Отговори на тема  [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Acer Aspire 5051AWXMi - струва ли си ??? 
Автор Съобщение
Ранг: Почетен член
Аватар

Мнение 
Желязото е едно и също. Моделите се различават по-напис, по наличие на хр и разликата в цената е между 100 лв и 100$. Нали чаках 3 седмици да пристигнат с линукс щото по-бързо свършват.
Все още я има тази далавера гледайте ценовите листи. Обаче дублираните модели са по-малко.

Пон Яну 22, 2007 10:26 pm
Профил
Ранг: Форумен бог
Аватар

Мнение 
Коя марка се предлага с такава опция и кой вносител?

На мен единствения избор ми беше - купувам с ОЕМ XP Profesional или си търся друг компютър. На всичко отгоре виндоуса си е инсталиран и не ти дават CD-то, нищо че би трябвало да ти го дадат, понеже OEM споразумението ми дава право да преинсталирам този виндоуз на този компютър колкото искам. Вместо това диска е форматиран на два дяла и на единия има рековери инсталация на виндоус, от която можеш да възтановяваш ако се наложи. Което е абсолютна глупост естествено, та се наложи да си купя и бозата отделно, още веднъж. Ама маркова техника - те така.

Вто Яну 23, 2007 11:55 am
Профил ICQ

Мнение 
Отказах се - най-вече заради испанската клавиатурна подредба :( Имам PocketPC на немски, сега само ми липсва да се мъча и на лаптоп с друга подредба на символите!

Вто Яну 23, 2007 12:20 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Цецо и ASUS и Acer имат такива модели.
Вносители са съответно ресет и солитрон.
Ако се постави въпроса на бохс мувера иматели такъв ама с линукс ще те погледне странно.
Алгоритъма е :
1 На официалния сайт на производителя гледаш гледаш докато видиш.
2 После при вносителя търсиш набелязаните модели ако няма питаш кога ще идват.
3 В случай че те отсвирят търсиш и намираш правилния човек във съответната фирма със молба да ти го достави при следващата пратка.
4.Ако е много зает пишеш писмо до производителя с въпрос от каде да си купиш еди кой си модел...

Вто Яну 23, 2007 5:48 pm
Профил
Аватар

Мнение 
:)

Вто Яну 23, 2007 7:49 pm
Профил ICQ

Мнение 
Тъй като се отказах от въпросния лаптоп а ми трябва един, някой колега купувал ли си е нов с СОМ порт или да си търся нещо старичко?

Вто Яну 23, 2007 7:53 pm
Профил
Аватар

Мнение 
С СОМ портовете нямаш проблем - с USB<->COM става идеално. Проблема е с паралелните портове, че за тях няма такива адаптери дето да вършат работа.

Вто Яну 23, 2007 7:59 pm
Профил
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл
Аватар

Мнение 
Преди 2 години като търсих лаптоп единствени с ком порт които видях бяха Хермес (които не ти препоръчвам). Ама пък за целта има USB to COM.

Вто Яну 23, 2007 8:00 pm
Профил ICQ

Мнение 
Абе друго си е да си има истински СОМ порт, при доста продукти не става с виртуалния, днес даже се ядосвах че си махнах 98-та и съм само с ХР на РС-то - една програмка вървяла само на 98 и ето ти белата - бягай да търсиш РС с 98 :(

Вто Яну 23, 2007 8:15 pm
Профил
Аватар

Мнение 
Един адаптер си е напълно реален COM порт и аз поне досега не съм видял проблем, а ползвам такъв интезивно и то за програмиране. Друго предимство на такива адаптери е, че ако нещо стане просто вземаш друг адаптер за без пари. Ама ти като много искаш истински портове и Win 98 - по-скоро ми прилича, че въобще не знаеш какво искаш, а и за твое сведение само - лаптопите с "истински" портове са в горния ценови клас, дето теб едва ли те устройва това. Друг вариант е да си вземеш лаптоп с докинг станция, но тя пак е една камара пари - така, че решавай си сам :? .

Вто Яну 23, 2007 8:26 pm
Профил

Мнение 
@Dimitar, знам че СОМ порта е екстра на лаптопите от по горен клас, не че го разбирам защо е така... и чесно да си кажа и аз не знам какво искам - хем да е евтино, хем да има всичко /предполагам като повечето нас :D.
Предложиха ми и друг вариант на АСЕР за тези пари /699е/ -
Acer Aspire 5102WLMi_CX1010 :
Processeur AMD Turion 64 X2 TL50 (1,6 Ghz) - Ecran 15,4'' TFT WXGA CrystalBrite - Résolution de 1280 x 800 pixels - 1024 Mo - Disque dur de 120 Go - Carte graphique ATI Radeon Xpress 1100 128 Mo - Graveur de DVD Dual Double Couche - Modem 56K - Réseau Ethernet - Réseau sans fil WiFi - Lecteur de cartes 5 en 1 - WebCam OrbiCam 0,3MP (rotation 225°) - Poids de 2,82 Kg - Windows XP Edition Media Center
Garantie 1 an retour atelier - Internationale

Обаче пак 16:10 и с тази технология CrystalBrite, не ме кефи нещо, вярно вижда се хубаво, но ако имаш осветление зад гърба се получава че екране е като огледало. :(
Днес ще разбера модела на НР-то което е на 599 евро. За сега знам че е с параметри почти като на АСЕР-а но с 80Гб твърд диск. Предполагамм че е от серията nx6125, ако е така направо си го вземам, работил съм с такъв и впечатленията са ми повече от добри - нормален екран, бърза работа, издържлива батерия и все пак си е НР!

Сря Яну 24, 2007 10:01 am
Профил
Аватар

Мнение 
Asusa има LPT точно в ниския ценови диапазон.
Даже най скъпите ламборджини ли бяха ферари ли бяха са най постни от към периферия.
Но пък са с гъзарска чанта от естествена кожа и полирани повърхности по които остават идеални отпечатъци.
За ком портовете решението с USB адаптер е работещо.
Миналата година когато гледах ком портове имаха само стари ужасно груби, тежки и скъпи модели на HP.
Този на Asus има LPT http://www.reset.bg/catalog/product_inf ... e0807a8a29

Сега разгледах подробно каталога на www.reset.bg ето буквичката Н

ASUS Notebook ASUS A6RP-AP067 20/02/07
ASUS Notebook ASUS A6RP-AP067H + XP Home 20/02/07

На детайлно изображение можеш да разглеждаш снимки от различни ъгли.

Сря Яну 24, 2007 10:41 am
Профил
Аватар

Мнение 
Преди година когато аз купувах - единствената машина с истински COM (DB9) бяха моделите на HP (точно представители на NX) серията. Колеги взеха такива - общо взето стабилно работещи машинки. Аз лично понеже рядко пускам досовски софтуер на лаптопа (а точно тогава USB->COM не върши работа), прежалих кома. Виж паралелния порт си е просто задължителен (просто USB->LPT не става за друго освен принтер, каквото и да те убеждават). Ако го ползваш за ембедед девелопмент - все се налага да закачаш нещо на паралела и тогава увисваш.

HP то специално тия модели са си малко тухлички. Аз лично това не го намирам за проблем, точно обратното, моя също си е ръбава тухла сравнен с масовата истерия по тънки и широки лаптопи. Ако това не те притеснява HP то не е лоша алтернатива (има много портове), а и са старички модели, та цената не е много висока. Макар че казват представителите за БГ били тикви, та ако опреш до сервиз..... Ама то кой ли представител в Бг го бива, та...

Сря Яну 24, 2007 11:09 am
Профил ICQ
Ранг: Минаващ
Ранг: Минаващ
Аватар

Мнение 
Цецо е прав за едно HP, ASUS, Fujitso независимо от качеството на продукта гледат да си пазят името, но бг представителите хич не им го пазят, така че дано не опреш до сервиз.

в повечето случей ще ти помогнат, но с/у такова заплащане , че ...

Защо трябва да Ви се напомня ?

Сря Яну 24, 2007 12:12 pm
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 29 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2