аз лично не се хващам проекти които да ги пробвам, ако не съм сигурен че знам как да стане, и колко време ще ми отнеме не го хващам, подобни проби дин ден може да не са добра референция за пробващия.
|
| Нед Яну 07, 2007 7:29 pm |
|
 |
|
BrainStorm
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Пон Юли 04, 2005 11:51 pm Мнения: 651 Местоположение: София
|
Да прав си ... но несъм казал че щее лесно ... нито пък че от пробването ми ще излезе нещо ...  факт е че ако някои тръгне да го прави това за 500 лв ще си е просто за спорта ... то затова и човека си търси студенти (с повечко време) а и се пак нее тръгнал да го пуска в 1M броики.
Просто дадох мнение ... с FPGA мисля щее доста по лесно да се спретне отколкото с MCU и USB-host
_________________ От наше село са види връо, ама от връо се невиди наше село ... що така и я незнам .. ?!?
|
| Нед Яну 07, 2007 11:28 pm |
|
 |
|
akhenaten
Ранг: Минаващ
|
тук може да намериш нещо интересно
http://www.keelog.com/diy.html
|
| Пон Фев 19, 2007 10:18 am |
|
 |
|
Grubi
Регистриран на: Чет Мар 16, 2006 9:42 am Мнения: 12118 Местоположение: Гьотеборг
|
http://www.keelog.com/usb_hardware_keylogger.html
dostatychno ewtino...samo wnimawaj s BG mitnicata sorry za shlokawicata.
|
| Пон Фев 19, 2007 1:39 pm |
|
|