Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
запис в EPROM паметта на PIC16FXXX 
Автор Съобщение
Ранг: Популярен
Ранг: Популярен

Отговори с цитат
Мнение 
mash, виж сега. специално за пик процеса на запис седи по следния начин. има си 4 регистъра, които отговарят за работа с еепрома. първо си задаваш данните в еедата. после си задаваш адреса, на който искаш да се записва в ееадр. следва задължителната поредица, която защитава от случаен запис: разрешава се запис чрез вдигане на един от контролните битове в еесон1. има един несъшествуващ контролен регистър, еесон2, създаден специално за целта. изисква се в него да се запише 55х, а след това и аах, без да има междинни други инструкции. дори се забраняват прекъсванията тогава, ако по принцип има. и записа става. та, всичко това няма човек от къде да го научи, ако не от примера в пдф-а. то е главно средство за справки. трябва да можеш да се справяш с пдфите. не ми стана ясно в началото че не можеш. иначе още преднния път щях да ти напиша това. а защо не можеш, език ли, материя ли, не знам. дано да разбереш добре тези неща и не се отказвай. успех !

Вто Яну 09, 2007 8:59 am
Докладвай
Профил ICQ
Ранг: Новодошъл
Ранг: Новодошъл

Отговори с цитат
Мнение 
mash нямам представа къде ме виждаш и кои е бита карта ама да ти кажа сме горе долу на едно ниво само където аз съм почнал с АВР.
Ама има една огромна разлика АЗ ЧЕТА И НЕ ЧАКАМ НА ГОТОВО и смятам че това е начина! А когато закъсам найстина няма да искам готов сорс а помощ. А и под на кои темите ще пиша...... :arrow: си е моя работа!!!

Както каза Никола:
"Ти просто си поредния мързелив начинаещ

Е това е вече етикет.
И да не забравиш да се вбесиш "

:wink:

Вто Яну 09, 2007 11:00 am
Докладвай
Профил
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 17 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2