| Автор |
Съобщение |
|
evc
Ранг: Напреднал
|
 Датчик за ниво на масло - тип???
Моля за помощ от колегите които са по-автомобилно ориентирани:
Имам дефектирал датчик за ниво на маслото в картера на VW4 комби. Дефекта се е получил механично, и сега на компютъра се изписва "Check Oil Sensor" и си трупа грешки. На самия сензор е написан следния номер: 1J0907660 B. В сервиза казаха, че се произвежда само в една фирма в Европа и цената му е съответно 140евро. Въпросът ми е що за датчик е това - като тип? На външен вид представлява метална тръбичка с дължина 2-3см, която излиза от триъгълна планка и стърчи вътре в картера. Това, което аз се сещам е само ултразвук. Капацитивен не може да е, индуктивен няма какво да търси там, за оптика мисля е ясно, че не е. Моля, дайте някаква идея като какъв може да е датчика, за да помисля с какво, евентуално, мога да го заменя! Много би ми помогнало и ако някой знае какъв тип е изхода му - има три свързващи проводника, които излизат от него. Възможно ли е да е с токов изход и въобще дали е дискретен или аналогов?
_________________ Простотията е Божи дар, но човек не бива да парадира с подаръците си!
|
| Чет Яну 11, 2007 9:58 am |
|
 |
|
zax
Ранг: Популярен
|
няма ли по автоморгите ?
_________________ бързина, това е да бръкнеш 100 пъти в контакта за 1секунда и да не те хване тока .....
|
| Чет Яну 11, 2007 10:17 am |
|
 |
|
mitko_el
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Вто Яну 24, 2006 6:34 pm Мнения: 1753 Местоположение: Варна
|
И в Рено слагат подобна сонда,като дадеш на контакт,стрелка на таблото показва нивото на маслото  .
_________________ За пари сичко праим,даже и работим...
|
| Чет Яну 11, 2007 10:30 am |
|
 |
|
Gogo
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Чет Фев 24, 2005 11:41 pm Мнения: 1049 Местоположение: Pz
|
Виждал съм такъв на FIAT Regata - биметална пластинка през която тече ток, който е достатъчно голям да огъне пластинката и да изключи - самата пластинка си прекъсва веригата. Когато е потопена в маслото (нивото е нормално) не изключва, защото не може да се нагрее достатъчно. Компютъра (ако може да се нарече така) следи тока през биметалната пластина и ако няма такъв, вдига "аларма".
|
| Чет Яну 11, 2007 2:27 pm |
|
 |
|
fuser
Ранг: Ориентиран
|
и аз имам проблем с моят датчик на пежото - 307!!! понякога ми измерва нормално нивото, понякога /в повечето случаи/ показва, че е под нормалното ниво... Наистина ако някой се борил с такива проблеми - да каже!!!
|
| Чет Яну 11, 2007 6:17 pm |
|
 |
|
gss
Ранг: Минаващ
|
Напръскай перата му към куплунга с контактен спрей. Може и да поогънеш перата малко за да правят по-добър контакт.
|
| Пон Яну 15, 2007 3:05 pm |
|
 |
|
plamsky
Ранг: Минаващ
Регистриран на: Чет Фев 21, 2008 1:03 pm Мнения: 7 Местоположение: Plovdiv
|
Ами има два вида.Такива които следят постоянно нивото и такива които дават сигнал само когато падне под минимума.Твоят най вероятно е от първият тип който е направен от два електрода които са потопени в маслото.Най-вероятно при падане на нивото се променя проводимостта между електродите.
|
| Чет Фев 21, 2008 1:09 pm |
|
 |
|
quad
Ранг: Новодошъл
|
 Re: Датчик за ниво на масло - тип???
ТекДока ми вади че се използва същия в почти всички автомобили от VAG групата, не би трябвало да е проблем да се намери от коли произведени между 95-02. Определено из моргите ще излезе нещо.
(Правилно са ти казали в сервиза, наистина пише само един производител)
_________________ Ти не си някаква атракция на пътя, ти си част от него!
|
| Съб Фев 23, 2008 1:01 am |
|
|