|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 12:42 am
Новини от цивилизования свят
| Автор |
Съобщение |
|
Dimitar
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
И не стига това, ами гледайте къде са ни сложили - на челни позиции. Няма пет шест  :
http://europa.eu
|
| Съб Яну 06, 2007 12:52 am |
|
 |
|
zaphod
|
има един лек от социализма - бързо плодящите се малцинства. за щастие имаме си ги, така че работата не е безднадеждна. ако ги нямаше, агонията може да продължи векове, но със тях мисля че много бързо (само няколко десетки години) ще се завие надясно. натиска от китай също ще помогне струва ми се.
|
| Съб Яну 06, 2007 11:03 am |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
За съжаление "американците" Vlado и Dimitar са прави по много отношения, но не мога да се съглася с тенденцията...
Преди 10-на години САЩ бяха толкова напред не само в технологиите, начина на работа и качеството, че просто нямам думи. Приблизително на една и съща цена ми излизаше да пусна двуслойна платка в Англия и 8-слойна в САЩ, като 8-слойката идваше за 1 седмица и перфектно качество, а 2-слойката ставаше за 2 седмици и множество проблеми. И това е само един пример...
През онези времена каквото и да си говорим бизнеса беше изключително в САЩ. Мисля че нещата обаче значително се променят, не толкова че европата се развива, колкото глобализацията си казва думата, пък и жълтите се намесват.
Признавам, САЩ все още са напред но вече не е така невъзможно да се прави бизнес и извън САЩ, даже определени типове бизнес е по-добре да се правят другаде.
За съжаление условията за бизнес в Европа на тоя етап са малко изкуствени. Има бум, но той е поради разширените пазари и големите субсидии, а тия неща са временни. Мисля че европа има голям шанс за развитие и дано да не бъде проигран. Иначе за разликите Европа-САЩ мисля че бизнесът в по-голямата си част е мултинационален и не можем да очакваме големи разминавания.
|
| Съб Яну 06, 2007 1:31 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
@miro_atc: Само да се уточня, ако вече не съм го правил - идеално място за живеене няма никъде... Така че на някои места е по-добре в едно отношение, на други - в други. И ние като големи и разумни хора си избираме мястото.
Скоро се надявам да мога да пусна малко информация за това как точно се създава фирма в USA. Поне ЕТ се отваря за 2, максимум 3 дена, с 3 документа (ако помня правилно какво четох). Говорихме си снощи с Dimitar и за това как тук можеш да предлагаш разни услуги или продукти без да си задължително фирма, а просто като физическо лице - на края на годината пишеш другите доходи във формуляра за личния ти данък доход и си ОК.
А иначе доста бизнеси вече не виреят тук главно заради профсъюзите (мое лично мнение). Не може някой, дето завива гайки на поточна линия във фабриката да взима по $30/час само защото е член на някакъв профсъюз - ами много ясно, че цената на стоката няма да е конкурентна. И повечето от тези производства се изнасят в Азия. Но outsourcing вълната в технологиите тихо-тихо позамря - вече почти никой не говори за нея, а и знам, че доста клиенти се оплакаха от невъзможната техническа поддръжка по телефона (като говориш с някой в Индия, който има МНОГО тежък акцент, не е свикнал на тукашното отношение към клиентите, а и получава по $20 на седмица и къде му е стимулът...) и тази практика престана. Всичко е въпрос на баланс и според мен нещата скоро ще си дойдат на мястото - да, можеш да намалиш цената на компютрите, като изнасяш производства, ама после аз лично няма да си купувам по един на година, ами по един на четири години, щото нямам излишни пари за играчки, без които мога, и фирмата пак ще продава по-малко бройки. МИслел съм си защо CEO-тата не разбират това, но тяхната цел обикновено е за 1-2 тримесечия, максимум 1-2 години напред, и след това и потоп!
|
| Съб Яну 06, 2007 6:00 pm |
|
 |
|
miro_atc
Регистриран на: Нед Фев 26, 2006 6:52 pm Мнения: 11265 Местоположение: Добрич
|
vlado, аз признавам условията за бизнес в САЩ... не само законите, ами и желанието на повечето хора. Примерно платкаджийницата с която работех, човека ми се обаждаше в нощно за него време за да говорим когато аз съм в офиса и ме убеждаваше че нямало никакъв проблем да му звъня 1-2 часа през ноща у тях....
Представи си примерно Микрон да предлагат такива условия
Моите наблюдения обаче са че нещата в САЩ се влошават, може да е субективно заради последните американци с които имах вземане-даване но си мисля че по-скоро наистина се влошават, най-вече заради политически причини и се надявам след 2009г. да си изберете някой с коефициент на интелигентност над 90.. Поне това няма да е трудно надявам се
Виж тука в европата нещата са по-сложни... Има подобрения, но те ще са от ден за пладне, ако не се вземат по-мъдри мерки. Лошото е, че в момента Европа като цяло има много пазари и неефективната политика може да издържи дълго време....
|
| Съб Яну 06, 2007 6:40 pm |
|
 |
|
Цецо
Регистриран на: Пон Сеп 27, 2004 9:22 am Мнения: 15501 Местоположение: София
|
Тоя щял да догони оня, оня пък бягал по бързо, дрън....дрън. Абе ако толкова лесно се планираше глобалната икономика за десетилетия напред.... Тия изследвания обикновенно бъркат в рамките на 5 години със над 50%, пък какво остава за толкова години.
Света има толкова натрупани проблеми за решаване, че да се правят такива прогнози е просто харчене на средства за писане на безполезни анализи - каквата всъщност е целта на 90% от подобни писания.
Абе тия цървули не могат да познаят снега кога ще завали, та камо ли такива сложнотии да разнищят.
_________________ "Да еба и шибаната държава" мислеше си Гошо, докато се опитваше да улучи кофата за боклук от балкона на осмия етаж.
|
| Съб Яну 06, 2007 7:59 pm |
|
 |
|
Реконструктор
Регистриран на: Съб Сеп 25, 2004 12:32 pm Мнения: 8382 Местоположение: София
|
И според мен.  Тръгнали са по пътя на ЕС, макар и далеч по-бавен, процеса си върви.
|
| Съб Яну 06, 2007 8:49 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
|
| Съб Яну 06, 2007 8:50 pm |
|
 |
|
sthx
|
Ами и телешкото да забранят - сигурно и индийци има във Франция.
_________________ Две плюс две е приблизително равно на четири. Факт!
|
| Съб Яну 06, 2007 9:50 pm |
|
 |
|
trm_only_for_work
Ранг: Минаващ
|
http://linux-bg.org/cgi-bin/y/index.pl? ... =389818917
А какво ще стане, ако иконимиката или по-точно Китайският народ рухне.
Те и сега правят почти всичко , а сега си правят и сами от до това 'всичкото', въобщее.
Китай ни превзе и САЩ дори не усети хъх ...
А се бият в гърдите, но какво ще стане , ако в един момент Китай каже нямаме нужда от Вас , не искаме повече да Ви работим евтино, не инфлация, ами ...
а и не само САЩ де.
_________________ @HCL: "Авторьт не поема отговорност в случай на некоректна или непьлна информация. "
(1)всеки има право на мнение, но това не означава че всеки е прав
(3)не сте длъжен да сте съгласен с неговото мнение.
Защо трябва да Ви се напомня ?
|
| Пон Яну 22, 2007 5:30 pm |
|
 |
|
Dimitar
Регистриран на: Пет Ное 12, 2004 3:38 pm Мнения: 9103 Местоположение: Chicago, IL
|
Тоя въпрос сме го бистрили 100 пъти и на теб така и не ти стана ясно, че нещата не са толкова прости, колкото си мислиш и, че Китай не са това дето си мислиш. Само за сведение - вече доста неща се изнасят от Китай към Виетнам и Индия. И нещо много показателно - Интел направи най-големия си и най-модерен завод (около 2 млрд. $) за чипове във Виетнам - преди това не си и помисляха даже да направят такъв във Китай. Нещата са такива, че никой няма да остави китайците да си развяват байряка, пък те и немогат де  . Страни дето имат почти безплатна работна ръка по света има колкото си искаш  .
|
| Пон Яну 22, 2007 5:57 pm |
|
 |
|
3aek
|
то не че на Интел производствените им разходи са най-тежкото перо в бюджета...
|
| Пон Яну 22, 2007 7:51 pm |
|
 |
|
Реконструктор
|
Кандидат за 1 награда в конкурса "Дарвин":
|
| Вто Яну 30, 2007 4:31 pm |
|
 |
|
Dimitar
|
Да - голям шум се вдигна тук покрай тая патка. Искала да спечели играта, че неможела да я купи. Условието беше кой ще изпие най-много вода и ще я задържи най-много без да ходи до тоалетната. И тая се оляла. Аз пък незнаех, че от препиване с вода може да се пукне - вече ще пия само твърдо гориво. Колко пъти досега съм препивал и не съм пукнал  .
|
| Вто Яну 30, 2007 5:07 pm |
|
 |
|
vlado
Ранг: Популярен
Регистриран на: Чет Ное 10, 2005 9:26 pm Мнения: 393 Местоположение: Buffalo, NY, USA
|
Няма да се свършат идиотите по този свят и това си е то...
Преди три години бяха счупили ръката на една жена в един Walmart във Флорида рано сутринта в петък след Деня на Благодарността - всички се юрнали да купуват ДВД-плейъри за $30, а имало само 30-40 бройки, и в суматохата жената пострадала. Какво се оказа един месец по-късно - ами цената пак си била $30. Но някои хора не искат да помислят, а само се водят по рекламите. И за това и страдат.
|
| Вто Яну 30, 2007 9:18 pm |
|
|