|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
Дата и час: Пет Авг 21, 2026 4:00 pm
|
Страница 1 от 1
|
[ 6 мнения ] |
|
| Автор |
Съобщение |
|
Emo
Ранг: Минаващ
|
 инфо за управление на...
Здравейте !
Нужно ми е малко инфо за устройства на ел. двигатели(по възможност за асинхронен) на основата на PIC. Някоя схема, принцип на действие, производител. Цялата работа е че правя един проект но ми е нужен "пълнеж ".Ако някой докато се е ровил из нета е видял подобен сайт , или има материал , ще съм благодарен да го сподели.
Предварително благодаря !
|
| Чет Яну 11, 2007 12:35 am |
|
 |
|
sv_shady
Ранг: Популярен
Регистриран на: Сря Окт 11, 2006 8:19 pm Мнения: 373 Местоположение: София/Edinburgh, UK
|
Как така електрдвигател на основата на PIC ??? Имаш впредвид, че искаш инфо за това как се оправлява електродвигател с PIC ли ?
П.С. Ако нещо не съм разбрал като хората се извинявам:)
|
| Чет Яну 11, 2007 12:47 am |
|
 |
|
ToHu
Ранг: Форумен бог
Регистриран на: Нед Сеп 26, 2004 9:21 pm Мнения: 30754 Местоположение: София
|
Ами асинхронен двигател се управлява честотно, но какво значи по възможност за асинхронен, това ли ти трбва или имаш избор, защто ако имаш избор по добре да се занимаваш с нещо друго, постоянно токов колекторен, безколекторен .... инверторите за чстотно управление не са нещо което се прави за ден два .... дори и за дипломна или курсова работа да е ..
|
| Чет Яну 11, 2007 1:29 am |
|
 |
|
Emo
Ранг: Минаващ
|
да , ПИК който управлява двигател. Всъшност в моя проект, се той пуска няколко по определена последователност. Всъшност за инфото - двигателят е без значение. Просто ми трябва да го използвам като уводна част . Примерно има едни устройста (на Мьолер)- Easy control..... и т.н.
|
| Чет Яну 11, 2007 8:26 am |
|
 |
|
kasparov
Ранг: Почетен член
Регистриран на: Сря Апр 05, 2006 9:52 pm Мнения: 877 Местоположение: Разград
|
|
| Чет Яну 11, 2007 9:09 am |
|